- Член од
- 12 декември 2010
- Мислења
- 11.053
- Поени од реакции
- 12.409
Секако Бугарија е лулка на законието и некорумпираностаРеферендум да има сега во Кочани, ја глава сечам дека би изгласале да се припојат кон Бугарија. Се виде од државава смрдена наша.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Секако Бугарија е лулка на законието и некорумпираностаРеферендум да има сега во Кочани, ја глава сечам дека би изгласале да се припојат кон Бугарија. Се виде од државава смрдена наша.

Искрено мене и наративот "промена на системот" ми е исто толку глуп. Системот е апстрактен поим, го сочинуваат граѓани како мене и тебе.Баш тоа, мора народот да сфати дека треба да се притискаат политичарите и дека се лесно менливи. Тогаш ако не сватат дека треба да работат за народот, а не за нивните клептомански интереси, слободно нека не се со тоа занимаваат. И тој глуп наратив што сме го преземале од старите "ќути може и полошо" треба да го искорениме, ако сакаме подобар живот.
значи имплицираш дека дефакто нема шанси нешто да се смени? Или имплицираш дека искоренување на корупција е недобивање ништо?Никој не е будала да вложува толку напор за организација а да не добие нешто.
Па не, ама и те како се покажаа на дело, рака на срце. Додека овие кај нас наместо поддршка, помош, сплотеност фатија се закануваат на фејсбук дека ке тепале студенти што ке излезат на протест.Секако Бугарија е лулка на законието и некорумпираноста![]()
daj nedela dve, it will change your mind. Osven za najbliskite. Ne deka e loso toa, zivotot e takov.nikad nema da zavrsat denovite na zalost, da bideme realni, nisto vise nema da e isto vo zemjava posle 16ti mart.
Јас не знам како да се реши корупцијата. Не сум го учела тоа, не ми е струка.значи имплицираш дека дефакто нема шанси нешто да се смени? Или имплицираш дека искоренување на корупција е недобивање ништо?
А бе друже они ти се до коска корумпирани и кај нив е исто безаконие и многу лесно може да се деси ваква несреќазначи имплицираш дека дефакто нема шанси нешто да се смени? Или имплицираш дека искоренување на корупција е недобивање ништо?
За мене на пример и те како е добивање нешто доколку се покаже насока и притисок од граѓаните кон власта да конечно се сменат некои работи и да тргнеме у колку-толку права насока. Како што рекоа тука, да му се даде стимул на мицко со притисок и искажување револт на улица да го шутне пеналот.
Ама дегени се вмровциве и ептен им е страв. А штом им е страв.. ваљда си го имаат кабаетот.
Автоматски споено мислење:
Па не, ама и те како се покажаа на дело, рака на срце. Додека овие кај нас наместо поддршка, помош, сплотеност фатија се закануваат на фејсбук дека ке тепале студенти што ке излезат на протест.
Да не грешам душа ама луѓето од Кочани имаат најголема вина во оваа трагедија како...Градоначалници, полиција, инспектори...на толку криминални работи, мито и корупција, прогледување низ прсти за малку пари го зацрнија градот.Референдум да има сега во Кочани, ја глава сечам дека би изгласале да се припојат кон Бугарија. Се виде од државава смрдена наша.
Ти од кај си бе друже? Да знам што правиш ти у твојот град за да спречиш да не се деси истово срање како у Кочани?Да не грешам душа ама луѓето од Кочани имаат најголема вина во оваа трагедија како...Градоначалници, полиција, инспектори...на толку криминални работи, мито и корупција, прогледување низ прсти за малку пари го зацрнија градот.
и разгледајте го профилот на ПУЛС клубов на инстаграм пред да го избришат да видите како уназад се организирале т.н. пиротехнички забави со вртење огин со танчарки.
значи постојано се дешавало ова, не е дека дошле сеа днк и ете сакале да пукаат прскалици внатре.
Со зголемување на плата, со зголемување на затборска казна и конечно да почнат да ловат бивши функционери како и свои од партија, неселективноЈас не знам како да се реши корупцијата. Не сум го учела тоа, не ми е струка.
Само знам дека тоа се луѓе, може си ти, можеби е брат ти, што не чувствуваат непријатност кога даваат мито или кога примаат мито.
Сликите каде што имаше пиротехника на нивниот инстаграм профил се избришани.
кој направи скриншотови нека ги објави чисто за да стојат.