Пожар во Кочани, диско Пулс.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.118
Поени од реакции
68.228
Језиво колку е сличен случајов
Да, овој случај, и малтене ова видео за користи по многу Американски фирми како дел од fire training. Кога го видов видеото од Кочани, се запрепастив каква сличност имаат, зашто и таму и таму е истата причина, пиротехника кај бендот.

Многу луѓе не знаат дека чадот е тоа што те убива. Во ситуација каде што нагло се намалува кислородот во затворена просторијА, зашто нешто мора да го храни огнот, доволно е 2-3 пати да вдишеш густ чад, и веќе не си способен да одиш. Советот беше да ставиш мокра крпа преку уста, дур да можеш да излезеш надвор. Во тој пожарот погоре, многу тела беа најдени на излезните врата, едно врз друго.

Трагедија невидена, има и деца од Куманово што биле, уште ги бараат. Да не си им во кожа на родителите.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.605
Поени од реакции
15.174
Да тргнеме од нас, ние за најситна работа за која обично се чека ден-два бараме ургенции за да се заврши побрзо, а државава е трула и труе 30+ години, ова е само производ на гнилежот кој се насобрал.
"Само јас ли да сум поштен и будала..."

Член од
12 март 2009
Мислења
20.977
Поени од реакции
17.228
Нема несреќи, се е со некој причини, ги пратам на дискавери, имаше и за пожари во елитни хотели во Вегас, а не па ќумезарници...сите т.н. несреќи се данок во крв на импровизации..
Ако не се случеше ништо, дали некој ќе покренеше казнени мерки ??
Секое чудо за 3 дена, полиција ги казнуваше кај тутунски тие што влагаат од јужен од лента за лево, ама само 2 дена, па се по старо, некој си ср праат паметни. Така и со пожароте, во Гостивар 2 пати имаше жртви од неисправна инсталација, 2 пати ден на жалост, ама Истрага и Одговорност немаше. Пиротеникаѕа треба потполно да се Забрани !!!
И пак да прсшам, читав 16г девојче бара во болницата, значи имало и малолетници.
Нели Законски е Забрането малолетни лица без присаство на родител старател да излегуваат од домот по 22ч??

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.656
Поени од реакции
7.788
ДНК заедно со цела екипа, организаторот и сопственикот на оваа шупа 20 години во затвор, заедно со сите одговорни во инспекции во Кочани. А Тошковски и Стојанче оставки.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
7.036
Поени од реакции
24.251
ДНК заедно со цела екипа, организаторот и сопственикот на оваа шупа 20 години во затвор, заедно со сите одговорни во инспекции во Кочани. А Тошковски и Стојанче оставки.
Ок и мене ДНК не ми се најомилените ама каква врска има ова со нив?
Зашто они во затвор?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.933
Поени од реакции
37.028
Срце ми се скрши коа ги читам имињана и ги гледам сликине од деца на социјални медиуми.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.600
Поени од реакции
29.383
Македонија е држава каде за се ти треба врски. Држава каде што си никој и ништо ако немаш фамилија со педигре. Држава што со прст не мрда за интересите на народот, за најосновни човечки потреби. Владее општо куроболие, се додека на нив им е добро, нека тера.

Повремено, вакви настани ни даваат убав риалити чек, ама и тука владее истото, кур ми е двор ми е, ќе помине ден-два, недела и како ништо да не било.
Има ли нешто функционално во државава? Еден ебан систем на остана чист, се е корумпирано и затупено. Најстрашно е што нема излез од ова лудило.

Не сакам ни да замислам како им е на фамилиите, ама сите оние што не доведоа до ова, парите нека си ги дадат за лекови на најмилото. Од ВМРО, ДПМНЕ, МВР, ОЈО МОЈО, и сите можни функционерски столици у гз нека се ебат.

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
1.023
Поени од реакции
1.735
Бог да ги прости сите. Секој коментар е излишен. Дупка сме, да не' чува Господ, се друго е за три дена.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.092
Поени од реакции
117.291
Би те газел како пикавец.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.408
Поени од реакции
47.348
Ок и мене ДНК не ми се најомилените ама каква врска има ова со нив?
Зашто они во затвор?
Moze da ima osnova za odgovornost i kaj toj sto nastapuva, bina mina sto da ima kako da ima i slicno. Sigurno ke bidat opfateni od istragata i oni a dali se krivi za nesto ili ne glupo e sea da se pisuva.

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.993
Поени од реакции
15.643
Чекјате бе луѓе со одговорностиве… дај нека се најдат децава да се види што како да се помогне па после барајте одговорност ебаве одма трчате на трмава да апсите

Kajgana Shop

На врв Bottom