- Член од
- 5 ноември 2012
- Мислења
- 2.819
- Поени од реакции
- 6.295
Добро, не се сите пари отидени во оружје и други глупости.
Видливо е дека нешто добро се инвестирало....
Добро, не се сите пари отидени во оружје и други глупости.
Абе немало панцири се потрошиле, па морала да импровизира.Добро, не се сите пари отидени во оружје и други глупости.
Видливо е дека нешто добро се инвестирало....
Ќе го седнат таму со советниците, ќе му кажат што значи напуштање на НАТО, Европа (особено ако Кина превземи) и ќе се врати на старото.Od kaj si siguren za ova. Mene mi izglea deka e vo full retard mode, nitu kje iznudi neso nitu planira.
Во суштина паузирана е.Стопирана е помошта. Доколку и продолжи ќе биде многу редуцирана за разлика од сега.
Абе вака збореа ниту тарифи за Канада и Мексико дека нема да стави па ете го Март.
kako mali dzokica zamislja politika....Ќе го седнат таму со советниците, ќе му кажат што значи напуштање на НАТО, Европа (особено ако Кина превземи) и ќе се врати на старото.
Во суштина паузирана е.
Тарифите ги воведе пред месец, па ги одложи за да изнуди поволни договори.
За да покажи дека не блефира, мора нешто да исполни.
Кај Трамп политиката ја води повеќе како бизнис и повеќе од позиција на моќ со закани.
Сетете се само како преговараше со С. Кореја и Иран првиот мандат. За на крајот да се врати на старата позиција.
Нема потреба да се потсетуваме на тоа дека ќе ја превземаше Газа и ќе ги праќаше Палестинците во Албанија, дека ќе го купуваше Гринланд, ќе ја припојуваше Канада и слични за него закани.
Се е изјава за да ја натера другата страна на отстапки.
Јбг, некогаш мора и да покажи дека не блефира.
ne be kako isto.... ke ja otpauziraat otkako ke mu kazat taka sovetnicite... mora da gi slusa, trump e poznat po toa sto slusa drugi lugeпаузирана / стопирана, ефективно исто е.
Парадокс е дека Одеса е најруски град во Украина! Е ама и британците го знаат тоа, а русите знаат дека го знаатПоследниве две недели секој ден ја напаѓаат Одеса со герани. Не дека другиве региони се поштдени. Ама Одеса буквално секој ден.
Колку и да мислиме дека Трамп е цепаница за политика, толку тој ни докажува дека има сенс!Какви минерали, какви мировни договори, какви бакрачи. Братот е решен да ги тргне САД од украинската приказна и тоа е тоа. Утре не минералите, и украинките да му ги ветат нишо нема да се смени. Кој и да дојде на местото на Зеленски, иста приказна ќе е. Најиронично во целава приказна е што цело време лае дека е за мир а уствари му даде позиција на Путин зашо да не бара мир. Со среќа нека им е на Украинците.
Прашање е на време кога ќе го направи ова со НАТО и Европа, и ќе се повлече од тука. Не гледам како САД би добиле од тоа, ама тоа ми личи дека ќе го прави.
Izglea ne gi ebe sovetnicite dva posto, ili drugo go sovetuvaat. Zavrsena rabota mu e nato.Ќе го седнат таму со советниците, ќе му кажат што значи напуштање на НАТО, Европа (особено ако Кина превземи) и ќе се врати на старото.
Во суштина паузирана е.
Тарифите ги воведе пред месец, па ги одложи за да изнуди поволни договори.
За да покажи дека не блефира, мора нешто да исполни.
Кај Трамп политиката ја води повеќе како бизнис и повеќе од позиција на моќ со закани.
Сетете се само како преговараше со С. Кореја и Иран првиот мандат. За на крајот да се врати на старата позиција.
Нема потреба да се потсетуваме на тоа дека ќе ја превземаше Газа и ќе ги праќаше Палестинците во Албанија, дека ќе го купуваше Гринланд, ќе ја припојуваше Канада и слични за него закани.
Се е изјава за да ја натера другата страна на отстапки.
Јбг, некогаш мора и да покажи дека не блефира.
What if Trump направи ова what if Trump направи она а Трамп за what ifs вика what if a bomb drops on your head today, само за спомнување гаранции. Зошто Трамп да ги седне Романија на стол 1:1 и убаво им објаснел кога постојано вергла а Џејди постојано реинфорсира дека самата ЕU needs to step up и најави прекин на финансиската поддршка… но не, како да не се разбираме од хиреархија и како една информација се пренесува надолу, он да седнувал у Букурешт каде немаат пари за фасади и кои без Ceaușescu type shit не би можеле да тргнат леа на страна деновиве за себе-издршка, на таа Романија да седне и објаснува? Многу бараат ослободување од канџите и апетитот на западниот империјализам и ѓаволизам, епа не може сега бате дојди, среди, ме тепаа. И знам дека навијачки си head over heels за Трамп дека работи добро како за еден претседaтел но не заборавај дека ако добро работи - добро работи за CAW CAW UNITED STATES OF AMERICA a ти уште географски си евроскопјанче без зелена карта, на погрешната страна од курот, и џабе симпаш, you know that guy FUCKS.Трамп по мое треба да ги седне ботовите од Полска и Румунија на стол да им објасни некои работи.
Трамп не и мисли лошо на Европа. Он само сака да ги очисти сатанистиве што се сега и Европа да се врати на старите патеки.What if Trump направи ова what if Trump направи она а Трамп за what ifs вика what if a bomb drops on your head today, само за спомнување гаранции. Зошто Трамп да ги седне Романија на стол 1:1 и убаво им објаснел кога постојано вергла а Џејди постојано реинфорсира дека самата ЕU needs to step up и најави прекин на финансиската поддршка… но не, како да не се разбираме од хиреархија и како една информација се пренесува надолу, он да седнувал у Букурешт каде немаат пари за фасади и кои без Ceaușescu type shit не би можеле да тргнат леа на страна деновиве за себе-издршка, на таа Романија да седне и објаснува? Многу бараат ослободување од канџите и апетитот на западниот империјализам и ѓаволизам, епа не може сега бате дојди, среди, ме тепаа. И знам дека навијачки си head over heels за Трамп дека работи добро како за еден претседaтел но не заборавај дека ако добро работи - добро работи за CAW CAW UNITED STATES OF AMERICA a ти уште географски си евроскопјанче без зелена карта, на погрешната страна од курот, и џабе само симпаш, you know that guy FUCKS.![]()
Примирје секаде освен на копно те Русите и Украинците да се борат али без поддршка од авијација и морнарица... Па Русија е единствената држава во конфликтов која има авијација и морнарица, зошто Русите би прифатиле таканаречено примирје кое само ги ослабнува без причина не можам да сфатам.Планот за примирје на Европа, не ја вклучува Русија во одлучување се до крајна фаза на преговори.
А што вклучува?
Меѓу другото вклучува прекин на непријателства во воздух, по море и врз енергетска инфраструктура (не на копно). После тоа европски сили на терен како гаранти за примирјето.
Од тоа дали Русија ќе го прифатела ова, ќе се видело дали стварно е за мир или не.
.................................................................................
По многу основи се гледа дека немаат допир со реалноста.
Прво и основно она што се случува на терен од 23-та па навака вели дека Русија има стратешка иницијатива константно. Константно Украина губи територија. Како тоа Русија да немала право на глас у одредување на ставки од договорот?
Европа не е главен гарант на украинскиот воен потенцијал, туку Америка, квантитативно и квалитативно.
Доколку Русија е у константна иницијатива, зошто и би и требало примирје?
За Украина да се прибере за боље да се бори? Зошто у ваква ситуација Русија би сакала примирје не би можел да сфатам.
И кога веќе има такво некое примирје:
Примирје по воздух (тука спаѓаат и земја-земја) - доколку се случи, што ќе биде разликата и за кого?
Кој кому сега задава поголема штета со тие ракети? Бомбардирањето на Русија врз Украина е неспоредливо со бомбардирањето на Украина врз Русија. Баш сега им скинаа голем регрутен центар у Запорожје со многу жртви.
Нема зашто Русија ова да го прифати. Злите јазици велат дека ова е убацено откога стана јасно дека деновите на американска логистика за балистички ракети се минато.
Примирје за енергетска инфраструктура. Ова е уште посмешно, бидејќи влијанието на руското бомбардирање на украинската енергетска инфраструктура процентуално е неспоредливо со обратното. Колку посто од Руската енергетска инфраструктура е уништена од Украинците, а колку обратно? Некој би рекол дека Европјаните со оваа точка се истрчаа веднаш по најавите за прекин на финансирање на разрушената енергетска инфраструктура од САД (нешто што стана ефективно деновиве).
Нема зашто Русија ни ова да го прифати.
Примирје по вода. Ох, сироти Енглези. Им скинаа еден брод со товар и одма го решаваат проблемот за понатаму, преку договор кој едноставно ќе овозможи други бродови да пристигаат понатаму. Крим од кога не сте чуле да го гаѓаат? Оваа година не сигурно.
Поентата е дека си живеат они у некоја нивна реалност.
Луѓе на високи одлучувачки позиции во Европа се понашаат како да живеат у некоја друга димензија. Неверојатно.Додатно по медиумиве и социјалниве мрежи фасцинантно ми е што сите зборуваат за САД, ЕУ и Украина како ќе правеле договор, како ќе распоредувале војска и што ти знам притоа заборавајќи дека и да се договорат меѓусебе некако, сето тоа ќе падне во вода кога РФ ќе им рече не. Тотално заборавена страна е Русија иако реално е најважната страна во војнава, Западњаците мислат они дека само ќе ја информираат Русија за нивните одлуки и тоа ќе биде тоа.