Исчезнати лица

• Креатор на темата Креатор на темата apmkd
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
ja mislam deka protiv tatko i nisto nemaat osven izjavata na toj edniot, vrz taa izjava podnesoa obvinenie za nego itn .. potoa menuvaa izjavi ne bi navleguvala vo toa sega a i site znaeme
zborot mi e obvinenieto e za site zaedno im se sudi a ne oddelno, sudenjeto pocna i zatoa ne moze da go pustat tatko i dodeka ne zavrsi sudenjeto
verojatno nisto nemaat i e nevin , zatoa e vo domasen pritvor, da bese vinoven il da imaal bilo kakva vmesanost, ko roditel na zrtvata tesko u domasen pritvor
dodeka ne zavrsi sudenjeto i da se sigurni deka e nevin nemoze da go pustat
Автоматски споено мислење:

ja mislam deka protiv tatko i nisto nemaat osven izjavata na toj edniot, vrz taa izjava podnesoa obvinenie za nego itn .. potoa menuvaa izjavi ne bi navleguvala vo toa sega a i site znaeme
zborot mi e obvinenieto e za site zaedno im se sudi a ne oddelno, sudenjeto pocna i zatoa ne moze da go pustat tatko i dodeka ne zavrsi sudenjeto
verojatno nisto nemaat i e nevin , zatoa e vo domasen pritvor, da bese vinoven il da imaal bilo kakva vmesanost, ko roditel na zrtvata tesko u domasen pritvor
dodeka ne zavrsi sudenjeto i da se sigurni deka e nevin nemoze da go pustat

И да го тепале, имало за што да е тепан. Никој не те собира од улица да ти смени личен опис за нешто со кое немаш допирна точка. Доказен материјал имале и затоа ги собрале.

Се вртиме во круг:

- Едно е да го тепале, и тој да рекол: еве ви информација, знаевме за девојчето бидејќи татко и му кажал на палчо* (ќе се навратам на ова)

- Друго е да го тепале: признај дека таткото на девојчето ви кажал. Еве ти слика, Александар се вика, признај.

Значи ова се две сосема различни работи, а според Манев, од него признание добиле на првиот начин. Ако и од каратистот го добиле на ист начин, целата таа изјава не значи ништо.
Според Манев, од него признание добиле на ВТОРИОТ начин.

Мислам дека некој од овие го испрашувале па го кажал тоа за таткото, дали Кешишов или каратистот. И после му ја покажале сликата на Манев.

Изјавата на Видевски дека не знае каде го ставил пиштолот ми е нај ступидното нешто што досега сум го чул. Како да се работи за 10-ка клуч па шо знам, беше у подрум, беше у гаража, ја дадов на комшијата па дали ја врати, беше у кола што ја продадов па можеби таму останала и сега не знам каде е. Пиштол е тоа шупелко... и тоа исти калибар со кој се убиени Вања и Панче, има ли некој на планетава во комплет со сите лудници и санаториуми, кој ке ти поверува на лајната што ги зборуваш.

Можеби. Еве нека е и така. Но што ако психото им продал приказна дека се е договорено со таткото „за да не берат гајле“. За да ги убеди дека се ќе помине лесно, за да се согласат.

Единствен начин се да се дознае беше да го тепаат него, ама тој им кидна во моментите кога беше жешко, кога го вратија од Турција веќе беше стивнат гневот и затоа сега глуми Холивудски адвокат...

Никој од нив нема алиби. Палчо демек бил у банка седел со некој професор, тој па се испичкал денес не дошол, а кога рекле стражарно дека ќе го приведат се откажал овој од него. Овој куратистов на работа бил а никој не го видел. Кешишев којзнае кај ќе каже дека бил.

Да му дадат едно плинско и Гранд кафа да му напраи едно за последен пат пошто гарант у различни ќумези ќе гнијат.

Изјавата на Видевски дека не знае каде го ставил пиштолот ми е нај ступидното нешто што досега сум го чул. Како да се работи за 10-ка клуч па шо знам, беше у подрум, беше у гаража, ја дадов на комшијата па дали ја врати, беше у кола што ја продадов па можеби таму останала и сега не знам каде е. Пиштол е тоа шупелко... и тоа исти калибар со кој се убиени Вања и Панче, има ли некој на планетава во комплет со сите лудници и санаториуми, кој ке ти поверува на лајната што ги зборуваш.
А згора на тоа ја обновил дозволата а немал поима каде му е пиштолот, Вввввввввввваааааааааааааажи, нема проблем. Исто ко ти да регистрираш кола, а да не знаеш каде ти е колата. Абе бог да чува се со лажењево.

А згора на тоа ја обновил дозволата а немал поима каде му е пиштолот, Вввввввввввваааааааааааааажи, нема проблем. Исто ко ти да регистрираш кола, а да не знаеш каде ти е колата. Абе бог да чува се со лажењево.
Една од овие две работи се случуваат со него во моментов:

1) Не може да признае пред семејството, пријателите, учениците во карате школата...

2) Некој од послушниците на психото му се заканува дека ќе му направи нешто на неговото семејство, и овој решава да не презема никаков ризик, секако знае дека доживотна не му бега.

1. Зошто е таткото притворен? Убиствата се случиа пред избори, за да се скрие неспособноста на нашата полиција како кола на исчезнат човек и се шета пред носот неколку дена а тие поима немаат, ако не беше таткото слуачајот можеби уште немаше да биде решен, доколку се утврдеше дека тој го има решено случајот и еден куп пропусти на полицијата ќе требаше еден куп испектори да одговарат на чело со Оливер Спасовски, вака беше најлесно ќе го затвориме таткото и тој е крив и целото внимание ќе биде кон него.
2. Изјавата на каратистот е повеќе колку да се оправда пред фамилијата како демек ме местат.
3. Ова убиството сигурно не му е прво на Палчо, мислам и дека има нарачател затоа го има сликано девојчето со пиштол како демек завршена е работата, човек што прв пат убива неможе да е така ладен.

Абе како да го обели образот пред семејството, кога не даде еден нормален одговор? И они сигурен сум сфаќаат до кај е работава.
Единствено ако му се заканува некој, што и тоа го исклучувам, затоа што Манев испеа се, што значи и него би му се заканувале.
Единствено што мислам е дека се помирил со казната па сега збори глупости несакајќи да се посрами.

На Палчо ни на сон не би му текнало дека цел план ќе му пропадне ради аналитиката на стартување под саух од страна на некој си Гоце. Филм невиден.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom