Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво. Пробај преку Google Chrome. Таму сè работи. Вклучиле некои дополнителни заштити. Кај мене не работи преку друг прелистувач.
Автоматски споено мислење:

Здраво.
Уште еднаш да замолам некој да ми одговори?
По колку време се менува статусот?
Однапред благодарам.

Sve Ok.Hvala

Attachments

• Screenshot_20250326_171453_Chrome.jpg
    Screenshot_20250326_171453_Chrome.jpg
    386,3 KB · Прегледи: 54
  • Screenshot_20250326_172427_Facebook.jpg
    Screenshot_20250326_172427_Facebook.jpg
    321,8 KB · Прегледи: 61
  • Screenshot_20250326_172441_Facebook.jpg
    Screenshot_20250326_172441_Facebook.jpg
    605,8 KB · Прегледи: 52
Последно уредено:
Ne znam za koj dokument prašaš? Jas najdov vo Arhiv Vidin, toa se dokumenti koji gi Bugarite odnesoa od Srbija. Čovek prašaše za zaverka, sekade e isto, vo sekoj arhiv vo Bugaria. Koga najdeš toa što ti treba, tie gi zaverat so pečat od arhiv, platiš taksa i gotovo zemeš dokumenta.

Здраво. Колку отприлика се чека за премин од положителна до указ? Фала однапред за одговорите.

Здраво. Колку отприлика се чека за премин од положителна до указ? Фала однапред за одговорите.
Mislam deka se ceka okolu 3 meseci ne poveke.
Me interesira od finalna na sleden status kolku se ceka?

3 meseci. Za sigurno razberi koj broj preminal na ukaz i ke imas gruba procenka kolku e do tebe

Mislam deka se ceka okolu 3 meseci ne poveke.
Me interesira od finalna na sleden status kolku se ceka?
4 do 6 nedeli finalna do polozitelna. Polozitelna do ukaz 3 meseci

Zdravo Dechki,

Dali nekoj obnovuval passos ili licna karta preku https://e-usluga_bds.mfa.bg/. Odbrav regularna procedura i vekje 3ti mesec mi e zaglaveno na sledniov status:

Последен статус: Получен готов документ в МВнР
Описание: Зајавенијат документ за подмјана е получен в МВнР. Предстои изпраштане к'м избраната консулска служба.

Pishav i mail do konzulatot vo Skopje i mi odgovorija deka kaj niv ushte nema stignato dokument. Dali nekoj ima iskustvo kolku se cheka odprilika?

Statusot mi bese finalna
Pa me stavija na dopolnitelna proverka i prativ dokument sto mi baraa.Sega statusot pak mi se vrati na finalna.Dali toa e vo red?

Zdravo Dechki,

Dali nekoj obnovuval passos ili licna karta preku https://e-usluga_bds.mfa.bg/. Odbrav regularna procedura i vekje 3ti mesec mi e zaglaveno na sledniov status:

Последен статус: Получен готов документ в МВнР
Описание: Зајавенијат документ за подмјана е получен в МВнР. Предстои изпраштане к'м избраната консулска служба.

Pishav i mail do konzulatot vo Skopje i mi odgovorija deka kaj niv ushte nema stignato dokument. Dali nekoj ima iskustvo kolku se cheka odprilika?

Јас кога се сликав за нов пасош во конзулатот пред неколку недели ми рекоа дека ќе биде готов за 2 месеци.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom