Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    752
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.624
Поени од реакции
5.343
Денес е објавено дека Американците (БлекРок, поточно) ги купиле 2-те главни пристаништа на 2-та краја на Панамскиот канал. Некаде 20 милијарди...
По сериозно, здравје...
Блекрок мултинационална корпорација илити хЕџ фонд е под контрола на САД или тие го контролираат САД?
Не може како ви одговара, еднаш се длабока држава друг пат се продолжена рака на САД или се едното или другото.

Инаку Блекрок купи многу црница во Украина па што не значи дека некогаш ќе ја владее ако не одлучи Трамп да ги штоити интересите на таа корпорација со НАТО војска.

@YuZe имаш многу извртени тези во твоево како и релативизирање па на ќоше.
Немам време па за 4-5 дена коа ќе се вратам ќе се обидам со одговор, ако не заборавам :)

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.489
Поени од реакции
43.391
Контекст другар, се си има контекст, ништо не се случува во вакуум.
Еве ти пример:
1939-1945 Шведска и Португалија споделуваа разузнавачки информации со двете страни. Дали Шведска и Потугалија по автоматизам беа во војна со двете завојувани страни?

Виетнамската војна го виде истото. СССР го поддржуваше Северен Виетнам (денес само Виетнам) со авиони, инструктори, логистичка поддршка, пилоти и ПВО (звучи познато?). Дали СССР војуваше директно со САД или не?

Можам да давам вакви примери до утре. Ако ми одговориш на двете прашања овде со ДА или НЕ, јас го имам истиот одговор на твоето прашање.
тоа значи другарот од Азов нема да добива интел дека ракета Искандер-М се упатува према неговиот хотел.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.273
Поени од реакции
5.533
Секако. Татковината им е на Украина или како? Сваќаат французите колку се два и два сеуште. Затоа по папучи и дома се пред телевизор.

Макрон до татковината.
Татковината до Макрон
Кога ќе почнат со „пердашење„ и дали на „ЈТ„ ќе биде објавено видеото?...:unsure:

Член од
27 мај 2018
Мислења
1.013
Поени од реакции
1.682
Контекст другар, се си има контекст, ништо не се случува во вакуум.
Еве ти пример:
1939-1945 Шведска и Португалија споделуваа разузнавачки информации со двете страни. Дали Шведска и Потугалија по автоматизам беа во војна со двете завојувани страни?

Виетнамската војна го виде истото. СССР го поддржуваше Северен Виетнам (денес само Виетнам) со авиони, инструктори, логистичка поддршка, пилоти и ПВО (звучи познато?). Дали СССР војуваше директно со САД или не?

Можам да давам вакви примери до утре. Ако ми одговориш на двете прашања овде со ДА или НЕ, јас го имам истиот одговор на твоето прашање.
Еве наместо мене дечкото во одело ќе ти објасни/ разјасни како стојат работите,имај убаб ден .

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.487
Поени од реакции
5.191
Еве наместо мене дечкото во одело ќе ти објасни/ разјасни како стојат работите,имај убаб ден .
Сега веројатно треба да се објаснува и терминот прокси војна.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.489
Поени од реакции
43.391
Ако треба и азбуката може да ја научиме од почеток.
Дипстејтот што толку го обожаваш моментално го уништуваат. Се плашам дека ќе нема за кого да навиваш за скоро.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.320
Поени од реакции
13.937
Не бе јаја. А нас не убедија дека е меѓу Украина и Русија.
Автоматски споено мислење:

Остварена била средба на амерички високи претставници со Украинската опозција ака Тимошенко и Порошенко. Уште Јанукович фали.

Последно уредено:

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.191
Поени од реакции
2.686
@YuZe имаш многу извртени тези во твоево како и релативизирање па на ќоше.
Немам време па за 4-5 дена коа ќе се вратам ќе се обидам со одговор, ако не заборавам :)
Слободно, за Американска политика кога сакаш можеме дискусија. Од 2015та ја пратам политиката секојдневно, и тоа не чекам да ми кажи CNN, MSNBC и FOX што да мислам, го гледам изворот. Затоа и информацијата што ја имаше за Трамп и се заканувал инвазија на Канада ти беше промаршај невиден. Оди дирек види што рече човекот, не чекај друг да ти кажи.

Kajgana Shop

На врв Bottom