Извршител ми ја блокира сметка

• Креатор на темата Креатор на темата nikolovski123
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 мај 2020
Мислења
22
Поени од реакции
14
Здраво
Сметката во банка ми е блокирана од озвршител без да ме озвести.
Останав без работа на 31.01
На сметката имам поголема сума на пари
Дали може да се договорам со озвршителот нешто да ми ја одблокира сметката и јас сам да си плаќам рати на него
Дали имал некој некое искуство со оваа
Ве молам за помош, итно е

Здраво
Дали може да се договорам со озвршителот нешто да ми ја одблокира сметката и јас сам да си плаќам рати на него
Тешко

Здраво
Moras da odis kaj izvrsitelot i da se dogovoris sto moze da se napravi.
Bankata ke te odblokira samo so baranje od izvrsitelot, ke si platis 2000 den.za odblokiranje, mozebi i poveke, ako ne e promeneto nesto.

Здраво
Ако имаш поголема сума пари може сите да ти ги повлече до висина на целосниот долг да се наплати (со камати, награди за нотар, адвокат, ддв..). Нема договор со нив освен ако си примател на социјална помош, детски додаток итн, тогаш само не можат да ти повлечат пари. Така да изгорен ќе бидеш тие такви како тебе чекаат :D, а и да се вработиш во меѓувреме нема да ти ги вратат парите дека со налогот чл.149 врз сметка автоматски си ги повлекуваат, работев кај извршител ако те интересира повеќе пиши ми пп.

Ако имаш поголема сума пари може сите да ти ги повлече до висина на целосниот долг да се наплати (со камати, награди за нотар, адвокат, ддв..). Нема договор со нив освен ако си примател на социјална помош, детски додаток итн, тогаш само не можат да ти повлечат пари. Така да изгорен ќе бидеш тие такви како тебе чекаат :D, а и да се вработиш во меѓувреме нема да ти ги вратат парите дека со налогот чл.149 врз сметка автоматски си ги повлекуваат, работев кај извршител ако те интересира повеќе пиши ми пп.

Извршител да начека должник со пари на сметка е исто како да фатил на лото, веројатно веќе му ги повлекле од банка и ги префрлиле на сметка на извршителот или најкасно утре од сабајле, ништо не може да се направи. :)

Здраво
Дали ти е блокирана сметката во банката каде што ти се парите или сметка во банка каде што немаш пари? Ако е блокирана сметката каде што ти се парите, тогаш банката автоматски ке ги префрли парите кај извршителот и амин враќање. Ако ја промашил банката и те блокирал во банката каде што немаш пари, тогаш нема да ти повлече пари но не нема да можеш и ти да ги извадиш парите од другата банка. Во вториот случај е најдобро да си ќутиш и да не му кажуваш дека имаш пари во другата банка, најди некој пријател со фирма и нека те вработи на неколку дена и достави му на извршителот образец од осигурувањето и барај да те одблокира а да ти пушти налог за забрана на плата, во тој случај мора да те одблокира па ти веднаш извади си ги парите и потоа нека те одјават од осигурување од работа и од фирмата нека го известат извршителот дека работниот однос ти престанал.

Последно уредено:
Дали ти е блокирана сметката во банката каде што ти се парите или сметка во банка каде што немаш пари? Ако е блокирана сметката каде што ти се парите, тогаш банката автоматски ке ги префрли парите кај извршителот и амин враќање. Ако ја промашил банката и те блокирал во банката каде што немаш пари, тогаш нема да ти повлече пари но не нема да можеш и ти да ги извадиш парите од другата банка. Во вториот случај е најдобро да си ќутиш и да не му кажуваш дека имаш пари во другата банка, најди некој пријател со фирма и нека те вработи на неколку дена и достави му на извршителот образец од осигурувањето и барај да те одблокира а да ти пушти налог за забрана на плата, во тој случај мора да те одблокира па ти веднаш извади си ги парите и потоа нека те одјават од осигурување од работа и од фирмата нека го известат извршителот дека работниот однос ти престанал.
голема е веројатноста да ја погодат сметката кај поголемите банки се пуштаат налозите, а ова со фирма да најде што го советуваш е голем ризик како за должникот така и за фирмата нема играчки за тие работи утре фирмата од нигде никаде ќе го крка

