Исчезнати лица

Член од
5 март 2018
Мислења
17.716
Поени од реакции
20.350
И шо чекаат за пресуда ? Имаат признание до детал, имаат тела, имаат видео докази, имаат разговори од Палчо како договара бегство, го фаќаат преку граници.
Наредно рочиште ако нема пресуда нека си ебат мајката цело судство. Ќе го гледам јас онде во судница кај шо се смешка како ништо да не било, дотеран, стросан како за на модна ревија, абе истрижи ги таму, клај му одело затвореничко, понижи ги пред јавност, осуди ги доживотна мамето нивно психопатско.

Член од
30 август 2024
Мислења
281
Поени од реакции
1.234
И шо чекаат за пресуда ? Имаат признание до детал, имаат тела, имаат видео докази, имаат разговори од Палчо како договара бегство, го фаќаат преку граници.
Наредно рочиште ако нема пресуда нека си ебат мајката цело судство. Ќе го гледам јас онде во судница кај шо се смешка како ништо да не било, дотеран, стросан како за на модна ревија, абе истрижи ги таму, клај му одело затвореничко, понижи ги пред јавност, осуди ги доживотна мамето нивно психопатско.
Нема да трае долго, ќе му пресудат во затвор.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.418
Поени од реакции
26.591
Не го гледај, кој те тера?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.764
Поени од реакции
43.751
треба да сведочат и другите учесници, карате кид, куварот и Палчо мислам.

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.689
Поени од реакции
1.395
Па се чека сведочење на другите учесници. Каратистот, Кешишев, таткото и Палчо. Ќе има уште рочишта, ама битно е дека почна да се одмотува клопчето.

Туку, гледам никој не спомна за тоа, или може мене ми избега. Според сведочењето на овој Манев, Вања му рекла на Палчо да не бара пари од татко и, демек он не ги сакал нејзе и сестра и. А според све до сега што видовме, дури и од мајката беше кажано како се грижел за ќерките и покрај разводот, бил доста поврзан со нив. Не знам, уште не е јасна која улога ја имал човекот. Како поминува време, се повеќе ми се чини дека не е инволвиран во целиот случај, дури и овој Манев кажува дека под ќотек и од страв кажал дека и Ѓорчески е вмешан. Ама ајде да почекаме пред дефинитивен заклучок. Многу недоумици има околу него, за овие другиве психопати све е јасно.

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.443
Поени од реакции
7.185
Треба сите да пројдат сведочење. И останатите двајца монструми и главниот монструм Палчо, па и таткото.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.418
Поени од реакции
26.591
Па чекаме пресуда, сите сме потресени, не оти ми изгоре џигерот да го гледам
За да има пресуда, мора буквално сите обвинети да имаат право на одбрана и презентирање на нивната страна на приказната. Па макар истата била и лага. Судење не е линч.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.804
Поени од реакции
60.725
поред сведочењето на овој Манев, Вања му рекла на Палчо да не бара пари од татко и, демек он не ги сакал нејзе и сестра и. А според све до сега што видовме, дури и од мајката беше кажано како се грижел за ќерките и покрај разводот, бил доста поврзан со нив
Тинејџери. Ќе се скараат нешто или ќе им се развика родителот, или нема да им купи што сакаат... Мајката најдобро знае и убаво го објасни тоа. Децата секако си имаат повеќе приврзаност кон мајките. Нема ништо овде ненормално, само семејни недоразбирања, разведени родители, и децата тоа на моменти го перцепираат погрешно.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.634
Поени од реакции
11.918
Па се чека сведочење на другите учесници. Каратистот, Кешишев, таткото и Палчо. Ќе има уште рочишта, ама битно е дека почна да се одмотува клопчето.

Туку, гледам никој не спомна за тоа, или може мене ми избега. Според сведочењето на овој Манев, Вања му рекла на Палчо да не бара пари од татко и, демек он не ги сакал нејзе и сестра и. А според све до сега што видовме, дури и од мајката беше кажано како се грижел за ќерките и покрај разводот, бил доста поврзан со нив. Не знам, уште не е јасна која улога ја имал човекот. Како поминува време, се повеќе ми се чини дека не е инволвиран во целиот случај, дури и овој Манев кажува дека под ќотек и од страв кажал дека и Ѓорчески е вмешан. Ама ајде да почекаме пред дефинитивен заклучок. Многу недоумици има околу него, за овие другиве психопати све е јасно.
Каратистот не бил добар?

Сите ги гледам на судењево, освен него.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.502
Поени од реакции
18.823
A faktot sto iame potencijalno nevin covek osuden, ili toa so ne go znaeme motivot ne ti e dovolen?

Член од
5 март 2018
Мислења
17.716
Поени од реакции
20.350
A faktot sto iame potencijalno nevin covek osuden, ili toa so ne go znaeme motivot ne ti e dovolen?
Не е осуден таткото и не е во притвор.
Мотивот можеби никогаш да не се разјасни, Палчо го знае само.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.804
Поени од реакции
60.725
Мене по денешново сведочење еден друг детал ми падна во очи. А тоа е дека Палчо ја сликал Вања, демек да прати слики на родителите и да бара пари. Нешто што не се десило, ниту пратил слики, ниту се побарани пари. Е сеа ми паѓа овој дел сомнителен. Ако ја слика, големи се шансите сликите на некој да ги пратил, па да добил наредба да ја убие. Затоа што на предходните судења беше кажано дека пред да ја убие, правел муабет со некој на телефон. Така да може да станува збори и за нарачано убиство, затоа што детето е одма убиено. Тоа повеќе ми има логика, него ли официјалниот мотив за сега.
Ова што вика MKD123, со тоа што можно е да не е нарачка за убиство. Можно е да била нарачка за киднапирање, само што киднапирале погрешно дете, па откако ја сликал и му било потврдено дека не е тоа детето, лудиот решил да ја убие за да биде нели, "почисто". Исто така Манев тврди дека ја прашувал кои и се родители, и барал број од родителите...

Никогаш порано не сум учествувал во дискусии за вакви настани, со коментари од типот како и што треба да им се направи на злосторниците... не сакам да судам, но ова е редок случај каде за овој психопат би посакал прво затвор, а потоа кофа со вода. И не за ништо друго, туку затоа што не покажува ни најмал знак на каење, трошка почит нема ни кон семејството, кон мајката на девојчето и најверојатно кон таткото за кој ќе се испостави дека нема никаква врска со него. Си снимал поткасти, се облекува во пеглани џемперчиња, уреден, потстрижен, најаден и напиен, и изиграва адвокат и ја мати водата.

Ова треба во два дена да им дадат на сите да сведочат, не да им даваат на сите посебен ден. Работи дење-ноќе и затворај го случајот побрзо, ова само продолжува трауми на блиските и се тегне до недоглед.

Kajgana Shop

На врв Bottom