Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
9 октомври 2022
Мислења
3.083
Поени од реакции
9.390
На Фреди “детето” од времето на МНТ дискотеката. После го научи лоповскиот бизнис од Грујо и Мијалков и почна да го практикува со Самсоненко. На крај откако сељачки го ограби Самсоненко, отвори своја фирма да не прати сите на онкологија за профит. Затоа колку штета има направено прво по здравјето а после по буџетот, без 25 години казна не треба да пројде. Тоа се тие Грујови кадри, Фреди, Ратко, Ивица, до вчера гратиси делеа за дискотеки, денес веќе големи бизнисмени со 3 саата школо. Другите па да не станат покусо ги врбуваа Чомбе вратарот и остала багра дилерска од Кисела Вода. Е тоа е генерално политиката од 91ва навака. Претходно беа стари криминални испрдоци на КПМ, после нив дојдоа пилиштарци гладни за криминал.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.777
Поени од реакции
8.588
Има PayPal во Македонија уште од 2014, но само "еднонасочен" - може да се користи само за плаќање/купување онлајн, но не и за примање и подигнување пари. Што значи PayPal веќе има право на подигнување пари од наши сметки, не ќе да е тоа проблемот.
Ne sum vo Makedonija i ne znam kako odi konkretno ama kako shto mi rekle prijateli PayPal mozhi samo so kreditna kartichka. I kako shto i samio reche ne mozhi da primash pari.

Ako imash PayPal pishi dali e povrzan so tvojata transakciska smetka ili so kreditna kartichka!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.787
Поени од реакции
24.826
Ne sum vo Makedonija i ne znam kako odi konkretno ama kako shto mi rekle prijateli PayPal mozhi samo so kreditna kartichka. I kako shto i samio reche ne mozhi da primash pari.

Ako imash PayPal pishi dali e povrzan so tvojata transakciska smetka ili so kreditna kartichka!
So debitna kartica koja ja imam bas za internet transakcii. Visa elektron pokonkretno.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.777
Поени од реакции
8.588
So debitna kartica koja ja imam bas za internet transakcii. Visa elektron pokonkretno.
Tokmu toa go ochekuvav kako odgovor. I toa e toa shto pishuvav pogore a chlenot ne me razbra.

Mojot PayPal mozhi da vadi i stava pari na mojata transakciska smetka i NE E povrzan nitu so kreditna nitu so debitna smetka!

I toa e taa razlika koja ne e zakonski regulirana vo Mkd i che potrae ushte zatoa shto toa ne im odgovara na Bankite i nekoi poedinci koi ja drzhat vlasta vo Mkd.

A i za da go koristite PayPal bez dodatni troshoci obavezno vi e potrebna devizna transakciska smetja. Inaku PayPal che ve deri so provizii za menuvanje valuta.

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.787
Поени од реакции
24.826
Tokmu toa go ochekuvav kako odgovor. I toa e toa shto pishuvav pogore a chlenot ne me razbra.

Mojot PayPal mozhi da vadi i stava pari na mojata transakciska smetka i NE E povrzan nitu so kreditna nitu so debitna smetka!

I toa e taa razlika koja ne e zakonski regulirana vo Mkd i che potrae ushte za toa shto toa ne im odgovara na Bankite i nekoi poedinci koi ja drzhat vlasta vo Mkd.

A i za da go koristite PayPal bez dodatni troshoci obavezno vi e potrebna devizna transakciska smetja. Inaku PayPal che ve deri so provizii za menuvanje valuta.
Pa dobro de, ne e tajna toa. Mozi da kupvas no ne mozes parite od paypal smetkata da gi prefrlis na transakciska, osven refund ako e. Zosto kako pojma nemam, ali ima nacini da se zaobikoli toa , vekje ako dottamu dojde rabotata.

Член од
12 март 2009
Мислења
21.157
Поени од реакции
17.381
Pa dobro de, ne e tajna toa. Mozi da kupvas no ne mozes parite od paypal smetkata da gi prefrlis na transakciska, osven refund ako e. Zosto kako pojma nemam, ali ima nacini da se zaobikoli toa , vekje ako dottamu dojde rabotata.
На времето праев муабет со еден магационер од фирма за делови за велосипеди, му спомнав дека може приватно да стане ебау селер, да огласува ретки делови , а парите од пау пал да ги користи за купување работи кој му требат...единствен проблем да бидеш селер е нашата неписмена пошта...
Што се однесува со курсните разлики, мидлам мал проблем е ако плаќаш во евра , па поодамно во Грција користиме наши платежни картички..

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.709
Поени од реакции
5.409
женава страшно не знае да се изразува јавно и многу е дрска и арогатна.Како може партија која е толку пропадната и очекување враќање како прва македонска партија,да поставува ваква жена во горен ешалон и можно идно фунцкионерско место во идна нивна Влада.
Беда,беда и беда и СДСМ
“Добредојдов“ -доволно е!

Нема веќе асална македонска партија
Правиш од тоа што имаш. (ако не правиш немој да обвинуваш)
Ако имаш дадено тесто можеш да направиш само таков леб или кољачи со одреден квалитет, значи лекот е да се подигне квалитетот на тестото дали со адитиви или поквалитетно жито е прашање на избор.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.446
Поени од реакции
3.300
Манго и папаја за подобар секс.:D

(ако ви се јаде манго и папаја купете си, ебаве крлежите, на минималец сте)

Последно уредено:
Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.427
Поени од реакции
6.846
Манго и папаја за подобар секс.:D

(ако ви се јаде манго и папаја купете си, ебаве крлежите, на минималец сте)
Кој е бе овој новинаров што зборува, како да го слушам тој Златко дизајнерот, господе боже.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.446
Поени од реакции
3.300
Кој е бе овој новинаров што зборува, како да го слушам тој Златко дизајнерот, господе боже.
Остај ти дизајнери, туку кажи нели е срамота патриотите да се однесуваат како да се на одмор - ол инклузив.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.174
Поени од реакции
117.896
Ако не се лажам кога се регистрираш на Пејпал ти бара да ставиш трансакциска сметка (девизна секако). Не зборам со 100% сигурност зашо Пејпал последен пат у 2012 имам отворено, од тогаш може да се многу работи сменети. :D
Генерално проблемот е што не може да си повлечеш пари од Пејпал на сметка, а за скоро време би требало да се среди тој проблем и да може и преку Пејпал да тераме трансакции у нашава мртва земја.
Нема да треба програмериве да идат до Косово или Грција да вадат пари. :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom