Пожар во Кочани, диско Пулс.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.213
Поени од реакции
1.908
Нека не се прават со сила на удрени, никој апсолутно нема пријавено ништо вакво било каде во Македонија. Лесно е сега by the book да трекаат глупости по телевизии. Срамота!

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.468
Поени од реакции
4.398
Очигледно Тошковски повеке не знае каде тера... ако веќе не си дава оставка, најдобро ке му биде да заќути и да ја тера истрагата. Сите наназад до дедо Ное се криви само ние денес не сме криви.

Член од
4 октомври 2019
Мислења
593
Поени од реакции
1.306
Ovaa drzava e samo za 100 familii ultrabogati, gazdi, gradonacalnici i kriminalci, policajci, se znam jas so grqdonacalnikot tipovi....se e podmackano xa niv i imaat ubav zivot....veke vo poveke mesta ziveat samo gazdi i Paraziti normalno deka ke nosat nepalci za rabota... Jas neznam koj makedonec so IQ 0 bi ostanal vo Mk da rabotis za gazda treba da si glup ko tocak....i vo ovij slucaj umrea obicni deca, dosega niedno ne cuvme da e na golem politicar ili gazda.....Site normalni se iselija... Sekafe moze da se desi nesreka ama ovaa e na vrvot na morbidnosta na ovoj korumpiran sistem.....Sega nekoj od ovie treba da dobijat kazna kako vo nekoa islamska zemja da bidat opurtuniteten trosok za nekoja pravda..... no nema sansi bidejki site se umesani do eden...gradski serifi se znam so gradonacalnikoot niknuvaat kako gabi posle dozd cel den sedat vo kazino i kafic, nema za nov nikakov zakon.....Moze ova e za vo temata blam drzava.. ama site ovie temi oznavuvaat isto znacenje...

No9

Член од
18 ноември 2013
Мислења
636
Поени од реакции
1.000
Народов треба во Мала Речица да им отиде на Дуи.Па стварно не се нормални со соопптенијава, никој нивни не е крив.Абе оди таму запали ги да им ебам мајката

Член од
23 април 2022
Мислења
561
Поени од реакции
2.785
Никој никаде не пријавува ваков настап. Се пријавуваат само концертни настапи во поголем простор

Член од
28 октомври 2021
Мислења
1.157
Поени од реакции
2.275
Мислам дека муабетот на Тошковски е дека ако не пријавиш концерт/журка/забава на МВР (какви што се 99% од забавите во дискотекиве низ Македонија), од МВР не праќаат полиција да го обезбедува настанот. Дали знаеле дека ДНК ќе прават концерта таму? Веројатно да, си имаат луѓе што ги следат настаниве и ги праќаат за претрес (случајот со полицаецот што загинал таму). Но немало полиција пред дискотеката, на што алудира Тошковски.

Всушност, во Македонија само големи концерти се пријавуваат на полиција (сц Борис Трајковски, сц Јане Сандански, Skopje Calling, Ohrid Calling итн...). Овие локалниве дискотеки кај што пејат нашиве пејачи? - не знам за некогаш да имало полиција за некој нивен настап....
Па тоа и јас реков, ако сам не пријавам, можам да правам што сакам.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.790
Поени од реакции
9.399
Кровот е со азбест, а изолацијата со стиропор. Ствари кои лесно горат, види го видеото како лесно и брзо од пред бина огнот отиде на 1/3 од подиум. Потоа сигурно потфатило кров и даски и толку му треба. Пола од нив сигурно се имаат онесвестено од токсичниот чад, другото само додало.

Единствено нешто што можеби ќе помогнело е да имаат прскалки на кров со детектор за чад. ИСТИТЕ НЕ МОЖЕ ДА ГИ ИМА БИДЕЈЌИ СЕ ПУШИ ВНАТРЕ.
Нека дојдат сега сите што викаат тоа што тебе ти смета чад од цигари седи си дома, нека дадат совет како полесно можело да се избегне.
Кровот бил со азбест!!!
Само заради ова требало да ги уапсат сопствениците.

1742215075039.png

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.557
Поени од реакции
31.251
Ко шо се сите неодговорни може треба да се создадат посебни сектори во МВР за ноќни клубови, посебни за транспорт, итн и да не се чека пријавување, нон стоп мониторинг ко у Кина.

Ivan898

they see you, but you don't see them!
Член од
3 јуни 2020
Мислења
422
Поени од реакции
793
Дали е уапсен сопственикот на клубот? Еден весник објави па потоа го избриша постот..

Член од
30 октомври 2022
Мислења
799
Поени од реакции
2.178
После оваа трагедија пиротехнички средства во затворен простор да се забранат.И секој Нокен клуб ,Кабаре или шо и да е,кои немаат услови треба да се затворат,пломбата и чао.Доста веќе со импровизации.Многу скапо ги плаќаме.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.303
Поени од реакции
7.046
Мислам дека муабетот на Тошковски е дека ако не пријавиш концерт/журка/забава на МВР (какви што се 99% од забавите во дискотекиве низ Македонија), од МВР не праќаат полиција да го обезбедува настанот. Дали знаеле дека ДНК ќе прават концерта таму? Веројатно да, си имаат луѓе што ги следат настаниве и ги праќаат за претрес (случајот со полицаецот што загинал таму). Но немало полиција пред дискотеката, на што алудира Тошковски.

Всушност, во Македонија само големи концерти се пријавуваат на полиција (сц Борис Трајковски, сц Јане Сандански, Skopje Calling, Ohrid Calling итн...). Овие локалниве дискотеки кај што пејат нашиве пејачи? - не знам за некогаш да имало полиција за некој нивен настап....
Исто е и на спортските настани низ државата. Може цел град да биде излепен со плакати, да има евенти по фб, да пишува на rezultati.com точно време и саатница, меѓутоа клубот домаќин по СЛУЖБЕНА ДОЛЖНОСТ ја известува полицијата најмалце 48 или 72 часа пред одржување на настанот. Можеш и да не ги известиш, полицијата нема да дојде, меѓутоа противничката екипа не е должна да го одигра натпреварот без присуство на полиција.

Онтопик, за ова што велат дека концертот бил на диво...ме интересира, дали било кој пејач во Македонија потпишува договор пријавува настап ОСВЕН кога е на фестивал, па најчесто општините се должни да платат и данок за нив. Онака, било кој музичар во Македонија, на рандом настап во кафана-дискотека, дали потпишува договор, плаќа данок на тие пари?

Член од
23 август 2010
Мислења
40.104
Поени од реакции
117.455
Па да ама ова не било концерт него ваљда окарактеризирано како настап во дискотека, зашо за концерт ако не се лажам си има посебни процедури, простор, обезбедување, полиција, и ред други работи, а овде дискотеката си го обезбедува објектот и тоа е тоа. Во секој случај системските пропусти што се случувале со години доведоа до ова. Пожар ко пожар може сегде да настане, ама ако условите се како што треба ќе немаше жртви, или не дај Боже истиот ќе беше изразен во минимален број.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.468
Поени од реакции
4.398
Никој никаде не пријавува ваков настап. Се пријавуваат само концертни настапи во поголем простор
Не сум проверил во законска регулатива ама не ми е логично да се пријавуваат настапи на бендови кои се случуваат по дискотеки и клубови. Но ако требало да се пријави настанот тогаш тоа што се случи е директна одговорност на МВР. Не може да не знаеле дека се случува тој настан, па ако веќе требало а не бил пријавен, фино лепо требало еден пандур да отиде да побара папир дали настанот е пријавен и да рече гасете музиката и ајде сите сиктер надвор...

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.213
Поени од реакции
1.908
15 факинг години шупава работи како "дискотека" некој таму се фатил зошто настанот не бил пријавен. 15 години партиски шлајм потпишувал лиценци на лист од зелка. 15 години другари!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.673
Поени од реакции
24.591
Не сум проверил во законска регулатива ама не ми е логично да се пријавуваат настапи на бендови кои се случуваат по дискотеки и клубови. Но ако требало да се пријави настанот тогаш тоа што се случи е директна одговорност на МВР. Не може да не знаеле дека се случува тој настан, па ако веќе требало а не бил пријавен, фино лепо требало еден пандур да отиде да побара папир дали настанот е пријавен и да рече гасете музиката и ајде сите сиктер надвор...
Da de , ama sega posle nastanot. Da bese taka pred edna nedela site tuka sto se pritresvat ke veleja policiska drzava, sto e ova , Severna Koreja i Nie, tie sme dve drzavi, rezimi itn itn itn

Kajgana Shop

На врв Bottom