Анализа на крв - толкување резултати

Член од
28 февруари 2025
Мислења
55
Поени од реакции
56
Скоро умре еден млад човек што го знам, на 49, анти талент за спорт, пушеше како турчин, јадеше џанк фуд....остави на цеило 40 год. жена и 18 год. син. Исто и еден друг, 40 и кусур скина конци од ракија. Прашање е што поука можеме да извлечеме од ова.
Skoro umre dete na 20, vezbase, zdrav zivot, ni piese ni pusese. Srceto mu otkaza ako se sekjavam dobro. Vadi ti pouki ako nemas popametna rabota.
се тоа како се чува човекот е крајна поука.Има и генетски фактор,надворешен фактор не може точна математика да се склопи.
Човек кога има пари и пак закопан е гол е вечна вистина
на крај и јас сум совршено здрав ама семејна болест имаме по женска линија и ме фати и мене на крајот.
Прабаба ми,баба ми па мајка ми и јас на крај
Кој како ков е ков и јак природно си има и век на траење така што коментарите ви се исто гомно,нема фајде од совршен човек

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.950
Поени од реакции
38.090
...прашајте колку бустер дози антиковид вакцина примиле!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.569
Поени од реакции
24.422
...прашајте колку бустер дози антиковид вакцина примиле!
Jas hrabro izdrzav, praev lazni serifikati za da mozam edno kafe ko coek da ispijam i ne primiv niti edna antikovid vakcina. Za belja ni kovid ne fativ ( mozi fativ ama ne go setiv, a ne mi se davaja 2000 za da proveram dali imam prelezano ) , pa ne ni iskoristiv dve nedeli karantin da se odmoram ko coek kako ovie svilenite vo zdravo telo zdrav duh so samo da gi ispulis nastrana nastinvat, ne pak drugo.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.700
Поени од реакции
11.817
Jas hrabro izdrzav, praev lazni serifikati za da mozam edno kafe ko coek da ispijam i ne primiv niti edna antikovid vakcina. Za belja ni kovid ne fativ ( mozi fativ ama ne go setiv, a ne mi se davaja 2000 za da proveram dali imam prelezano ) , pa ne ni iskoristiv dve nedeli karantin da se odmoram ko coek kako ovie svilenite vo zdravo telo zdrav duh so samo da gi ispulis nastrana nastinvat, ne pak drugo.
Нема човек што не го прележа само некои јако ги стресе а некои на нога само што овие вторите многу педерски сегде се шетаа и ширеа и се лупаа во гради дека не постои

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.547
Поени од реакции
43.494
Нема човек што не го прележа само некои јако ги стресе а некои на нога само што овие вторите многу педерски сегде се шетаа и ширеа и се лупаа во гради дека не постои
Мислам дека нема некој што не го истресло, само не зборат. Мене на крајот ме фати па бев ко скршен ден два.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.569
Поени од реакции
24.422
Nikogas nikade ne rekov deka ne postoi. Deka malce ja prenapumpaja rabotata okolu virusot da, teatri se pravea, cinis ebola e pa imase tuka objasnuvanja kolku otskoknuvaat cestickite , kolku se zadrzuva na drvo, metal i plastika i bog znae uste sto.
Bilo kako bilo, simptomi na kovid nemav, pravev ednas test, negativen bese. Inaku si nastinvam jas redovno sekoja godina, nisto novo tuka. Samo ne se zamaram za nastinka da se klukam so lekovi i da krevam uzbuni. Zboram za nastinka, ne za grip. Grip nemam zakaceno kojznae od koga, ednas ili dva pati vo zivotot i toa ko dete i mozam da recam baagji zaeban e, vrska nema so nastinka. Nastinkata dva tri dena i tolku, ke mi se izbori imunitetot, toa i mu e rabota ako ne pak. A daleku od toa deka vodam nekoj zdrav zivot, bas naprotiv. A sepak ete praksata drugo kazva :toe:

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.730
Поени од реакции
8.554
Мислам дека нема некој што не го истресло, само не зборат. Мене на крајот ме фати па бев ко скршен ден два.
Ne be brat ti si bil vkochanet od sedenje pred tastatur!
Za koronata ti trebaja najmalce 4-5 dena!

Jas prelezhav 4 pati posledno pred mesec dena:shook:

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.514
Поени од реакции
3.756
Da ama pak odite so nekoj preporaki 30 ml po kilogram koj vo prevod odat 2-3 litri voda po covek od okolu 80 kg. Znam ljuge koi bukvalno gi sledat vakvite preporaki, duri i nenormalen ke te napravat oti i ti ne pies tolku. Oti ne mi se pie be coek, ne mi brani nekoj, ako mi se pija ke pijam. Ne ne, moras 3 litri voda dnevo oti ke umris, ne pratis ic moderna medica, i zemat se dujat so voda oti taka im rekol nekoj ili procitale nekade.
И пивото влегува тука. Не можеш кило пиво да акнеш, кафе, сок, 2 тањири манџа и после уште 3 кила вода.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.569
Поени од реакции
24.422
И пивото влегува тука. Не можеш кило пиво да акнеш, кафе, сок, 2 тањири манџа и после уште 3 кила вода.
Cigarite gi zaboraj :D
Srekja pa ne sum na bilderska dieta, samo na oriz i pilesko sekoj den pa ne moram da se dujam so voda ko krkac :toe:
Автоматски споено мислење:

Ne be brat ti si bil vkochanet od sedenje pred tastatur!
Za koronata ti trebaja najmalce 4-5 dena!

Jas prelezhav 4 pati posledno pred mesec dena:shook:
Kolku busteri imas primeno dosega, pamtis ili ne ni brois povekje ?

Kajgana Shop

На врв Bottom