Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
wait, what?

Пред некој месец мислам на темата за САД напишав дека работи како црна Клеопатра и трансџендер се поретко ќе ги има на тв. Просто е неисплатливо.

Уште лани во Август BlackRock ја скрати финансиската поддршка за воук проекти:

Болдот е битен:

Joud Abdel Majeid, BlackRock’s global head of investment stewardship, defended the retreat, claiming that many of the proposals were “overly prescriptive, lacking economic merit or asking companies to address material risks they are already managing.”

BlackRock е втор најголем сопственик на акции во Disney. Овој пресврт е очекуван.

забораваат дека е внук на дедото Кирк Даглас :cool:

Предлог клима од понудениве на Телеком за просторија од 45м2. Моментално имам 3,5кW gree сакаме да ја смениме со појака од 5кW +

Da si se prijavam jas pak :) strujata i vo mart kolku i vo februari. so prosechna potroshuvachka od okolu 12-13kw skapa + 12-13kw eftina dnevno.
od radoznalost gledav nedelava koga zatopli vremevo padna potroshuvachkata na 8kw eftina i 10kw skapa. slednata smetka ochekuvam da bide malku pomala. kje vidime

1741351721752.png

Брее мислев дека се ретки тие ситуации:eek:

Официјално е дека Paapa Essiedu ќе е Snape у новиот Harry Potter?

А кучето од глад? Би било језиво да ги изедеше..

Предлог клима од понудениве на Телеком за просторија од 45м2. Моментално имам 3,5кW gree сакаме да ја смениме со појака од 5кW +

Пуштена од 12 ноември 24/7, од почетокот на тој месец по неколку саати приквечер. Зададена темп 23/4 , оваа зима преку ноќ не сум ја намалувал на 22 гледам дека нема некоја разлика.

6E704526-0F12-4A32-A188-8D509920E902.jpeg

Сенсира ако ти се троши повеќе ама сакаш подобри перформанси, гласност, модулација, оверал подобар квалитет на изработка
ако не тогаш Аери.

Сенсира ако ти се троши повеќе ама сакаш подобри перформанси, гласност, модулација, оверал подобар квалитет на изработка
ако не тогаш Аери.
Двете клими имаат Еуровент и негледам дека вреди да се фрлат додатни 20.000ден на Сенсирата (n)
Еуровент прво ги потврдил Енергетските класи за двете клими на греење и поекономична со А++ е ГРЕЕ AIRY. Значи недавај непроверени информации !!!
1.GREE AIRY GWH18AVDXE-K6DNA1A SCOP=4.6 (A++)
SCOP AIRY.jpg

2. DAIKIN FTXF50D/RXF50D SCOP=4.06 (A+):facepalm:
SCOP Daikin.jpg

Еве и споредба ставена у таблица за да се споредат двете клими:
Sporedba EV.jpg

Објаснување за таблицата.
Невреди да биде поскапа за 20.000ден Сенсирата (и без WiFI), а еве и зошто:
Зошто за исти Капацитет од околу 4Kw, разликата во COP е видлива но мерена е на различна надворешната Температура AIRY na -10°C a Sensirata na -7°C тоест:
1. AIRY COP=2,45 на -10°C надворешна температура
2. SENSIRA COP=2,75 na -7°C надворешна температура.
(на -10°C COP-от би бил помал од 2,75 и ке се приближи до 2,5)
И за крај покрај капацитетив и енергетските класи, за Сенсирата изгледа нема опција да се добие со WiFi модул, А ако сепак може да се докупи сигурно е околу 5/6000ден па климата ке дојде околу 85.000.

Attachments

• Daikin.jpg
    Daikin.jpg
    86 KB · Прегледи: 8
  • GREE.jpg
    GREE.jpg
    89,8 KB · Прегледи: 8
Последно уредено:
Да, да у право е стрелчо ако сакаш клима за ти тропа како трактор, катастрофално да модулира, со непостоечка гаранција и простачки однос од продавачи и монтери земи си од најдобриот бренд во сите паралелни универзуми Gree number 1!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom