Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
16 мај 2010
Мислења
6.414
Поени од реакции
5.953

Кај беа пленумците годиниве наназад од како соборија тиранија. Сеа од никаде им текна? Исти к.рац се и таму.
Само по потреба студентите ќе се борат пленумски, дајте да видиме cv-a од тие што ќе ги застапуваат кои се што се какви се како студенти и луѓе па тогаш ќе верувам. На крај претходните излегоа исто партиски пиуни

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.177
Поени од реакции
75.654

Кај беа пленумците годиниве наназад од како соборија тиранија. Сеа од никаде им текна? Исти к.рац се и таму.
Само по потреба студентите ќе се борат пленумски, дајте да видиме cv-a од тие што ќе ги застапуваат кои се што се какви се како студенти и луѓе па тогаш ќе верувам. На крај претходните излегоа исто партиски пиуни
Единствена која од тие пленумци влезе во политика и си ги продаде идеалите беше Туфекџиќ. Повеќето од другите членуваа во Левица воглавно, ама Димчета не ги бендиса и ги избрка сите до еден. Никој од нив ниту има политичка кариера, ниту пак накалемил пара за тие протести кои ги водеа во минатото (не зборувам за парена револуција, туку студентското движење кое прво ја крена свеста во тој период).
Голем дел од нив водат најразни видови отпори цело време. Да не мислиш дека овие што јадат лајна цело време дека се протестирало селективно, ги воделе протестите за загаден воздух, дивоградби, промена на името и францускиот договор во владеењето на сдс?
Еднаш кога ќе се изгореш, после губиш волја. На страна гнасни фаци ко Тричко, Серала и ред други, 90% од момците/девојките кои водат протести за права се многу океј луѓе, кои ниту се партиски зависни, ниту работат во државни сектори, ниту одработуваат за партии.
Лично познавам многу од нив (и сум учествувал во нивни протести и ни давале помош за локални протести), а од друга страна знам какво мислење за нив имаат штаоските пацови од двете партии. Едниве викаат одработуваат за дпмне, другиве одработуваат за сдс, а тие луѓе се 100000000 поголеми луѓе од оваа штапска пацована.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.713
Поени од реакции
20.340
Го читав случајот за пожарот во Романија во дискотеката каде загинаа над 60 лица чинам.
Случајот е потполно ист како во Кочани, до најситен детал значи.
Она што ми остави впечаток е дека пред неколку години дури судот донесе одлука да му се исплати вкупна оштета од некои 30-на милиони евра на жртвите од пожарот.
Не е тоа толку битно колку што е битно колку се осудени виновниците.

Еве што најдов на нет

И таму случајот се влечкал со години, и одложувани било судењето неколку пати.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.818
Поени од реакции
8.776
Единствена која од тие пленумци влезе во политика и си ги продаде идеалите беше Туфекџиќ. Повеќето од другите членуваа во Левица воглавно, ама Димчета не ги бендиса и ги избрка сите до еден. Никој од нив ниту има политичка кариера, ниту пак накалемил пара за тие протести кои ги водеа во минатото (не зборувам за парена револуција, туку студентското движење кое прво ја крена свеста во тој период).
Точно е дека не биле алчни за позиции најголем од нив, али дека биле избркани сите не е точно, впрочем и сеуште има дел од нив како членови. Огромен дел едноставно прекинаа да доаѓаат зошто им е неприродно да се дел од организирана партија и сакаат се ад-хок да се одвива. Добри луѓе се, се ќе подржат, секаква борба али не знаат едноставно да функционираат организирано, а тоа така не функционира кога имаш поминато одреден стадиум на раст.

Исто така верувај се претерува со тоа вадење од страна на поранешни членови како они имале конфликти со Апасиев од каква било идеолошка или етичка позадина и затоа биле избркани. Пола од нив цело време се влечеа по него како црева и другите од ЦК, чисто на база на пријателство. А реално имаа нула капацитет за да работат организирано, или пак да завршат нешто. И нормално со време како почнаа да доаѓаат поспособни луѓе они беа истиснати и кога повеќе Апасиев немаше време за нив, они одеднаш беа "предадени". Дел од нив имаа и едноставно фантазија ниво на амбиција. Да не беше Апасиев и уште еден-двајца од ЦК кои ги покриваа, огромен дел од нив ќе беа избркани уште после локалните избори. Да зборат како биле предадени и биле избркани е во најмала рака смешно.

И конечно еден добар дел од нив беа чисти либерали, јас немам поима што бараа во Левица.

Последно уредено:
Член од
19 март 2013
Мислења
3.665
Поени од реакции
5.770

Тие се тие. И на твитер почнаа на најјако со други никнејмови , а не постоеа до неделата.А видов за жал школски и познаници на протестот на инстаграм што мислат дека се е ова спонтано.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
5 март 2018
Мислења
17.713
Поени од реакции
20.340

Тие се тие. И на твитер почнаа на најјако со други никнејмови , а не постоеа до неделата.А видов за жал школски и познаници на протестот на инстаграм што мислат дека се е ова спонтано.
Ако излезам да изразам револт кон институциите и побарам одговорност од сторителите не значи дека ме пратиле од штаб, секоја случка пробува да се исполитизира кај нас
Сто пати најавија дека ова вечерва е мирен марш во чест на загинатите и оние кои се борат да преживеат, да нема плакати ( иако ги имаше ).
Во Битола никогаш не сум видела толку луѓе а толкава тишина, луѓето се сплотени и заедно тагуваат.
Тоа што некој пробува од ова да искористи ситуација и да собере политички поени не значи дека народот го поддржува тоа.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.202
Поени од реакции
68.785
Не е можно бе, јас сум од Куманово, оваа во живот ја немам видено, како излегува само на вакви видеа. Сега не ја интересира политика, а му се начука во газот на Заев, со трактори ја вадеа. Хк, пу.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.639
Поени од реакции
31.524
Единствена која од тие пленумци влезе во политика и си ги продаде идеалите беше Туфекџиќ.
Ne e tocno ova, nema da otkrivam koi lica, no dosta od niv se vrabotija vo ministerstva.
Dali i od koja partija bile ili dali uste rabotat ne mozam da znam.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.414
Поени од реакции
5.953
Голем дел од нив водат најразни видови отпори цело време. Да не мислиш дека овие што јадат лајна цело време дека се протестирало селективно, ги воделе протестите за загаден воздух, дивоградби, промена на името и францускиот договор во владеењето на сдс?
Еднаш кога ќе се изгореш, после губиш волја. На страна гнасни фаци ко Тричко, Серала и ред други, 90% од момците/девојките кои водат протести за права се многу океј луѓе, кои ниту се партиски зависни, ниту работат во државни сектори, ниту одработуваат за партии.
Лично познавам многу од нив (и сум учествувал во нивни протести и ни давале помош за локални протести), а од друга страна знам какво мислење за нив имаат штаоските пацови од двете партии. Едниве викаат одработуваат за дпмне, другиве одработуваат за сдс, а тие луѓе се 100000000 поголеми луѓе од оваа штапска пацована.
Те разбирам што сакаш да кажеш, но моментот е што многу симптоматично згаснаа пленумите и никогаш не се појавија дури оп еве сега. УКИМ смрди, корне од тоа што е трул. И да не добија сите партиски места зашто ги рачунале за не подобни требаше да си продужат со каузата барем УКИМ да го средат, ако завршиле со факс како невладина нека тераа. Вака ми е пресимптоматично да се јавуваат пленуми само у кризни моменти по избор.

Студентските парламенти се први трули места во државава од кај треба да се тргне, колку малверзации и местенки има таму со самите професори. Пред се да се избере подобен претседател кој нема многу да галами, па преку купување телефони и огромни сметки на грбот на советите/парламентите. Прво тоа, па после тие млади луѓе од таму у поход по главите у ректоратот па после УКИМ у битка со све останато. Све друго, пиши пропало

Член од
12 март 2009
Мислења
21.154
Поени од реакции
17.373
https://press24.mk/evropski-parlament-skopje-kje-gi-zapochne-pregovorite-so-eu-vednash-po-usvojuvanjeto-na-ustavnite?fbclid=IwY2xjawJHWG9leHRuA2FlbQIxMQABHdhVucdv-dWn6yamMy09FC2diGOCjxOPhJSto7dveKERlmPhON8WNkToyw_aem_tXH-Ize8LJWUJ6vGCiifkg.
Досадни се веќе бајденовците...ама сега со акцијата за спроведување на закони, уништување на корупцијата, нам и нема да ни треба ЕУ, ќе станеме како Исланд и Норвешка....

Член од
12 јули 2018
Мислења
1.870
Поени од реакции
6.073
Овие гнидите во вакви моменти не условуваат бугарите во устав па преговори, абе одма ја повлекувам кандидатурата за членство, ги палам сите еу знамиња по институции, ни пари ни фонд ми требаат од нив, нека си ебат племето лгбтвско.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.639
Поени од реакции
31.524
Искрено, после безрезервната помош од Бугарија во оваа трагедија, јас сум за бугари во устав.
Никогаш нема да се согласам дека македонски јазик не постои, дека македонци не постојат и дека се бугари, но небитно, бугарите се жртвуваа за наши деца.
И више џабе се муабетите бугари фашисти, Ваташа, кога самата држава дозволи да умрат многу повеќе деца од бугарите.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.778
Поени од реакции
24.798
Искрено, после безрезервната помош од Бугарија во оваа трагедија, јас сум за бугари во устав.
Никогаш нема да се согласам дека македонски јазик не постои, дека македонци не постојат и дека се бугари, но небитно, бугарите се жртвуваа за наши деца.
И више џабе се муабетите бугари фашисти, Ваташа, кога самата држава дозволи да умрат многу повеќе деца од бугарите.
Vo najgolemiot pik na studenata vojna pomegju zapadot i istokot, koga bese prasanje na vreme koga ke pocnat da letaat nuklearki, pak se izleguvalo vo presret i se pomagalo pri vakvi i slicni situacii.
Ne mesaj babi i zabi.

Kajgana Shop

На врв Bottom