Па тоа викам и јас, нека покажат видео кај што се гледа со сигурност дека ја допира топката. Што ако топката ја отскокна ногата ? Вар требаше да се уклучи ако од собата виделе дека има контакт, овде Куртоа го викна судијата и овие тогаш се вклучија, прв пат видено во историјата на фудбалот.Да, ама според мене ова се базира на теорија. Не се гледа никаде чисто дека има дупли контакт (бар не од тоа што покажаа). Еве некој ќе каже демек се лизнал, лошо ја закачил топката и од таму таквиот млитав шут. Што како теорија е исто валидна.
Судијата свирна гол ако не се лажам. ВАР треба да интервенира ако се 100% сигурни. Можеби биле, не викам не, ама бар нека ни покажат. Ако се сеќавате имаше ситуација на Арсенал-Њукасл ако не се лажам, неможеа да докажат 100% дали топката е внатре или надвор, па ја оставија одлуката што беше на терен.
Pa radi tv prava tesko se doaga do videa na netot ama ti ne glease, a na tv na ultra hd se vide deka mu lizna i na drugata noga, odnosno kontakt defakto postoese, minimalen. Rabotata e sto ako ova pominese ko gol, isto mislam deka retko koj ke se bunese, ali sudiite se drzea cvrsto do pravilata i toa e toa, zal mi e, iskreno sakav poveke atletiko da ide.Па тоа викам и јас, нека покажат видео кај што се гледа со сигурност дека ја допира топката. Што ако топката ја отскокна ногата ? Вар требаше да се уклучи ако од собата виделе дека има контакт, овде Куртоа го викна судијата и овие тогаш се вклучија, прв пат видено во историјата на фудбалот.
Мрш бе, најодвратен тим на светот се, да му се помочам јас во титулите шо ги имаат пола на ваков начин освоени, како бе стално тие се во секоја контроверзија вмешани ?
Еден куп видеа видов и на ниедно не се гледа чист контакт, се се сведува на теорија шо е апсолутна глупост.Pa radi tv prava tesko se doaga do videa na netot ama ti ne glease, a na tv na ultra hd se vide deka mu lizna i na drugata noga, odnosno kontakt defakto postoese, minimalen. Rabotata e sto ako ova pominese ko gol, isto mislam deka retko koj ke se bunese, ali sudiite se drzea cvrsto do pravilata i toa e toa, zal mi e, iskreno sakav poveke atletiko da ide.
Брат, еве јас не гледам чист контакт. Па не сум пристрасен, Атлетико ич го нејќам и ќејф ми е што испаднаа ама со 100% сигурност да тврдиш дека ја допрел не можеш. Затоа е и ВАР , за 100% ситуации , останатите сомнителни "е/не е" ситуации не се гледаат. Во право е Симеоне тука , потполен грабеж им се случи и имаат потполно право да се бунат.Pa radi tv prava tesko se doaga do videa na netot ama ti ne glease, a na tv na ultra hd se vide deka mu lizna i na drugata noga, odnosno kontakt defakto postoese, minimalen. Rabotata e sto ako ova pominese ko gol, isto mislam deka retko koj ke se bunese, ali sudiite se drzea cvrsto do pravilata i toa e toa, zal mi e, iskreno sakav poveke atletiko da ide.
ВАР не се активира на "можеш/не можеш" ситуации туку при 100% сигурно ситуации. Се што е дубиозно е невалидно. Во најмала рака ако не можеа со 100% сигурност да докажат дека има дабл тач воопшто не се гледа ВАР или ако при некоја случајност се гледа и не е 100% чиста ситуација треба повторно изведување на пеналот или признавање на голот.Погледни ја сликата погоре. Од тој агол, не можеш да шутнеш во средина на голот, без топката да ја удри другата нога. Еве ти, и од професионалци.
Ако можеш, пронајди пост меч анализа со Анри и Мика Ричардс, има добри кадри. Мада потешко ќе е на YouTube ради TV права.Пак одиме на теорија можи не можи ...
Абре вар е за ако има чист видео доказ а не се да се сведува на физика, гравитација и што ти јас знам.