Европска Унија

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.048
Поени од реакции
51.373
Другите опозицијата се десеткратно позабегани во Полска. Двете страни би го уништиле народот бетер од Украина ако им се укаже.
Грешен пост сум цитирал, мислев на тоа за Фараж и неговиот личен муслиман што треба да го парадира за да не биде споредуван со Моузли и Пауел.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.350
Поени од реакции
14.018

Дојде време од индијски медиуми повеќе објективно новинарство да добиваш него ли европскава медиумска содома и гомора на стероиди наречена независно новинарство.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.772
Поени од реакции
9.383
Ѝ забраниле да се кандидира. Инаку нејзините дедо и баба се од Скопје.

1741465543489.png

1741465612841.png

1741465797547.png

Дијана Шошоак (46) е по потекло од Јаши. По професија, таа е адвокат повеќе од 20 години. Целосното име на политичарот е Дијана Ивановичи-Шошоак. Таа во едно интервју го откри и своето потекло: „Иовановичи е моето моминско презиме. Јас сум Македонка од Скопје. Ние сме од Македонија. Значи половина од мене доаѓа од Скопје. Моите баба и дедо доаѓаат од таму. Моите баба и дедо, заедно со целото семејство, побегнаа овде во Романија. „Шошоак е името на мојот сопруг“.

Последно уредено:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.666
Поени од реакции
22.439
А познати се причините поради кои побегнаа? Од интерес прашувам.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.350
Поени од реакции
14.018
Излезе Мерц со некои првични планови.

-15 евра минимална сатница.
-Реформа на данокот на доход.
-Реформа на социјална помош.
-Пожестока контрола на миграцијата.
-Намалување на данокот кај гастрото. Од 19 на 7. Еден донер 10 евра е моментално.
- Намалување на данокот за елетрична енергија за потрошувачите.
-Украина беше минимално споменато, што мене ми е изнедувачки.

Со оглед на тоа дека ќе се задолжуваат за речиси еден трилион евра. Задолжување кое ќе зголеми долгот на ~85% од ГДП жто ако не се лажам.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.737
Поени од реакции
35.664
На сите овие масакри што имаат да изјават еуропските? Ги осудувале нападите врз легитимната власт во Сирија.
Какви сервилни шyпаци... :facepalm:

• Хаха
Reactions: A__
Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.676
Поени од реакции
4.381
Ѝ забраниле да се кандидира. Инаку нејзините дедо и баба се од Скопје.

Прегледај го приврзокот 445522

Прегледај го приврзокот 445523

Прегледај го приврзокот 445524

Дијана Шошоак (46) е по потекло од Јаши. По професија, таа е адвокат повеќе од 20 години. Целосното име на политичарот е Дијана Ивановичи-Шошоак. Таа во едно интервју го откри и своето потекло: „Иовановичи е моето моминско презиме. Јас сум Македонка од Скопје. Ние сме од Македонија. Значи половина од мене доаѓа од Скопје. Моите баба и дедо доаѓаат од таму. Моите баба и дедо, заедно со целото семејство, побегнаа овде во Романија. „Шошоак е името на мојот сопруг“.
Да не дојде до забуна само, поимот Македонец/Македонка за Власите има тотално различно значење од нашето. Според нив, Власите се директните наследници на Античките Македонци, а ние сме словенско племе кое само го користи тоа име. Имате и многу такви случаеви тука на форумов од луѓе што се идентификуваат како Власи. Да не помисли случајно некој Ванчо Петковски дека изјавава значи дека дотичната се идентификува дека е иста со него.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.239
Поени од реакции
12.075
Излезе Мерц со некои првични планови.

-15 евра минимална сатница.
-Реформа на данокот на доход.
-Реформа на социјална помош.
-Пожестока контрола на миграцијата.
-Намалување на данокот кај гастрото. Од 19 на 7. Еден донер 10 евра е моментално.
- Намалување на данокот за елетрична енергија за потрошувачите.
-Украина беше минимално споменато, што мене ми е изнедувачки.

Со оглед на тоа дека ќе се задолжуваат за речиси еден трилион евра. Задолжување кое ќе зголеми долгот на ~85% од ГДП жто ако не се лажам.
Смешно е сето ова, а народот си бира и тука (како и во секоја „демократија“) години наназад помеѓу вмро и сдс па очекува промени на подобро, шо нормално никогаш не идат.

Како и да е, дај му нешто на народот колку да има за шо да прај муабет, а во меѓувреме нови долгови, воорожувања до заби и слично.
Ако ништо челичната индустрија во пораст ќе им е пак, тие штрајкови ќе згаснат (конкретно за Германија), а можда како во времето на Хитлер индустриските погони наместо возила ќе произведуваат (меѓудругото) и тенкови (особено тука мислам на фау ве, пошто мајката им се еба начисто).

Интересни времиња следат за „водечката“ економија во ЕУ.
Ништо нема да им фали, само по патот на америка ќе си зголемат јавен долг и ќе си штанцаат париња.

За миграцијата нема да направат ама баш ништо. Ќе ја има и понатаму.
Сè додека има отворени граници на изволте тоа никој не може да го спречи.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.519
Поени од реакции
43.437
Донерот ќе го намалел :popce: На Германија и треба посериозно намалување за некој да сака да инвестира таму. Тие се прескапи а не нудат ништо повеќе од многу поефтини држави.

Kajgana Shop

На врв Bottom