Wolt Македонија

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.304
Поени од реакции
6.395
Јас за жал сум купувал и на дигитална вага ги мерам одма, хамбургер 310 грама со се хартија што е прескапо за цената што се нуди.
Таков ми е ксметот не што аздисувам да нарачувам онлајн туку не сум во состојба да отидам и купам директно (со телесен инвалидитет сум).
Кога ја спомна грамажата србите што ни се први комшии се германци или швајцарци за нас.Толку се прецизни во таа грамажа да и плескавица од 250 грама кога ќе купиш во Србија било каде испечена тежи толку а не жива а за квалитетот таму не ни можеме да се споредуваме со нив.Најлошата таму е подобра од најдобрата во Мкаедонија.Кај нас не постои хамбургер во кој плескавицата тежи повеќе од 200 грама за нормален човек да се најаде потребно е минимум 250 до 300 грама па некогаш кога ќе купам од сендвичара обично зимам 2 комада со плескавици од 150 грама за да ме најадат.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.233
Поени од реакции
8.497
Добро е што Wolt нуди и достава од маркети, аптеки, продавници.. Кај нас дека би успеал и ваквата достава некако не ми е верно.

Во Србија гледам имаат аптеки и тоа им е одлично за кога си болен пример грип а немаш во моментот кој да отиде до аптека да ти купи.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.733
Поени од реакции
59.952
Добро е што Wolt нуди и достава од маркети, аптеки, продавници.. Кај нас дека би успеал и ваквата достава некако не ми е верно.

Во Србија гледам имаат аптеки и тоа им е одлично за кога си болен пример грип а немаш во моментот кој да отиде до аптека да ти купи.
Нуди и Корпа

Член од
30 август 2024
Мислења
286
Поени од реакции
1.240

За време на Корона, пакет.мк згазија баш поради ова. Тие 2 (до 3 години) беа полн погодок за нивниот стил на работа.

Член од
5 мај 2016
Мислења
228
Поени од реакции
197
За време на Корона, пакет.мк згазија баш поради ова. Тие 2 (до 3 години) беа полн погодок за нивниот стил на работа.
Да пакет.мк беше супер до пред да зголемат на се цени како ненормални. Можеби имам преку 500 нарачки од нив, ама сега тешко, не нарачувам зошто веќе не се контурентни имаат многу високи цени.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.233
Поени од реакции
8.497
Пакет мк нели се само за достава во Скопје? Не знам дали ваков тип достава би користеле голем број луѓе низ цела Македонија.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.304
Поени од реакции
6.395
Да пакет.мк беше супер до пред да зголемат на се цени како ненормални. Можеби имам преку 500 нарачки од нив, ама сега тешко, не нарачувам зошто веќе не се контурентни имаат многу високи цени.
Во пакет се купуваат само оние производи кои имаат скоро идентични цени како во повеќето маркети и кога даваат купон за попуст од 20%.Јас така им купувам еднаш до 2 пати во годината и производите ми излегуваат поевтини и од Стокомак и од Кам кога би ги купувал бидејки им правам промет колку што е минимумот за нарачката да биде со бесплатна достава.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
447
Поени од реакции
760
Кога ја спомна грамажата србите што ни се први комшии се германци или швајцарци за нас.Толку се прецизни во таа грамажа да и плескавица од 250 грама кога ќе купиш во Србија било каде испечена тежи толку а не жива а за квалитетот таму не ни можеме да се споредуваме со нив.Најлошата таму е подобра од најдобрата во Мкаедонија.Кај нас не постои хамбургер во кој плескавицата тежи повеќе од 200 грама за нормален човек да се најаде потребно е минимум 250 до 300 грама па некогаш кога ќе купам од сендвичара обично зимам 2 комада со плескавици од 150 грама за да ме најадат.
За ова во право си, обично избегавам да јадам со помврит и мајонез па обично земам сендвич со пилешко/плескавица и многу салата и никад не ме најадува. Прво викам абе ја почнав да јадам или дупат овие? Пошто дома кога ке направам секогаш најаден сум
Отварање сендвичот и го извадив стекот па ја незнам дали и 150 грама имаше. На све кратат.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.304
Поени од реакции
6.395
Се ситнат деновите до официјален почеток малку пролонгиран од првичниот план така што ќе бидете информирани официјално кога ќе почне првиот ден на доставувачите за да можете да ги видите по улиците низ Скопје.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.304
Поени од реакции
6.395
Од вчера официјално почна тестот на Wolt со нарачките и апликацијата низ Скопје така што можеби некои и забележаа доставувачи како се движат со торвите на Wolt.

Член од
5 мај 2016
Мислења
228
Поени од реакции
197
Сеуште ништо, незнам како работи апликацијата кога нема ништо да се порача од билокаде.

1741245807432.png

1741245836119.png

1741245877903.png

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.233
Поени од реакции
8.497
На Фејсбук два пати ми се појавија спонзорирани реклами за фирми што нудат за работа во Wolt.
Еве едена
1000009942.jpg

Член од
21 септември 2019
Мислења
36
Поени од реакции
29
Во пакет се купуваат само оние производи кои имаат скоро идентични цени како во повеќето маркети и кога даваат купон за попуст од 20%.Јас така им купувам еднаш до 2 пати во годината и производите ми излегуваат поевтини и од Стокомак и од Кам кога би ги купувал бидејки им правам промет колку што е минимумот за нарачката да биде со бесплатна достава.
Bratce nekako ti se sto e u MK za dostava hejtas a forsiras nesto sto uste ne e pocnato kako treba te svakam/e i ocigledno e deka jako gi furas pretpostavuvam deka si del od WOLT daj boze da e bolje od dosegasnive ali zdravje ke vidime kako ke se pokaziiii :)

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.304
Поени од реакции
6.395
Bratce nekako ti se sto e u MK za dostava hejtas a forsiras nesto sto uste ne e pocnato kako treba te svakam/e i ocigledno e deka jako gi furas pretpostavuvam deka si del od WOLT daj boze da e bolje od dosegasnive ali zdravje ke vidime kako ke se pokaziiii :)
Друже не си во тек со настаните и сум дел од WOLT доставувачите само што не сум почнал поради домашни обврски.Од победелникот официјално почнаа да се носат нарачки а минатата недела беше само тест за да видат како ќе тече целата работа и вработените од раководството сами нарачуваа.Што се однесува до плаќањето се плаќа времето кога нема нарачка а кога има те лоцира каде си и празните километри ти ги плаќа до местото од подигање и останатите до крајниот корисник.Реално ќе плаќаат повеќе се додека Кликни јади и Корпа не се затворат а после ќе намалуваат се повеќе и повеќе како што направија во Хрватска а за тоа време се користи можноста за да се заработи плус.

Член од
31 мај 2019
Мислења
419
Поени од реакции
1.293
Се надевам дека овие Wolt нема да се само во Скопје туку и во повеќето градови.

Пред некоја недела прв пат во Тетово видов двајца со точак од Корпа носеа храна. Корпа во Тетово работи со мал број ресторани од кој повеќето за брза храна, пици, сендвичи, Proteini si, Lukoil.
Другите градови во државава се да викнеш од еден крај, ќе те чујат во другиот.
Кој ќе нарачува онлајн храна...

Kajgana Shop

На врв Bottom