Пожар во Кочани, диско Пулс.

Член од
14 јули 2017
Мислења
678
Поени од реакции
1.382
Колку само ме нервират шпекулатори шо се појавуват секогаш после вакви настани, кои ги има со лопата да ги риниш и тука на форумот, еве врз мене неколку одма ќе се видат, тоа е страшна работа.

Не сфаќате дека доволно е малце, една дезинформација да кажите за сето тоа да се рашире и целата јавност да вперува прсти во грешка луѓе и сите со сите да се обвинуват.

Јас сфаќам дека во државата кај нас има корупција еден куп и се е со врски, не пробувам никој да бранам, да кажувам дека не е одговорен или што уште не, ама еве пример. Вчера, уште ноа говедото од Инфомакс, кога праша зошто дискотеката работела после 1, и дека тоа требало да го одобре локалната самоуправа, а не министерството за економија, беше доволна манипулација за денеска сите да се фрлат на градоначалникот на Кочани и да шпекулират се и сешто, Тошковски убаво му одговори дека не се работело за дискотека, туку за кабаре, и дека таков објект работе со закон од 22:00 до 04:00 и градоначалникот нема врска со тоа, ама колку ќе го слушнат Тошковски, а колку ниа новинарите од Инфомакс, кои ја ги викам „генерали после војна“.

Кривицата за сето воа не е само во моменталната власт, туку е во сите наназад со години, а и општо во цело општество, пошто еве пример, многу од нас се учени со „Сине оди на државно, таму сигурна плата има“, и кога синчето ќе отиде на државно, и нема да знае да се справе со некој специфични ситуации и ќе има последици, е тогаш олеле мајче, власта е крива.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.698
Поени од реакции
29.632
Ок де, и сега проблемот е што двоцифрен број години работи без лиценци или проблем е зошто не бил пријавен настанот?
Проблем е што уште седиме у вукојебинава и очекуваме некаква правда што никогаш нема да дојде.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.045
Поени од реакции
12.895
ДУИ: Градоначалникот Папазов бил должен да знае дека фирмата немала лиценца

Аууу да??? Исто како што цела општина Охрид знае дека Нефи од редовите на истава ДУИ нема лиценца, дека гради без дозвола кај ќе стигне, дека во повеќе наврати се понаша шерифски низ град и претепува кој ќе стигне без санкции?
Па ајде да ги направиме славни ваквите ДУИ бизнисмени, да проработи законот еднаш и за нив, кога веќе се повикуваат на истиот.

Деца живи ни изгореа, они види што зборат.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.815
Поени од реакции
4.491
Проблем е што уште седиме у вукојебинава и очекуваме некаква правда што никогаш нема да дојде.
Па баш проблемот е дека само седиме во буквална смисла, нема критичка маса што ќе си замисли власта си тера без проблем. Чист пример ти е она академијата за јавни обвинители и судии каде што партиите длабоко си ги пуштија рацете па така имаш случај каде синот на Талат Џафери (а не е само он) полага правосуден испит пред да стекне официјално образование т.е исполни услови за тоа.

Член од
2 април 2023
Мислења
404
Поени од реакции
902
За недела дена ќе се “излади“ народов, овие на тоа и рачунаат.

Се додека не осетат притисок да ја вршат работата како треба а не да си играат со народов, ништо не бидува, кој мисли дека наеднаш магично ќе се свестат , ќе им проработи совеста, е наивен и глуп.

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.352
Брза помош носи натака навака цел ден. Веројатно сите пациенти се во Скопје. А сеа покрај мене пројдоа околу 5 погребални со полициска придружба накај клиника. Деца умреа у пичку матер.
Језиво. Локацијата на работното место ми е баш во правец од Соборна према Клинички и секој ден гледам и слушам сирени, ама денеска е хаотично. Еден куп коли на брза помош поминаа што накај болница, што од правец на болница према Соборна. Плус и погребални коли. Катастрофа.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.403
Поени од реакции
9.086
Ко што гледав на профилот на Инстаграм на дискотекава, немаше слика со прскалките претходно да ги користеле…

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.301
Поени од реакции
5.578
Градоначалникот откако некој му сугерираше го откажа пресот, и сега преку фејсбук комуницира....Мицко го нарече доблесен и без кривица
Ама секако....зарем некој смее да се посомнева во чесноста и доблестите од нашите политиканти?...

Член од
19 март 2013
Мислења
3.552
Поени од реакции
5.442
Kakva bre ladna glava sve vi ebam?? Od ladna glava se menuvat kurto i murto a na narodot kondomot samo vo gaz mu ostanuva.

Se nadevam i opstinata ke ja zapalat do vecer.
Па кој ги гласа курто и мурто бе ? Кој им дава легитимитет? Еве ќе ја запалиме општината и владата и после тоа шо мислиш дека ќе се деси?

Kajgana Shop

На врв Bottom