- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.542
- Поени од реакции
- 85.097
Блекрок мултинационална корпорација илити хЕџ фонд е под контрола на САД или тие го контролираат САД?Денес е објавено дека Американците (БлекРок, поточно) ги купиле 2-те главни пристаништа на 2-та краја на Панамскиот канал. Некаде 20 милијарди...
По сериозно, здравје...
тоа значи другарот од Азов нема да добива интел дека ракета Искандер-М се упатува према неговиот хотел.Контекст другар, се си има контекст, ништо не се случува во вакуум.
Еве ти пример:
1939-1945 Шведска и Португалија споделуваа разузнавачки информации со двете страни. Дали Шведска и Потугалија по автоматизам беа во војна со двете завојувани страни?
Виетнамската војна го виде истото. СССР го поддржуваше Северен Виетнам (денес само Виетнам) со авиони, инструктори, логистичка поддршка, пилоти и ПВО (звучи познато?). Дали СССР војуваше директно со САД или не?
Можам да давам вакви примери до утре. Ако ми одговориш на двете прашања овде со ДА или НЕ, јас го имам истиот одговор на твоето прашање.
Кога ќе почнат со „пердашење„ и дали на „ЈТ„ ќе биде објавено видеото?...Секако. Татковината им е на Украина или како? Сваќаат французите колку се два и два сеуште. Затоа по папучи и дома се пред телевизор.
Макрон до татковината.
Татковината до Макрон![]()
Контекст другар, се си има контекст, ништо не се случува во вакуум.
Еве ти пример:
1939-1945 Шведска и Португалија споделуваа разузнавачки информации со двете страни. Дали Шведска и Потугалија по автоматизам беа во војна со двете завојувани страни?
Виетнамската војна го виде истото. СССР го поддржуваше Северен Виетнам (денес само Виетнам) со авиони, инструктори, логистичка поддршка, пилоти и ПВО (звучи познато?). Дали СССР војуваше директно со САД или не?
Можам да давам вакви примери до утре. Ако ми одговориш на двете прашања овде со ДА или НЕ, јас го имам истиот одговор на твоето прашање.
Сега веројатно треба да се објаснува и терминот прокси војна.Еве наместо мене дечкото во одело ќе ти објасни/ разјасни како стојат работите,имај убаб ден .![]()
Рубио призна дека САД и Русија водат прокси војна во Украина
„Искрено, ова е прокси војна помеѓу две нуклеарни сили: САД, кои ѝ помагаат на Украина, и Русија. Војната мора да заврши“, изјави американскиот државeн секретар Марко Рубио во интервју за „Фокс њуз“. Државниот секретар тврди дека војната ќе заврши со дипломатија и преговори, на кои ќе учествува и…off.net.mk
Очигледно треба да се објаснува терминот ВОЈНА ...Сега веројатно треба да се објаснува и терминот прокси војна.
Ако треба и азбуката може да ја научиме од почеток.Очигледно треба да се објаснува терминот ВОЈНА ...
https://novamakedonija.com.mk/makedonija/politika/proksi-vojnite-sepak-se-vojni/Ако треба и азбуката може да ја научиме од почеток.
Дипстејтот што толку го обожаваш моментално го уништуваат. Се плашам дека ќе нема за кого да навиваш за скоро.Ако треба и азбуката може да ја научиме од почеток.
Слободно, за Американска политика кога сакаш можеме дискусија. Од 2015та ја пратам политиката секојдневно, и тоа не чекам да ми кажи CNN, MSNBC и FOX што да мислам, го гледам изворот. Затоа и информацијата што ја имаше за Трамп и се заканувал инвазија на Канада ти беше промаршај невиден. Оди дирек види што рече човекот, не чекај друг да ти кажи.@YuZe имаш многу извртени тези во твоево како и релативизирање па на ќоше.
Немам време па за 4-5 дена коа ќе се вратам ќе се обидам со одговор, ако не заборавам![]()
Koga se raboti za sopstveniot Gaz se e poinaku!Да ја имаше оваа волја и за Македонија-Бугарија