Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    752

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.715
Поени од реакции
34.262
Трамп не и мисли лошо на Европа. Он само сака да ги очисти сатанистиве што се сега и Европа да се врати на старите патеки.
Оф, си симпал и по млади4ки. Ти направил кејф Џејди кога маваше заушки за демократија и како сме биле еден тим, едни вредности. Трамп е бизнисмен а такви we are a family перење мозок фори веќе мислев не функционираат на корпорациски левел а не пак на ваков скејл, државен. Уште пица да нарачеше Џејди на крај за тимската игра и ќе му го бацеше. Колку пати и каде западот помагаше околу имање демократија за која што збори дека кај нас фали Џејди, потсети ме како сѐ тоа заврши?

Сеа вас може така ви делува либераливе, но тоа е за ваше добро. Пошто еден ден муџахедините и црнците ќе ви зачукаат на врата ако се продужи вака.
Did you just assume my orientation?
Рон, јас во себе гласав за Трамп.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.180
Поени од реакции
2.667
Нека му се јави сега Зељо на Викторија Нуланд и Борис Џонсон, нека бара пари од нив сега.

Ако Америка го напушти НАТО, НАТО нема да постои повеќе.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.893
Поени од реакции
25.383
Ќе видиме.
Едно е што зборува, друго е што може да направи.

Јас навивам да го напушти НАТО. :D
zboruvase deka ke ja stopre pomosta za ukraina i ja stopra. kaza deka ke ima carini za meksiko i kanada i ima...

fino e vaka koga si lupas gluposti i si zamisluvas sto bi bilo koga bi bilo ama svetot ne funkcionira taka. aj koga ke ni se pridruzis u realnosta pocni da pisuvas na seriozni temi do togas mrs u igracnica...

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.310
Поени од реакции
13.902
Ќе го седнат таму со советниците, ќе му кажат што значи напуштање на НАТО, Европа (особено ако Кина превземи) и ќе се врати на старото.

Во суштина паузирана е.

Тарифите ги воведе пред месец, па ги одложи за да изнуди поволни договори.
За да покажи дека не блефира, мора нешто да исполни.

Кај Трамп политиката ја води повеќе како бизнис и повеќе од позиција на моќ со закани.

Сетете се само како преговараше со С. Кореја и Иран првиот мандат. За на крајот да се врати на старата позиција.

Нема потреба да се потсетуваме на тоа дека ќе ја превземаше Газа и ќе ги праќаше Палестинците во Албанија, дека ќе го купуваше Гринланд, ќе ја припојуваше Канада и слични за него закани.

Се е изјава за да ја натера другата страна на отстапки.
Јбг, некогаш мора и да покажи дека не блефира.
Изгледа тоа јбг е овој пат. Стопирана паузирана како сакаш преформулирај ја.
Официјални лица од Нато кажаа дека е стопирана. Поради и тоа е таа формулација земена.

Ах и да едно е изјави. Друго е конкретни дела. Во случајов збоеиме не за изјавите туку за делата.

Нема потреба од спинување сега, смешно изгледа.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.665
Поени од реакции
35.534
Какви минерали, какви мировни договори, какви бакрачи. Братот е решен да ги тргне САД од украинската приказна и тоа е тоа. Утре не минералите, и украинките да му ги ветат нишо нема да се смени. Кој и да дојде на местото на Зеленски, иста приказна ќе е. Најиронично во целава приказна е што цело време лае дека е за мир а уствари му даде позиција на Путин зашо да не бара мир. Со среќа нека им е на Украинците.

Прашање е на време кога ќе го направи ова со НАТО и Европа, и ќе се повлече од тука. Не гледам како САД би добиле од тоа, ама тоа ми личи дека ќе го прави.
Добар си бе? Пошто конечно и ти погоди нешто точно за војнава. :D

Инаку не е тоа само желба на Трамп туку и став на тие што ја продуцираа војната на прво место. Едноставно не можат да ја добијат оваа војна, ниту па материјално можат да продолжат да ја водат повеќе од нивните противници (Русите)... Интересното е што се кезеше кога ова истото ти се кажуваше во повеќе наврати. Ама еве вистина било. Ете, конечно се запознавте со реалноста - само уште многу дружење ви треба (за да успееш да ги симнеш розовите очила). :)

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.880
Поени од реакции
10.414
Издржа Украина едно 5 саати со европската поддршка без Американците :pos: Се лигави сега по твитер Зеленски, до грло му влезе портокаловиот. Несериозен континент е ова, негласани бирократи што уште живеат некаде во октомври 2024та и одбиваат да влезат во новата реалност. По патетични неколку денови од цел континент тешко. Или ќе изградат силна Европа (научна фантастика е ова поради милион причини), или ќе играат како што ќе им свири новиот газда наредните најмалку 4 години како што играле претходните 80.

Член од
4 ноември 2013
Мислења
998
Поени од реакции
1.541
Od kaj si siguren za ova. Mene mi izglea deka e vo full retard mode, nitu kje iznudi neso nitu planira.
Не ти изгледа само на тебе , туку на цела пропаганда на Сорос им изгледа така.

Затоа и ви се слични мислењата.
Немора да се зима пари за да се тера пропаганда..
Има такви ко вас што го праат тоа за џабе

Секако , ако тука пишуваат багра ретардоси и форумот е заборавен би ви ја препорачал следнава опција:

kajgana.jpg

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.665
Поени од реакции
35.534
Планот за примирје на Европа, не ја вклучува Русија во одлучување се до крајна фаза на преговори.
А што вклучува?

Меѓу другото вклучува прекин на непријателства во воздух, по море и врз енергетска инфраструктура (не на копно). После тоа европски сили на терен како гаранти за примирјето.

Од тоа дали Русија ќе го прифатела ова, ќе се видело дали стварно е за мир или не.
.................................................................................

По многу основи се гледа дека немаат допир со реалноста.

Прво и основно она што се случува на терен од 23-та па навака вели дека Русија има стратешка иницијатива константно. Константно Украина губи територија. Како тоа Русија да немала право на глас у одредување на ставки од договорот?

Европа не е главен гарант на украинскиот воен потенцијал, туку Америка, квантитативно и квалитативно.

Доколку Русија е у константна иницијатива, зошто и би и требало примирје?
За Украина да се прибере за боље да се бори? Зошто у ваква ситуација Русија би сакала примирје не би можел да сфатам.

И кога веќе има такво некое примирје:

Примирје по воздух (тука спаѓаат и земја-земја) - доколку се случи, што ќе биде разликата и за кого?
Кој кому сега задава поголема штета со тие ракети? Бомбардирањето на Русија врз Украина е неспоредливо со бомбардирањето на Украина врз Русија. Баш сега им скинаа голем регрутен центар у Запорожје со многу жртви.
Нема зашто Русија ова да го прифати. Злите јазици велат дека ова е убацено откога стана јасно дека деновите на американска логистика за балистички ракети се минато.

Примирје за енергетска инфраструктура. Ова е уште посмешно, бидејќи влијанието на руското бомбардирање на украинската енергетска инфраструктура процентуално е неспоредливо со обратното. Колку посто од Руската енергетска инфраструктура е уништена од Украинците, а колку обратно? Некој би рекол дека Европјаните со оваа точка се истрчаа веднаш по најавите за прекин на финансирање на разрушената енергетска инфраструктура од САД (нешто што стана ефективно деновиве).
Нема зашто Русија ни ова да го прифати.

Примирје по вода. Ох, сироти Енглези. Им скинаа еден брод со товар и одма го решаваат проблемот за понатаму, преку договор кој едноставно ќе овозможи други бродови да пристигаат понатаму. Крим од кога не сте чуле да го гаѓаат? Оваа година не сигурно.

Поентата е дека си живеат они у некоја нивна реалност.
Уште еден обид од типот „еве ви пиштол сами да се упукате во нога, овој „план“ до сега го пробавме 19534689 пати и не успеа но којзнае“. :unsure:

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.857
Поени од реакции
8.767
Kako i da e Rusija kje dobie se sto sakase na kraj izglea.
Сфатете на Русија и сметаше само НАТО и шарените од ЕУ кои без причина форсираа. Украина со сите свои територии, можеше да си живее покрај Русија уште 1000 години!

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.925
Поени од реакции
37.005
Сфатете на Русија и сметаше само НАТО и шарените од ЕУ кои без причина форсираа. Украина со сите свои територии, можеше да си живее покрај Русија уште 1000 години!
Аха да. На руски јазик ќе си живееше, како руска провинција и зачленета во таа евроазиската унија.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.529
Поени од реакции
85.061
Аха да. На руски јазик ќе си живееше, како руска провинција и зачленета во таа евроазиската унија.
Русија е супер сила и си има сфери на влијание. Кога некој ќе се умеша у сфери на влијание на некоја супер сила, бива поучен со проекција на сила. Исто како САД што ги поучи Србија, Либија, Ирак, Афганистан, Виетнам, Гранада, Гватемала и тн.
Никој ни на крај памет не му беше да воведува санкции против САД затоа што сака да отцепи парче од Србија, на пример. Па не требаше тоа ни сега да биде. Што побргу сфатите, подобро за вас.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
2.002
Поени од реакции
3.616
Во Украина минимална плата е 180 евра а во РФ е 230 евра, хммм, не може никој да ги окриви што сакале во ЕУ, но не мораа да форсираат и во Нато да влезат не знам.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
406
Поени од реакции
658
Мислам дека теорија нема Русија да прифати да има Американско воено присуство во Украина како гаранција за мир. Зеленски бара нешто што никогаш нема да го добие. Ликот како да не разбира дека не преговараше од позиција на сила. Ми личи на оние ликови кои колку и да ги тепаш, пак така целиот раскрвавен, ке стане и пак ке ти опцуе мајка, за пак да го газиш. Не му доаѓа памет.

Под впечаток е дека он ја спасува Америка со тоа што војува со Русија. Уште и му вика на Трамп, кур ве боли вас, оделени сте од Европа со океан, демек, дистанца ве штити. :pos:
Му рече оделени сте со океан, сега не го осеќате тоа ама ке го осетите демек што осеќаат они.
Тогаш бувна и му се пушти Трамп.

Кој к** е реално зеленски да му се курчи на трамп башка дома на негов терен, ке осетеле наскоро.
Мочково заслужува русија да му ја земе пола територија, трамп минералите и да остане со прстот во уста.
Кога се курчиш треба да имаш јајца и сила позади тебе.
Џабе е храброст ако одиш со глава во зид.

Kajgana Shop

На врв Bottom