Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Zdravo Dechki,

Dali nekoj obnovuval passos ili licna karta preku https://e-usluga_bds.mfa.bg/. Odbrav regularna procedura i vekje 3ti mesec mi e zaglaveno na sledniov status:

Последен статус: Получен готов документ в МВнР
Описание: Зајавенијат документ за подмјана е получен в МВнР. Предстои изпраштане к'м избраната консулска служба.

Pishav i mail do konzulatot vo Skopje i mi odgovorija deka kaj niv ushte nema stignato dokument. Dali nekoj ima iskustvo kolku se cheka odprilika?

Pa zosto ne si platil po brza postapka…
Vaka ke cekas uste 1mesec
Sega ke drndas na forumot bezvrska
Em skrzav Em dosaden!!!

Pa zosto ne si platil po brza postapka…
Vaka ke cekas uste 1mesec
Sega ke drndas na forumot bezvrska
Em skrzav Em dosaden!!!
Poleka ne se nerviraj tolku, stresot ne e zdrav. Odbrav reuglarna bidejki rokot za regularna spored nivnite instrukcii e do 45 dena od prijavuvanje a po brza do 30 dena, 15 dena ne mi znachea nishto.

Attachments

• rok.jpg
    rok.jpg
    25,6 KB · Прегледи: 38
Имам 20 години , немам никакво бугарско потекло , размислувам за бугарски пасош по потреба за одење у швајцарија , никогаш не сум размислувал за бугарски пасош но за 500 евра во македонија не ми се работи више. Бидејќи немам бугарско потекло дали можам да извадам бугарски документи , колку пари ( дали може со мито плус ) и каква е процедурета . Фала

можеш ама NINBURGA месец... како не ти е срам да пишуваш така овде на форумот... Еве зошто се прават дупун контроли и излегуваат луѓе.

Zdravo po zemanje drzavjanstvo dali mozit sofija da ojs da zemis pasos ili blagoevgrad? Ili mora preku konzulat vo mk?

Колку време беше на дополнителна и со какви документи си?
Edem mesec so poteklo od dedo
Автоматски споено мислење:

Kolku vreme e finalna faza?Znam deka nekoj prasuvase ama ne mozam da najdam

Последно уредено:
Имам 20 години , немам никакво бугарско потекло , размислувам за бугарски пасош по потреба за одење у швајцарија , никогаш не сум размислувал за бугарски пасош но за 500 евра во македонија не ми се работи више. Бидејќи немам бугарско потекло дали можам да извадам бугарски документи , колку пари ( дали може со мито плус ) и каква е процедурета . Фала

Ако не поседуваш оригинални документи на твоите директни предци до 3ти степен (пра баби и дедовци) кои го укажуваат нивното бугарско потекло, Не можеш да извадиш бугарско државјанство и тоа завршува тука. Да не те лажат други со банални потврди од клубови и слично.

Друга алтернатива за тебе е што можеш лесно да добиеш Виза Д за работа во Бугарија по што ти следува дозвола за постојан престој. После 5 години живеење таму можеш да се натурализираш како бугарски државјанин. Но биди претпазлив зошто преку оваа легална патека до бугарско државјанство, ќе мора да се откажеш од македонското, што не се бара од другите кои аплицираат преку предци.

Ако не поседуваш оригинални документи на твоите директни предци до 3ти степен (пра баби и дедовци) кои го укажуваат нивното бугарско потекло, Не можеш да извадиш бугарско државјанство и тоа завршува тука. Да не те лажат други со банални потврди од клубови и слично.

Друга алтернатива за тебе е што можеш лесно да добиеш Виза Д за работа во Бугарија по што ти следува дозвола за постојан престој. После 5 години живеење таму можеш да се натурализираш како бугарски државјанин. Но биди претпазлив зошто преку оваа легална патека до бугарско државјанство, ќе мора да се откажеш од македонското, што не се бара од другите кои аплицираат преку предци.
Posle 2-3 godini otkoga kje se otkazhesh od makedonskoto mozhesh pak da aplicirash za makedonsko i nashive ne baraat da se otkazhesh od bugarskoto i pak kje gi imash 2te...ako ti se zamara do tolku.

има еден од делчево што ми нудеше за 2500 евра среди документи за бугарски пасос рок 2 години
Izmama e toa garant. Jas sam aplicirav i plativ 250 do 300 evra so vadeenjeto na dokumenti i prevod i troshocite za intervju i zaverka vo ambasadata. Za 2 godini nema shansi da dobies. Najmalku za tri godini, kolku shto chitav na forumot.
A iskreno ne mi e jasno zoshto da davash 2500 evra na posrednik plus verojatno 250 do 300 evra za site dokumenti, koga celata postapka e jasno napishana na veb stranata za apliciranje za drzhavjanstvo i sigurno mozhesh sam da go napravish toa, odnosno da gi izvadish dokumentite, da gi popolnish formularite i da odish na intervju. Zoshto bi troshel pari na posrednik ne mi e jasno. Sekako na intervjuto morash lichno da odish. Posrednikot ne smee da odi mesto tebe.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom