Пожар во Кочани, диско Пулс.

Член од
7 февруари 2021
Мислења
315
Поени од реакции
884
И јас да бев обезбедување ако имало насоки од газдата да има толеранција кон малолетници ќе сум пуштал. Не е кривично дело, во тие гужви не ни знаеш кој е малолетник а кој не, може да ти приложи и туѓа лична карта итн, на крај тоа е најмалку битно... Нештово ќе се случело со или без малолетници. Бројот на жртви/повредени ќе беше помал, ама и 1 да загине или се повреди е огромна штета бидејќи ова не е војна туку е викенд журка каде што сите излегле да си поминат убаво.

Денот бил обична сабота, и за газдата, келнерите, обезбедувањето, гостите, родителите, градоначалникот, полицијата, инспекторите. Екосистемот функционирал, мислам од 2012 кога е активен клубот па се до денес. Со многу забава без посериозни инциденти. Никој ни на крај памет не би помислил дека вакво нешто ќе се случи и дека вината е баш во него.

Ете се случи најлошото. Болката е голема, нормално има гнев и бараме кон кого да се насочи. Бараме виновник а виновници сме буквално сите. Кој повеќе кој помалце. Ова е несреќен случај. Сплет на околности. Не дека бранам некого, само ја гледам реалната слика.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.391
Поени од реакции
26.472
И јас да бев обезбедување ако имало насоки од газдата да има толеранција кон малолетници ќе сум пуштал. Не е кривично дело, во тие гужви не ни знаеш кој е малолетник а кој не, може да ти приложи и туѓа лична карта итн, на крај тоа е најмалку битно... Нештово ќе се случело со или без малолетници. Бројот на жртви/повредени ќе беше помал, ама и 1 да загине или се повреди е огромна штета бидејќи ова не е војна туку е викенд журка каде што сите излегле убаво да си поминат.

Денот бил обична сабота, и за газдата, келнерите, обезбедувањето, гостите, родителите, градоначалникот, полицијата, инспекторите. Екосистемот функционирал, мислам од 2012 кога е активен клубот па се до денес. Со многу забава без посериозни инциденти. Никој ни на крај памет не би помислил дека вакво нешто ќе се случи и дека вината е баш во него.

Ете се случи најлошото. Болката е голема, нормално има гнев и бараме кон кого да се насочи. Бараме виновник а виновници сме буквално сите. Кој повеќе кој помалце. Ова е несреќен случај. Сплет на околности. Не дека бранам некого, само ја гледам реалната слика.
Реалната слика е дека се десило on their watch и треба да лежат за тоа.

Член од
16 јануари 2025
Мислења
40
Поени од реакции
103

Кои се овие мерки груевистички? да не гледа народ колку луѓе има ли?

Сеа тие фори дека немале дозволи за летање и мрсење муда...

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.312
Поени од реакции
6.697
Ако бидат ослободени дали тоа значи дека е океј да бидат пуштани малолетници? јас им благодарам што успеале да спасат многу луѓе и они не се виновници за пожарот но имаат свој дел за кој треба да бидат истражени, никој не го спори нивното херојство.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.570
Поени од реакции
31.341

Кои се овие мерки груевистички? да не гледа народ колку луѓе има ли?

Сеа тие фори дека немале дозволи за летање и мрсење муда...
Rojters besramno snimaa kako se kopaat grobovi.
Profitiraat na ocajot.
Dojdeni se da eskaliraat situacija i da dobijat chek.
Persona non grata treba da se proglasat.

Член од
12 август 2024
Мислења
298
Поени од реакции
778
Во мое време за да влезеш во дискотека на 15-16 години требаше татко ти да е некој и нешто во градот
Кое време друже? Татко ми е стечаец па првпат во дискотека влегов на 14 години, а на 16 години минимум еднаш месечно. Сега ако збориш за Скопје, тогаш да ама јас како што сум од истокот не беше некој проблем на 16 години да влезеш во диско.
Кочани и Виница се тешки криминални места, порано и потешки криминалци владееа потпомогнати од полицијата. Со Детонатор ги подзачистија пред 12-13 години зашто беа против Дацо Белскиот, телохранител на Мијалков.

Член од
12 март 2009
Мислења
21.011
Поени од реакции
17.259
Со дозвола од судот, не од родителите.
Ова е ново, а имаше на работа помлад колега што се ожени со 16 годишна... Сега значи судот може да дозволи и ако не сака таткото , зетот ако не платил, кај оние што се купуваше невеста?

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.342
Поени од реакции
10.637
Ако бидат ослободени дали тоа значи дека е океј да бидат пуштани малолетници? јас им благодарам што успеале да спасат многу луѓе и они не се виновници за пожарот но имаат свој дел за кој треба да бидат истражени, никој не го спори нивното херојство.
Друже, не може пошо пуштиле малолетници да ги ставаат и ист кош со тие што директно придонеле за смрт на децава. Нека си одговараат по закон, останат без работа, казни ги парично. Не можеш да јачаш бројка на уапсени демек еве јака ни е истрагава, сеа ќе им се силиме на овие.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.312
Поени од реакции
6.697
Друже, не може пошо пуштиле малолетници да ги ставаат и ист кош со тие што директно придонеле за смрт на децава. Нека си одговараат по закон, останат без работа, казни ги парично. Не можеш да јачаш бројка на уапсени демек еве јака ни е истрагава, сеа ќе им се силиме на овие.
Согласен.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.570
Поени од реакции
31.341
Ne e samo deka pustale maloletnici, pustile mozebi duplo poveke luge od kolku sho ima kapacitet.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.391
Поени од реакции
26.472
А кој ги обвинува зошто пуштиле малолетници?

Kajgana Shop

На врв Bottom