Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
14 октомври 2021
Мислења
125
Поени од реакции
252
Џабе не рекле дека политиката е курва. Џабе бараме логика во некои алијанси, примирја, договори, војни, санкции, протесни ноти и што и да е друго. На кого како му одговара и каде има интерес, така си прави. Џабе си се залажуваме дека можеме да смениме нешто.
Маршалот колку и да го нејќам, не можам да не му симнам капа како успешно 40 години ги ебаваше у здрав мозок светски сили од рангот на СССР и САД.
Ете тој имаше муда и лично не претрпи никакви последици. Затоа после 10 год сите ние колективно го јадевме .
Па таков ни треба. После Тито никој нема сила и муда. Вчера Зеленски го избркаа ко последен партал, колку и да ми е клошар пошо остава да му гине народ, Тито си палеше пура ко да е дома бе. Тие му викаат ,,ама забрането е”. Тито бил појава. Овие сега се мочковци.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.746
Поени од реакции
9.351
za linkot ti odgovarav... 2,3 shamari... kako Grujo shto praeshe vo opshtina Centar :D

isto i povrzanosta ti objasniv, znaci mozhebi utre i eden Makedonec ke stane neshto kao Mira, ako prodollzheme so sozhivot.. Povrzuvanjeto na razlicni kulturi e benefit, primer utre mozhebi Marija od Delcevo da stane CTO nga edna vakva primer, mesto da se zanimava so piperki ili oriz cell zhivot, ke smeni neshto :D

dobar vikend da imate, relaksirajte malku, kupuvajte od Kipper, razgovarajte so rabotnici tamu, izvadete pasosh i shetajte niz Kosovo, Albanija, Grcija. :D
Мира Мурати на 16 години отишла во Канада на Пирсон Колеџ. Да отишла или останала во Исламистан, по кој вие толку силно копнеете, не би можела без вреќа на глава и без машка придружба да отиде влошки да си купи до најблиската продавнице, а камоли да оди на колеџ, да стане директорка и да развива бизниси.

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.500
Поени од реакции
3.739
Камо среќа да беа сите како Мира и да земаат пример од такви. Тогаш ќе имавме многу добар соживот. За жал на повеќето идол им е оној пукачот од хотел де кока.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
663
Поени од реакции
1.207
Камо среќа да беа сите како Мира и да земаат пример од такви. Тогаш ќе имавме многу добар соживот. За жал на повеќето идол им е оној пукачот од хотел де кока.
Пички шиптaрски. На голораки момци им извади пиштол.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.276
Нема што да се сложуваме бројките зборат. Каде ќе стапнете одма влегувате во црни хроники. Почнаа и оџи во џамија да ви го кажуваат тоа. Нема прогрес за вас. Ќе останете вечно канализацијата на човештвото.
Дали си помислил можеби вашите црни хроники премногу им се допаѓаат негативни вести за албанците?
Зошто полесно им е да пишуваат за некој затворен за криминал отколку добра вест еве за Мира Мурати што е актуелна во темава? Да те потсетам прв инстикт на членовите беше да пишуваат дека не е албанка.
Еве и во форумов се случува тоа, никако не се пишува за криминал кај каурите, секаков криминал, ама мрак од вас.
Некој кој не ве знае ќе помисли дека сте фашисти и по секоја цена сакате да ја оправдате потсвесно вашата ксенофобија. Знам дека не морате да ја оправдувате, ама ете сакате да испаднете истовремено и фашисти и рационални.

Член од
8 август 2013
Мислења
1.350
Поени од реакции
2.105
Mira prvo ne beshe Albanka, posle ne beshe neshto speciallno, posle vlezena beshe vo OpenAI posle releasod na ChatGPT, za da deneska sve ovie se greshka, ama ta na Kanada otishlla na 16 godini, a site prvi "histori" za nea (ne Albanka, ne speciallna, vlezena podoca) pagaa vo voda :D

zatoa velam deka vie imate historija shto vazhi samo za vas.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.958
Поени од реакции
18.099
Mira prvo ne beshe Albanka, posle ne beshe neshto speciallno, posle vlezena beshe vo OpenAI posle releasod na ChatGPT, za da deneska sve ovie se greshka, ama ta na Kanada otishlla na 16 godini, a site prvi "histori" za nea (ne Albanka, ne speciallna, vlezena podoca) pagaa vo voda :D

zatoa velam deka vie imate historija shto vazhi samo za vas.
Па нормално ке оди во Канада, сигурно нема со затуцани козоеби да се расправа. Видела девојката дека е надпросечно интелигентна за разлика од просечен шиптaр кој е глуп како авионска сајла и побегнала.

Убаво напишаа горе, да сте 90% како неа, Балканот ке беше едно од најдобри места за живот, ама бидејќи сте најголем канцер, тука сме каде сме.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.709
Поени од реакции
34.251
чист пример друштвово мое (23-28г) од 10 што бевме, сега уште 2-ца сме останати во Македонија, сигурно оти ептен им било убаво па фатиле у курац нагоре да идат за подобар живот.
Неспособните да се снајдат, се отселуваат. :jajce:

Член од
12 март 2024
Мислења
382
Поени од реакции
725
Џабе не рекле дека политиката е курва. Џабе бараме логика во некои алијанси, примирја, договори, војни, санкции, протесни ноти и што и да е друго. На кого како му одговара и каде има интерес, така си прави. Џабе си се залажуваме дека можеме да смениме нешто.
Маршалот колку и да го нејќам, не можам да не му симнам капа како успешно 40 години ги ебаваше у здрав мозок светски сили од рангот на СССР и САД.
Ете тој имаше муда и лично не претрпи никакви последици. Затоа после 10 год сите ние колективно го јадевме .
Тито има најмалку два излети кои во други времиња (читај денешни) нема да му бидат простени. Еден е сојузот со Бугарија зашто Бугарија требало да потпадне под варшавски пакт а Југославија тампон зона меѓу источен и западен блок.

Втор му е помагањето на комунистите во Грција во граѓанската војна. Денес или ќе беше одма сменет со шарена или убиен. Веројатно немаше да направи ништо од тоа зашто ќе му беше јасно речено што ќе му направат.

И најбитно е што двата обиди му се без успех.

Разбирам, кубански пури и дружби со Лиз Тејлор ама тогашните светски лидери се попрагматични зашто излегле од ВСВ и не сакале многу после тоа да таласаат инаку Тито ќе имаше мандат колку еден просечен македонски политичар да беше во поинаков историски контекст.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.172
Поени од реакции
25.944
Дали си помислил можеби вашите црни хроники премногу им се допаѓаат негативни вести за албанците?
Зошто полесно им е да пишуваат за некој затворен за криминал отколку добра вест еве за Мира Мурати што е актуелна во темава? Да те потсетам прв инстикт на членовите беше да пишуваат дека не е албанка.
Еве и во форумов се случува тоа, никако не се пишува за криминал кај каурите, секаков криминал, ама мрак од вас.
Некој кој не ве знае ќе помисли дека сте фашисти и по секоја цена сакате да ја оправдате потсвесно вашата ксенофобија. Знам дека не морате да ја оправдувате, ама ете сакате да испаднете истовремено и фашисти и рационални.
Дали ти си помислил дека можеби едноставно сте канализацијата на човештвото и дека не е до каурот? Дали ти текнало дека сите тие статитстики и насловни страни што се напишани за вас во Швајцарија, Германија, Италија, Англија или Еквадор

How Albanian gangsters turned ‘safe’ Ecuador into a killing zone

не се од Македонци и Срби пишувани? Сите ли држави каде што ве има повеќе од 1000 души кои пишуваат какви сте имаат заговор против вас? Сите ли се тие фашисти? Сите ли ве мразат вас кутрите? Сите се ксенофоби? Не е можно нели едноставно до вас да е? Сите други се криви и ве мразат, само вие сте добрите. Не ти текнало тоа некогаш? Секако дека не. Глуп си Африм. Многу поглуп отколку што мислиш. Многу поглуп дури и од што јас мислам дека си. И тоа е вашиот главен проблем. За да постои решение на проблемот најпрво пред се мора да се признае дека проблемот постои. Алкохоличар што негира дека е алкохоличар нема никогаш да го реши проблемот. Вие сте горди на шиптaрлукот. Пукате со калашникови, борите кучиња, палите работи и го снимате тоа и се гордеете. Тоа е за вас достигнување, гордост.

И прекини со таа Мира и научи што значи пер капита. Знам дека си глуп ама лесен е концептот. Сто илјади криминалци се спомнаа тука ти Мира ќе ја збориш тука до 2050та. Мира е една, на една Мира има милион Љуљзими што се проливот на општеството. Нема ден да не сте во светските весници ајде ќе тргнам македонски оти ние нели намерно пишуваме лошо за вас. Те Љавдрим Мухаџери, те Шеваљ, те тој во Сирија министер што станал од Ал Каеда, те апсења на исисовци, те заклал некој во Виена, те си ја убил сопругата, те наркодилери.... Ама не, Мира треба да ја земеме за пример. Тоа ти е исто како да убиваш луѓе секој ден и еден ден да му дадеш 10 денари на некој просјак и да викаш зошто се фокусирате на убиствата вие сте фашисти што не кажете дека му дадов 10 денари на просјакот. ПЕР КАПИТА. Научи што е, не биди глуп.

Тоа е Африм. Ваштата (најверојатно генетска) глупоќа+педомухамеднастовото+отсуството на самокритика и одбивањето да согледате дека проблемот лежи во самите вас+немањето никаква волја да се смените ќе ве остави на дното на општеството. Чим е така, да се требите меѓу себе за паркинзи и дека некој му ја погледнал булата на другиот и да гледаме оџи како плачат уште. Тоа го заслужувате.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.742
Поени од реакции
31.852
,,,Puno,,ne veruvam deka i sam veruvash vo tvojov tekst,,,
ni eden,,,od albanskite politichki krugovi ne e vo zatvor,,,
,,,Makedoncite ne narekuvash fashisti i iracionalni,,,daj choek,,,kaj ti e kompasot,,,,

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.974
Поени од реакции
41.350
Ден 1: Пресметка помеѓу наркодилери од Грчец и Арачиново
Ден 2: Убиство поради паркинг место
Ден 3: Артан Груби бил само преведувач во куќата на Косово каде што се ваделе органи од заробени Срби
Ден 4: Пукање во чаршија, наркобосови се убиени сред бел ден
Ден 5: Претепана жена во Тетово
Ден 6: Жител на Чаир станал министер во новата влада на Сирија(ова и не звучи толку лошо ако не знаеме дека он е лидер на некоја радикална исламистичка терористичка група)
Ден 7: Албанец од Челопек заклал 5 луѓе во Виена во името на педомухамедо
Ден 8: Мира Мурати го создала чатгпт.

И сеа ние по логиката на кумановската глуперда @puno треба да мижиме во првите 7 дена, само 8миот ден да го прочитаме.

Ај бе бркај работа.

Член од
31 мај 2019
Мислења
388
Поени од реакции
1.188
Inace da ne se sekirate
Ogromnoto tursko zname sto se postavi nad Oktisi prosla godina i bese razpartaleno od vetrot, bese zameneto so novo

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.194
Поени од реакции
6.439
Ден 1: Пресметка помеѓу наркодилери од Грчец и Арачиново
Ден 2: Убиство поради паркинг место
Ден 3: Артан Груби бил само преведувач во куќата на Косово каде што се ваделе органи од заробени Срби
Ден 4: Пукање во чаршија, наркобосови се убиени сред бел ден
Ден 5: Претепана жена во Тетово
Ден 6: Жител на Чаир станал министер во новата влада на Сирија(ова и не звучи толку лошо ако не знаеме дека он е лидер на некоја радикална исламистичка терористичка група)
Ден 7: Албанец од Челопек заклал 5 луѓе во Виена во името на педомухамедо
Ден 8: Мира Мурати го создала чатгпт.

И сеа ние по логиката на кумановската глуперда @puno треба да мижиме во првите 7 дена, само 8миот ден да го прочитаме.

Ај бе бркај работа.
Простено нека им е, нема веќе вака да прават, добри луѓе се.

@ВардарскиМКД Помина 1 минута пак сум им лут, ај ако се добри може ќе им простам догодина.
IMG_20250302_154100.jpg

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom