Исчезнати лица

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.776
Поени од реакции
23.016
Нека дадат исказ и Кешишев, каратистот и таткото на Вања, па ќе се склопи нешто од нешто мозаикот.
Вака од исказот на Палевски очекувано не добивме ништо, а Манев откри многу работи. Дали лаже околу тоа дали познале или не познале дека е девојче а не 40-годишна жена, не знам. Мое мислење е дека големи се шансите да не лаже, не гледам логика зошто би лажел за тој детал, кога за се друго има целосно признание на вина.

Девојчето било високо 175цм, настанот се случи на крај на ноември, што значи девојчето било облечено во блузон и јакна (можеби носела и капа на главата), Манев тврди дека внатре во ходникот каде што ја чекале немало светло, ја совладале веднаш штом излегла од лифтот (т.е. се симнала полуспрат надоле, таква била внатрешноста на зградата, лифтот е на меѓу-спрат), и ставиле селотејп на устата и ја ставиле во вреќа. Така што не ја исклучувам можноста навистина да не биле свесни за возраста на девојчето.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.856
Поени од реакции
4.873
Нека дадат исказ и Кешишев, каратистот и таткото на Вања, па ќе се склопи нешто од нешто мозаикот.
Вака од исказот на Палевски очекувано не добивме ништо, а Манев откри многу работи. Дали лаже околу тоа дали познале или не познале дека е девојче а не 40-годишна жена, не знам. Мое мислење е дека големи се шансите да не лаже, не гледам логика зошто би лажел за тој детал, кога за се друго има целосно признание на вина.

Девојчето било високо 175цм, настанот се случи на крај на ноември, што значи девојчето било облечено во блузон и јакна (можеби носела и капа на главата), Манев тврди дека внатре во ходникот каде што ја чекале немало светло, ја совладале веднаш штом излегла од лифтот (т.е. се симнала полуспрат надоле, таква била внатрешноста на зградата, лифтот е на меѓу-спрат), и ставиле селотејп на устата и ја ставиле во вреќа. Така што не ја исклучувам можноста навистина да не биле свесни за возраста на девојчето.
Bez razlika dali e zena ili devojce, se teretat za 3 krivicni dela.. babanite ke go jadat nagolemo

Член од
12 март 2009
Мислења
21.094
Поени од реакции
17.318
Кога со тепање се добиваат Информации може џа секое дело и по 2-3ца да признаат

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.675
Поени од реакции
10.070
Вања е колатерална штета на болни мозоци што гледале многу Холивуд.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.248
Поени од реакции
2.074
Кога со тепање се добиваат Информации може џа секое дело и по 2-3ца да признаат
А како треба да се добиваат информации, на вечера да не треба ги однесат? Прекршени се од ќотек затоа што полиција и обвинителство имале доказен материјал кој деновиве се изнесе во јавност. Дај опрајте се, никој не собира рандом човек од улица особено за вакво злодело.

Член од
12 март 2009
Мислења
21.094
Поени од реакции
17.318
А како треба да се добиваат информации, на вечера да не треба ги однесат? Прекршени се од ќотек затоа што полиција и обвинителство имале доказен материјал кој деновиве се изнесе во јавност. Дај опрајте се, никој не собира рандом човек од улица особено за вакво злодело.
Знаеш дека поодамна Стразбур ослободи криминалци поради тепање во истрагата ?
башка има законче, не знам дали и кај нас, дека признание без присаство на адвокат може да ја уништи постапката...има познат случај од поодамна, во Уса, американски рагбист кој ја утепа сопругата призна без адвокат и го ескивираше убиствоти

Член од
14 април 2012
Мислења
33.190
Поени од реакции
68.751
башка има законче, не знам дали и кај нас, дека признание без присаство на адвокат може да ја уништи постапката...има познат случај од поодамна, во Уса, американски рагбист кој ја утепа сопругата призна без адвокат и го ескивираше убиствоти
2% верба има народот во Судството во Македонија. Други светови се тоа.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.248
Поени од реакции
2.074
Ок, и? Не се овие сакаш да кажеш или што? Што пробуваш да истрескаш?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
7 септември 2016
Мислења
22.061
Поени од реакции
38.211
auu sto treses u film si vlezen/a?
nastrana od tvojot debilen komentar
100 posto sum sigurna
deka ima naracetel
...ти си сигурна, твоето мислење е најважно и точно, нема право друг член т.е.јас да мислам или размислувам поинаку околу ова ситуација зошто веднаш сум со дебилен коментар, мора калапот твој да го имам за да ,,не тресам" ?
kakva bre parafinska rakavica baras koa gi fatija nekolku dena po ubistvata?
... јас не барам туку има протокол како се постапува кога се има убиство со пиштол, како што е протокол кога се приведува некој мора да му се стават лисици,
kakva bre balisticko vestacenje koa oruzjeto seuste ne e najdeno?
kazaa i pance i vanja se ubieni od ist pistol no toj ne e registriran i seuste ne e najden..
Image_1741991270.jpg

....па нормално нештото не се наоѓа ако не се бара, односно се дава налог за претрес да се најде пиштолот, а кој тоа знае дека не бил ,,регистриран" пиштолот ако нема податоци за испукани куршуми (зрна) во ОБВИНЕНИЕТО?

...кога некој поставува логички прашања или нема чиста ситуација за тебе е ,,барање права" за лудакот?

...токму како тебе тие кои размислуваат едноумно ќе фаворизирате вистинскиот кривец да се спаси.
auu sto treses u film si vlezen/a?
kako bez dokazi i bez cvrsti dokazi im sudat?
...и намали со вреѓање кога разменуваме мислење, а се различни, губиш од вредноста на твојот коментар.
Materijalni dokazi ko so bese najaveno nema, zavrsi toj del. Zavrsi toj del od sudenjeto.
epa eve, go drzi. Ne znam kao ne svakjate deka zavrsi obvinitelstvoto so svoite dokazi. Nema niso, nada.
...аууу што тресеш у филм си влезен/а? би пишала сега @epajas, да беше правична!
...е затоа не ни чини судството, не можат да решат вакви грозомирни убиства, како да не,

Последно уредено:
Член од
12 јули 2018
Мислења
1.856
Поени од реакции
6.013
Таткото, таткото, таткото…

Полицијата не би смеела да го држи во притвор без да има соодветни докази и основани сомневања дека човекот е некако инволвиран во целата оваа ситуација.
Не би смеела ама Македонија сме, 300 години сургун лежат луѓе со погрешна квалификација, во политички монтиран случај, со обвинителка која знај кој колку години ќе добие уште пред да се осудат, која се консултира со заев за како да го оквалификува делото, со судијка партиска испостава и пристрасна до максимум во процесот и која го повредува процесниот закон на главна расправа со непоимливи казни за адвокатите на обвинетите, со навредување и нивно малтретирање и никому ништо. Ова со полицијата не е ништо чудно, уште удбашко комуњарски методи се применуваат наголемо.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.678
Поени од реакции
20.277
@cholismo nemoj da davash lajkovi na postovi koi se sprotivni so tvoite mislenja pogore napishani!!!
Кои се тие спротивни мислења, судството ни е нула,имам пишано наназад низ темиве дека нема да е прв пат невини луѓе да лежат во затвор

Член од
28 октомври 2019
Мислења
229
Поени од реакции
174
...ти си сигурна, твоето мислење е најважно и точно, нема право друг член т.е.јас да мислам или размислувам поинаку околу ова ситуација зошто веднаш сум со дебилен коментар, мора калапот твој да го имам за да ,,не тресам" ?

... јас не барам туку има протокол како се постапува кога се има убиство со пиштол, како што е протокол кога се приведува некој мора да му се стават лисици,

Прегледај го приврзокот 446101

....па нормално нештото не се наоѓа ако не се бара, односно се дава налог за претрес да се најде пиштолот, а кој тоа знае дека не бил ,,регистриран" пиштолот ако нема податоци за испукани куршуми (зрна) во ОБВИНЕНИЕТО?

...кога некој поставува логички прашања или нема чиста ситуација за тебе е ,,барање права" за лудакот?

...токму како тебе тие кои размислуваат едноумно ќе фаворизирате вистинскиот кривец да се спаси.

...и намали со вреѓање кога разменуваме мислење, а се различни, губиш од вредноста на твојот коментар.

...аууу што тресеш у филм си влезен/а? би пишала сега @epajas, да беше правична!
...е затоа не ни чини судството, не можат да решат вакви грозомирни убиства, како да не,
ako ubavo i sam/a procita pisuva "AKO E ZAVEDENO VO BAZA NA REGISTRINO ORUZJE: ..a ona so koe se ubieni stopati kazaa go nema vo baza..treba da go najdat pistolot ! a kursumite se i toa kako provereni, stopati kazaa od ist pistol e ubien i ance i vanja .. ebate tvojata logika
parafinska rakavica po nedela dena? zs ? ke najdat edna golema O! ako ne pa i za palco neka mu napravat po godina dena
aj dosta se glupirase
aa ne se sekiraj za vrednosta na moite komentari.. ja nemam cel nitu namera da bildam ego ,nitu mi e bitno da bidam nekoja si na forum
seedno mi e koj sto ke misli za mene
Автоматски споено мислење:

Кои се тие спротивни мислења, судството ни е нула,имам пишано наназад низ темиве дека нема да е прв пат невини луѓе да лежат во затвор
nevini, ovie psihopati se nevini? sami odnesoa do telata, ovoj manev i kaza tamu bil , istoto i narednite ke kazat, samo tesko ovoj alco da priznae,ima dokazi nivni otpecatoci na lentata sto vanja lepele, vozilata, nevini be , nevinite psihopati da skapat u zatvor
kako be moze nekoj da gi brani ovie i pise nevini se?

Член од
5 март 2018
Мислења
17.678
Поени од реакции
20.277
ako ubavo i sam/a procita pisuva "AKO E ZAVEDENO VO BAZA NA REGISTRINO ORUZJE: ..a ona so koe se ubieni stopati kazaa go nema vo baza..treba da go najdat pistolot ! a kursumite se i toa kako provereni, stopati kazaa od ist pistol e ubien i ance i vanja .. ebate tvojata logika
parafinska rakavica po nedela dena? zs ? ke najdat edna golema O! ako ne pa i za palco neka mu napravat po godina dena
aj dosta se glupirase
aa ne se sekiraj za vrednosta na moite komentari.. ja nemam cel nitu namera da bildam ego ,nitu mi e bitno da bidam nekoja si na forum
seedno mi e koj sto ke misli za mene
Автоматски споено мислење:

nevini, ovie psihopati se nevini? sami odnesoa do telata, ovoj manev i kaza tamu bil , istoto i narednite ke kazat, samo tesko ovoj alco da priznae,ima dokazi nivni otpecatoci na lentata sto vanja lepele, vozilata, nevini be , nevinite psihopati da skapat u zatvor
kako be moze nekoj da gi brani ovie i pise nevini se?
За таткото се однесуваше постот

Член од
7 септември 2016
Мислења
22.061
Поени од реакции
38.211
...треба да го најдат пиштолот, ама нема налог за претрес, ќе го најдат пиштолот без да го барат службено?

... ,,кажаа" , ,,рекоа", ,, можеби" ,,највероватно", материјални докази со што се фалеше обвинителството нема ,,,саааамо да се екстрадира од Турција и готово" , што не му направија тогаш парафинска ракавица, нели веќе прогласен за убиец со пиштол, зошто не го направија тоа, намерен пропуст или што?
...гледаме колку е готово ќе помине година...

...тоа е, ,,самоубиство во кофа со вода", ако помине, помине, пола народ верува во тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom