Пожар во Кочани, диско Пулс.

Член од
23 септември 2015
Мислења
1.035
Поени од реакции
543
Јас те разбирам тебе, јас само коментирам, кажвам дека реално и обезбедувањето носи одговорност, не го зборвам тоа дека ги мразам, ти зборвам како човек кој работел години како обезбедување на светки познати настани од типот на Mercedes-Benz Fashion Week, или на настани каде гости биле личности од типот Geert Wilders, Tony abbott...
Епа Pulse ги мериш со ова?
ПС. Кога си прашал таму дали има 5 излези,каков материјал има градбата,дали има сензори за чад и оган и дали се исправни???
И дали и све легално?
Дај биди реален

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.570
Поени од реакции
9.511
Епа Pulse ги мериш со ова?
ПС. Кога си прашал таму дали има 5 излези,каков материјал има градбата,дали има сензори за чад и оган и дали се исправни???
Далеку од тоа, ама мора да има некој минимум стандарди.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.570
Поени од реакции
9.511
Епа тие стандарни не се поставени од обезбедувањето, ти тамо поставуваш стандарди за објектот?
Тие стандарни не се поставени од обезбедувањето, ама тие мора да направат инспекција што обезбедуваат, јас не поставувам стандарди, ама ако јас сум главен треба да направам инспекција каков објект обезбедувам, колку капацитет има и уште еден куп работи, а не газдата ми рече фурај 1500 луѓе во простприја со капацитет од 250 луге.
Во една ситуација за време на припремите, големиот шеф ми вика, "имаме проблем", во оваа просторија не смее никој да влезе додека не ти кажам поинаку", Јас не му дозволив влез на главниот организатор на евентот.

Последно уредено:
Член од
28 јуни 2018
Мислења
823
Поени од реакции
1.004
Епа тие стандарни не се поставени од обезбедувањето, ти тамо поставуваш стандарди за објектот?
Cekaj sega sakas da kazes deka ako imas firma za obezbeduvanje ne moras da pocituvas zakoni zasto ako ne si ti nekoj drug ke ja fati rabotata mesto tebe?

I toa e kao argument?

Ke gi apstrahirame obvrskite na obezbeduvanjeto? Pa zasto togash da ima voopsto obezbeduvanje? Obezbeduvanje=bezbednost ili ja nesto pogresno razbiram? Sto im e niven domen na rabota?

Site sto si imaat vina treba da se lociraat, da se formulira propisno kaj bila greskata nivna i da se pravilno kaznat, bez isklucok

Член од
14 април 2012
Мислења
33.150
Поени од реакции
68.437
Како што разбрав министерот рече дека ги разрешиле сите командири и началници (и замениле со други од Скопје), за да имало непристрасност и да немало притисоци и влијание врз истрагата, како и лични и професионални релации со средината. Внатрешна контрола на МВР дополнително ќе го испитувала постапувањето на сите полициски службеници.
Се тоа е убаво, ама проблеми кои кога ке дојдат за решавање, а се проблем за партијата, кај нас со години се туркаат под килим. Еве, Мицковски вика дека кој и да е, ке одговара. Имаме судство кое една деценија де факто го има осудено Мијалков за тешки, тешки криминали, а де јуре, ликот нема поминато 7 дена во затвор. И не е само Мијалков, уште 20 вакви примери има.

За да имаш правна држава, треба целиот ланец да работи по прописи. Од најмалата единка, до самиот премиер. Скоро секој кој сака да работи по прописи кај нас е сменет во првиот момент кога прописите не одговараат на партијата на власт, било да е ВМРО, било да е СДСМ.

Се надевам дека ке дојде ден во Македонија да на работна позиција се поставува најстручното лице, без оглед на тоа дали е Македонец, Албанец, Ром, а не по заслуга и аминување од партијата. Зашто таа партија ни еба мајката.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.204
Поени од реакции
18.318
Почнаа тивко притаено да цифкаат скопските газдичиња што малтене на црно работата со тие катакомбите и хангарите без ни минимални услови за едно диско/клуб. Да не било ова да не било она, па никој немал, не важел законот за сите, па за едни мајка за други маќеа. Ајде сиктер таму.
Според нивните цени тие, нашиве во Охрид, а и другите би дошло како по 17 лиценци да платиле (ок, можда вистинсло ги платиле, кеш :cenzura:).

Член од
23 септември 2015
Мислења
1.035
Поени од реакции
543
Тие стандарни не се поставени од обезбедувањето, ама тие мора да направат инспекција што обезбедуваат, јас не поставувам стандарди, ама ако јас сум главен треба да направам инспекција каков објект обезбедувам, колку капацитет има и уште еден куп работи, а не газдата ми рече фурај 1500 луѓе во простприја со капацитет од 250 луге.
Во една ситуација за време на припремите, големиот шеф ми вика, "имаме проблем", во оваа просторија не смее никој да влезе додека не ти кажам поинаку", Јас не му дозволив влез на главниот организатор на евентот.
Другар дали читаш воопшто???
Или тролаш тука?

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.810
Поени од реакции
3.926
Земал панче ги разрешил инспекторите за да не влијаеле на истрагата.
Браво панче, земи избркај ги од работа, нема друг начин за да не влијаат а да останат на работа.
Скини им ја главата, проблемот е решен. Сега истрагата е непристрасна.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.661
Поени од реакции
3.571
Обезбедувањето има одговорност и те како. Зеле обврска да го обезбедуваат настанот и требало професионално да си ја бркаат работата. Под обезбедување не се подразбира само дремење на врата, обезбедуванње значи многу повеќе од тоа отвори затвори, професионална агенција не смее да преземе обврска да обезбедува ваков објект.
За каква одговорност зборуваш, градот ќе гори ако останат уште еден ден во притвор луѓето.
Пред обезбедувачите има 100+ луѓе што треба да гнијат по затвори само за овој случај, па после 10к луѓе за целото срање од држава, па после нека ги затворат и обезбедувањето и мене оти ме пуштаа они кога бев малолетен.

Кочани:(<3

Член од
24 март 2010
Мислења
15.391
Поени од реакции
26.475
Земал панче ги разрешил инспекторите за да не влијаеле на истрагата.
Браво панче, земи избркај ги од работа, нема друг начин за да не влијаат а да останат на работа.
Скини им ја главата, проблемот е решен. Сега истрагата е непристрасна.
Началниците, не инспекторите.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.312
Поени од реакции
6.697
Ништо не научивме како општество, пак се е партиски, предвидувам како што тргнало два различни протести ќе има.

Член од
8 септември 2021
Мислења
34
Поени од реакции
28
Има нешто од нашиве други соседи Албанија или протекторатов Косово некаква поддршка?Еден ден барем да прогласат ден на жалост?Некој пациент да примат како Србија,Бугарија? Некој мед. персонал да пратат како Израел,Чешка? Некое ќебе,јорган нешто да донираат? Сочуство да изразат..Хммм јас до сега ништо не сретнав од нив..
Поддршка од Албанија
Албанскиот премиер Еди Рама исто така упати сочувство.
„Изразувам длабоко сочувство до народот на Северна Македонија за трагедијата во Кочани и нудам подготвеност за секаква неопходна помош“, рече Рама.
Republic of Kosovo
Kosovo Prime Minister Albin Kurti has said that Kosovo institutions are ready and willing to assist North Macedonia in every possible way after the tragedy in Kocani.

Kajgana Shop

На врв Bottom