Блокирана е сметката кај што ми се парите
Јас утре ако одам кај него дали има некои шанси да се договорам да ми ја одблокира сметката и јас да му пуштам секој месец пари на него

голема е веројатноста да ја погодат сметката кај поголемите банки се пуштаат налозите, а ова со фирма да најде што го советуваш е голем ризик како за должникот така и за фирмата нема играчки за тие работи утре фирмата од нигде никаде ќе го крка
Никогаш не се знае каде се парите, луѓе имаат сметки во сите банки, многу често се случува извршителот да не ја погоди вистинската. За фирмата нема никаков ризик, го вработува и го отпушта, битен момент е само да го извести извршителот дека тоа лице повеке не работи кај нив.
Автоматски споено мислење:

Јас утре ако одам кај него дали има некои шанси да се договорам да ми ја одблокира сметката и јас да му пуштам секој месец пари на него
Не, без причина нема да ти ја одблокира а парите веке ке бидат кај него.

Никогаш не се знае каде се парите, луѓе имаат сметки во сите банки, многу често се случува извршителот да не ја погоди вистинската. За фирмата нема никаков ризик, го вработува и го отпушта, битен момент е само да го извести извршителот дека тоа лице повеке не работи кај нив.
Автоматски споено мислење:

Не, без причина нема да ти ја одблокира а парите веке ке бидат кај него.
хахахахах доколку запне доверителот може пропуштената рата да се наплати од фирмата. Не е добро да наоѓаш далавери никој не излегол на крај со играње бајрам со умот, и да направи така само ќе си створи нови трошкови и камати за повторно блокирање а кои не се мали.

Си бил должен а си имал пари во на сметка и не си платил рати па дошла работата кај извршите кој си ги наплатил сите наеднаш заедно со сите останати трошоци за постапка... едноставно само надевајсе дека ти останало нешто на сметка ако си имал доволно за се а ако не ем ти зеле се ем си уште борч и на борчот пак камата ќе јадеш...

А бе шо си играте луѓе со вакви мисли дека сте зафркнале некого...
само надевајсе дека бар нешто ти останало...

До сега што не си пуштал, не знаеш дека си должен?

хахахахах доколку запне доверителот може пропуштената рата да се наплати од фирмата. Не е добро да наоѓаш далавери никој не излегол на крај со играње бајрам со умот, и да направи така само ќе си створи нови трошкови и камати за повторно блокирање а кои не се мали.
Да, фирмата одговара за пропуштени рати. Но, во овој случај нема пропуштени рати, работникот бил пријавен 2 или 3 дена и си дал отказ. На крај на месец ке му биде исплатена плата за тие 2 дена и ке му се платат придонесите за 2 дена. Од таа платa, пример 2000 денари, работодавецот 1/5 или 400 денари ке пушти кај извршителот и нема никаква одговорност, само мора писмено да го извести извршителот дека должникот од тој и тој датум повеке не работи кај нив. Е тоа што на должникот долгот ке му остане и на него ке тече камата... тоа е негова математика, може битно му е во моментот да ги спаси тие пари оти му се планирани за друго па подоцна ке плаќа, може планира да му ја здувне во странство и таму да живее... секаква математика и потреба може да има.

Се блокира по матичен број, не по сметка. Така да, ако има сметки во 10 банки, во сите банки му се блокирани сметките. А во која банка ќе е блокадата не е по случаен избор него каде првично отворил сметка.

Се блокира по матичен број, не по сметка. Така да, ако има сметки во 10 банки, во сите банки му се блокирани сметките. А во која банка ќе е блокадата не е по случаен избор него каде првично отворил сметка.
Изборот во која банка ке биде извршувањето т.е на која банка ке биде доставен налог за извршување, е на извршителот, не постои редослед и нема разлика дали е првична сметка или последна. Изборот е на извршителот и најчесто е случаен освен кога извршителот или доверителот имаат некое сознание во која банка должникот има пари. Со налогот автоматски се блокираат сите сметки во сите банки, но поари ке се симнат само ако со налогот е погодена сметката во банката каде што должникот има пари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom