Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    752
Член од
17 август 2011
Мислења
10.416
Поени од реакции
18.580
И Штрумпф го дели твоето мислење и затоа одлучил да позатвара тоа фондовите оти корисници биле профили со мах. 65 КИ
Sea honorarno rabotime, od ljubov kon rabotata. Ebate moronite.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.846
Поени од реакции
8.737
Зошто ги испушти Британија и Турција, ги сметаш за небитни фактори.
Инаку се претерува со пропагандава од УСА ЕУропска ваква онаква, а ако ги погледнеш бројките ќе видиш дека 4-та не се за подценување и уште многу зла можат да направат.
Само одговорив на пост каде што беа спомнати Франција и Германија! А Британија неколку пати ја спомнав како најкварна нација на светот и сите проблеми, војни, во последни неколку стотини години се заради нивни матења! Турција е расипан играч, исто така. Само да им се пружи прилика.

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
1.004
Поени од реакции
1.687

не попушта зељо и европа, украина мора во нато :facepalm:

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.455
Поени од реакции
43.322
Многу попален си на шоуто од портокаловиот и зелениот, кај да е, ќе почнеш да дркаш на Трамп.
САД после ќе пратат, првин што повеќе европјани да настрадаат.
гланцај сатанистички ташаци бафра, те бива за тоа.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.498
Поени од реакции
84.993

не попушта зељо и европа, украина мора во нато :facepalm:
Европа си знае зошто ја пролонгира војната. Ќе видиме како ќе им излезе таа работа.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.465
Поени од реакции
7.833
гланцај сатанистички ташаци бафра, те бива за тоа.
На овој претставникот на сатанистички култ дркаш, а други набедуваш:

Elon Musk wore a Halloween costume called 'devil's champion' with a Baphomet and an upside down cross on it.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.455
Поени од реакции
43.322
На овој претставникот на сатанистички култ дркаш, а други набедуваш:

Elon Musk wore a Halloween costume called 'devil's champion' with a Baphomet and an upside down cross on it.
штом не знаеш што е Halloween не знам што имаме да збориме. И овде кога се маскираат за прочка и слично значи дека се сатанисти. Бегај таму не се брукај.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.253
Поени од реакции
9.910
штом не знаеш што е Halloween не знам што имаме да збориме. И овде кога се маскираат за прочка и слично значи дека се сатанисти. Бегај таму не се брукај.
Наопаку крст не се става ни на заебанција.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.455
Поени од реакции
43.322
Наопаку крст не се става ни на заебанција.
Не планирам да се оправам со вас, вие до утре ќе наоѓате маани на све. Јас ги гледам само делата, а делата зборат за Маск и Трамп откако почна мандатов. И се надевам така ќе продужат.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.253
Поени од реакции
9.910
Не планирам да се оправам со вас, вие до утре ќе наоѓате маани на све. Јас ги гледам само делата, а делата зборат за Маск и Трамп откако почна мандатов. И се надевам така ќе продужат.
Ќе видиме тоа, само ова изгледа ту гуд ту би тру. Ама пак, време ќе покаже, да не се брзаме.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
764
Поени од реакции
2.059
Најбитни поенти од обраќањето на Стармер денес:

- Европа мора to do the heavy lifting во случај на мировен договор и гарантирање на украинската безбедност

- Во случај на договор земјите се согласија дека ќе продолжуваат воено да ја зајакнуваат Украина со цел да одвратат наредна руска инвазија

- ќе се формира coalition of the willing кои се спремни да испратат трупи во Украина

- UK is ready to put boots on the ground and planes in the air

- Овој план мора да има backing from the US

Овие точки се во голема мера согласни со позицијата на Трамп. Ако Украина не добие амерички безбедносни гаранции, ондак европските земјим кои ќе испратат трупи може да добијат.
Страмер ќе даел гаранција за Украинската безбедност!?Абе тој не може да гарантира безбедност за неговите Англичани,оркиве жените им ги силуваат кај стигнат,по Англија се веат Палестински и арапски знамиња,тој ќе давал гаранција!:facepalm:

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.535
Поени од реакции
18.503
Ronka, patot do pekolot e poplocen so dobri nameri. Zasega ok e ekipata na Trump, ama mene bas ne mi e uverlivo deka oni bas tolku se grizat za mir vo svetot. Najopasni sekogas ispagale tie sto se deklarirale kako golemi spasiteli. Izgleda ovie se samo oponent na drugite koi se prosirija nasekade, ama sigurno imaat svoi interesi i planovi koi ne veruvam deka se filantropski kako sto velat.

Dodatno, koj kur Bafomet i krst naopaku, a pred 6 meseci go kritikuvase otvaranjeto na OI vo Pariz, imenuvajki go kako navreda za Hristijanite. Pogolema e navredata da stais krst nadole, makar i za Halovin, ma da nema sporedba megu oficijalna sportska prezentacija i privatna zurka so maski.

Kajgana Shop

На врв Bottom