Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    754

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.752
Поени од реакции
35.672
Innocent civilians??? That is a interesting description of foregion mercenaries
Украина е популарна туристичка дестинација, помеѓу тоа и стандардот и желбата за хотелски смештај на локалците... Хотелите се преполни, се бара соба повеќе. :unsure:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.352
Поени од реакции
14.019
Остана нешто да се санкционира?
Не е проблемот тоа. Проблемот е што веројатно им се пишува црно во Курск. Ако отиде тоа, отиде и филмовите на наркоманот за трампање и тн. Ги кршат во Курск, Бахмут продолжение.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.520
Поени од реакции
43.446
Сега не ти чинат тарифите ....
Сигурно и Русиве фентанил или кокаин носат за јенките, сепак голем и богат пазар се.
муабетот ми е дека на Русија и е ставена секоја тарифа можна, не знам дали има нешто што не е санкционирано. Нема leverage Трамп врз Русија.

Последно уредено:

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.352
Поени од реакции
14.019
The British maritime risk management company Ambrey has analyzed the damage to at least four tankers and one bulk carrier involved in transporting Russian oil and concluded that foreign actors may have been responsible for the attacks, according to Ambrey's report.

"Ambrey assesses a high likelihood that a state actor has deliberately attacked commercial vessels calling at Russian ports for oil exports, including the ports of Novorossiysk and Ust-Luga, at least since December 2024. The commercial vessels calling at these ports sustained damage consistent with naval mines," the document states.

It is noted that the attacks may have aimed at the complete destruction of the vessels.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.896
Поени од реакции
8.875
Украина е популарна туристичка дестинација, помеѓу тоа и стандардот и желбата за хотелски смештај на локалците... Хотелите се преполни, се бара соба повеќе. :unsure:
Плус во Криви рог!
Таму освен рудници ништо нема!
Ок, пред војната имаше цуци, сега избегаа во Полска и Шпанија.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.486
Поени од реакции
7.846
муабетот ми е дека на Русија и е ставена секоја тарифа можна, не знам дали има нешто што не е санкционирано.
Епа ете Христијанот Трамп вели дека има што не е санкционирано и што нема тарифи.
Оправдано ли е ваквото однесување од негова страна и што ќе постигне?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.520
Поени од реакции
43.446
Епа ете Христијанот Трамп вели дека има што не е санкционирано и што нема тарифи.
Оправдано ли е ваквото однесување од негова страна и што ќе постигне?
па сега он нешто сака да постигне, но дали ќе постигне не верувам. Како викаат ако пробаш не можеш да знаеш.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
778
Поени од реакции
2.095
Шо следува?ЕУ,Канада и Русија заедно против Трамп.:DАбе ситуацијава е се полуда.Не се знае веќе кој против кого е!Добро е шо Трамп им го е.а мамето на woke сатанистите и другиве шарени платеници,ама многу други одлуки му се надвор од разумот.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.896
Поени од реакции
8.875
Не е проблемот тоа. Проблемот е што веројатно им се пишува црно во Курск. Ако отиде тоа, отиде и филмовите на наркоманот за трампање и тн. Ги кршат во Курск, Бахмут продолжение.
За пола саат ќе ставам карти во другата тема, со состојбата кај Суџа.
Големи се изгледите Украина да ја загуби пола Сумската област. Што ќе мењаат, ќе видиме!

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
2.023
Поени од реакции
3.649

Леле гледав едно видео кај што Путин им објаснува на куп жени нешто, и една госпоѓа така насмеана му кажа дека син и загинал на фронтот, тој рече дека као син и бил херој, колку беше смирена, како да не беше нормална, абе ќе се мачи човек ќе бдее над детето со години за на крај да и го регрутираат насила и да и го убијат оти на некој старко така му се сакало да освојува територии и да ги убива младите мажи во државата, мрш упм и Зеленски и Путин и онаа смрдлана вештица од Урсула. Да горат да Бог да.
Сите кои заговараат војни и кои ствараат војни, монструми. Има Бог нема парите да ги носите во гроб.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.352
Поени од реакции
14.019

Бахмут.
30.000 нато фан бојс против 80.000 вагнерци :pos: Според дејлимејл. Забрајле уште една нула кај вториве.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom