Трчање, Скопски Маратон и останати атлетски настани во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување
Денес истрчав 5км за 27мин :) Како за еден рекреативец мислам добро е ... или :P
Одлично е!
Многу unfit нација сме, и мал број од населениево може да истрча толку без да приумре.
Како е кај вас како трчате деновиве ?

Трчаме деновиве

1741605595512.png

Е како бе секој ден си трчал годинава и у март имаш 350 дена.

сликава е зелена лепена ….
Посебен е беџот на Smashrun за трчање од 1 јануари до 31 декември било која година.
И посебен е беџот да почнеш во било кој датум, и да трчаш се до истиот ден во наредната година (или попрецизно, ден пред тоа, затоа што истиот ден е 366-ти).
1741680987333.png

Штета што 2024 ја пропуштив, да почнев од 1 јануар ќе ги фатев сите 3 беџа... ама уште бев повреден тогаш. Почнав од февруар ама рипав денови, а од 26 март 2024 па навака не пропуштив.

Треба да си направам за 25 март некоја убава статистика, нешто од DataIsBeautiful на Reddit...

Посебен е беџот на Smashrun за трчање од 1 јануари до 31 декември било која година.
И посебен е беџот да почнеш во било кој датум, и да трчаш се до истиот ден во наредната година (или попрецизно, ден пред тоа, затоа што истиот ден е 366-ти).
Прегледај го приврзокот 445712

Штета што 2024 ја пропуштив, да почнев од 1 јануар ќе ги фатев сите 3 беџа... ама уште бев повреден тогаш. Почнав од февруар ама рипав денови, а од 26 март 2024 па навака не пропуштив.

Треба да си направам за 25 март некоја убава статистика, нешто од DataIsBeautiful на Reddit...
Sarcasm беше друже разбрав дека не почнува од 01/01/20хх затоа и ставив сечена лепена ... мислев ќе долови дека се зафркавам

Здраво Друштво, што патики користите за трчање, имам користено Hoka Clifton 9 , Аsics novablast 3 и супер беа ама им пројде километражата немаат веке толку повраток на енергија се осеќа, сега сакам да земам некои нови за долги стази - маратони, полумаратони ама некако неможам да најдам низ скопјево, дали имате некоја препорака до 200 евра и во која продавница ?

Здраво Друштво, што патики користите за трчање, имам користено Hoka Clifton 9 , Аsics novablast 3 и супер беа ама им пројде километражата немаат веке толку повраток на енергија се осеќа, сега сакам да земам некои нови за долги стази - маратони, полумаратони ама некако неможам да најдам низ скопјево, дали имате некоја препорака до 200 евра и во која продавница ?
Имаш многу добри Saucony Endorphin на интернет ги има околу 200е
Автоматски споено мислење:

Одлично е!
Многу unfit нација сме, и мал број од населениево може да истрча толку без да приумре.

Трчаме деновиве

Прегледај го приврзокот 445645
Де да видам доказ дека си трчал сомнителен ми стоиш со одговоров :D

Mnogu mi e krivo sto posle 3 jako aknati H-M godinava poradi 2 hernii na kichma ke moram da ripnam.
SM e najjakiot filing, trcanje niz Skopje so site tie nameani faci i cel grad e nadvor i happy.
Na site koi ke trcaat godinava im posakuvam lesni noze i rusenje na svojot PR.

Браво секоја чест, за да бидеш толкав период конзистентен навистина ти треба јака ментална и физичка снага.

Користиш нешто суплементи ?
Ти благодарам!

Во последнава година земав витамин Д затоа што проверував во Авицена и имав ниско ниво.
После 2-3 месеци проверив пак и беше таман.

Чат-пат знам да земам магнезиум.
Чат-пат знам да пијам б комплекс со фолна.
Чат-пат користам и цинк.

Она со кое што сум најредовен последниве месеци се Полските шумечи електролити. Такви пијам по 2-3 на ден.

P.S. Извини што дури сега ти враќам, сега го видов постот.

Ти благодарам!

Во последнава година земав витамин Д затоа што проверував во Авицена и имав ниско ниво.
После 2-3 месеци проверив пак и беше таман.

Чат-пат знам да земам магнезиум.
Чат-пат знам да пијам б комплекс со фолна.
Чат-пат користам и цинк.

Она со кое што сум најредовен последниве месеци се Полските шумечи електролити. Такви пијам по 2-3 на ден.

P.S. Извини што дури сега ти враќам, сега го видов постот.
Кои се овие?

Мене ми се допаѓаат тие од Интерспорт, ама 2-3 ми биле мн.
Најчесто ги пиев после 15к+ или ако сум трчал на мн топло.
Не штетат секако :)

Да пишам и тука ако некој знае каде да набавам елек за трчање (за носење вода) а да не е изгор скап како во скаут 10к нека пише.

Да пишам и тука ако некој знае каде да набавам елек за трчање (за носење вода) а да не е изгор скап како во скаут 10к нека пише.

Види во Беоспорт, јас од таму имам земено Salomon Active Skin 8 пред 2-3 години (не ми текнува на цена). Можда и во Интерспорт нешто да се наоѓа, ако не од Декатлон некако да се снајдеш :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom