Па тоа и јас реков, ако сам не пријавам, можам да правам што сакам.Мислам дека муабетот на Тошковски е дека ако не пријавиш концерт/журка/забава на МВР (какви што се 99% од забавите во дискотекиве низ Македонија), од МВР не праќаат полиција да го обезбедува настанот. Дали знаеле дека ДНК ќе прават концерта таму? Веројатно да, си имаат луѓе што ги следат настаниве и ги праќаат за претрес (случајот со полицаецот што загинал таму). Но немало полиција пред дискотеката, на што алудира Тошковски.
Всушност, во Македонија само големи концерти се пријавуваат на полиција (сц Борис Трајковски, сц Јане Сандански, Skopje Calling, Ohrid Calling итн...). Овие локалниве дискотеки кај што пејат нашиве пејачи? - не знам за некогаш да имало полиција за некој нивен настап....
Кровот бил со азбест!!!Кровот е со азбест, а изолацијата со стиропор. Ствари кои лесно горат, види го видеото како лесно и брзо од пред бина огнот отиде на 1/3 од подиум. Потоа сигурно потфатило кров и даски и толку му треба. Пола од нив сигурно се имаат онесвестено од токсичниот чад, другото само додало.
Единствено нешто што можеби ќе помогнело е да имаат прскалки на кров со детектор за чад. ИСТИТЕ НЕ МОЖЕ ДА ГИ ИМА БИДЕЈЌИ СЕ ПУШИ ВНАТРЕ.
Нека дојдат сега сите што викаат тоа што тебе ти смета чад од цигари седи си дома, нека дадат совет како полесно можело да се избегне.
Исто е и на спортските настани низ државата. Може цел град да биде излепен со плакати, да има евенти по фб, да пишува на rezultati.com точно време и саатница, меѓутоа клубот домаќин по СЛУЖБЕНА ДОЛЖНОСТ ја известува полицијата најмалце 48 или 72 часа пред одржување на настанот. Можеш и да не ги известиш, полицијата нема да дојде, меѓутоа противничката екипа не е должна да го одигра натпреварот без присуство на полиција.Мислам дека муабетот на Тошковски е дека ако не пријавиш концерт/журка/забава на МВР (какви што се 99% од забавите во дискотекиве низ Македонија), од МВР не праќаат полиција да го обезбедува настанот. Дали знаеле дека ДНК ќе прават концерта таму? Веројатно да, си имаат луѓе што ги следат настаниве и ги праќаат за претрес (случајот со полицаецот што загинал таму). Но немало полиција пред дискотеката, на што алудира Тошковски.
Всушност, во Македонија само големи концерти се пријавуваат на полиција (сц Борис Трајковски, сц Јане Сандански, Skopje Calling, Ohrid Calling итн...). Овие локалниве дискотеки кај што пејат нашиве пејачи? - не знам за некогаш да имало полиција за некој нивен настап....
Не сум проверил во законска регулатива ама не ми е логично да се пријавуваат настапи на бендови кои се случуваат по дискотеки и клубови. Но ако требало да се пријави настанот тогаш тоа што се случи е директна одговорност на МВР. Не може да не знаеле дека се случува тој настан, па ако веќе требало а не бил пријавен, фино лепо требало еден пандур да отиде да побара папир дали настанот е пријавен и да рече гасете музиката и ајде сите сиктер надвор...Никој никаде не пријавува ваков настап. Се пријавуваат само концертни настапи во поголем простор
Da de , ama sega posle nastanot. Da bese taka pred edna nedela site tuka sto se pritresvat ke veleja policiska drzava, sto e ova , Severna Koreja i Nie, tie sme dve drzavi, rezimi itn itn itnНе сум проверил во законска регулатива ама не ми е логично да се пријавуваат настапи на бендови кои се случуваат по дискотеки и клубови. Но ако требало да се пријави настанот тогаш тоа што се случи е директна одговорност на МВР. Не може да не знаеле дека се случува тој настан, па ако веќе требало а не бил пријавен, фино лепо требало еден пандур да отиде да побара папир дали настанот е пријавен и да рече гасете музиката и ајде сите сиктер надвор...