Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.938
Поени од реакции
22.085
Ајбе сликал ајванот за Наш Свет у Багдад и одма бил ветеран. Знам двајца кумановци од КБР што переа клозети што имаат поише комбат експириенс од емово.
Aце Цвеле и Драшко сељак?
У кујну работесфа и двоицата,ама кантер страјк у живо им се дешавало.
Знам и ја.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.938
Поени од реакции
22.085
Иначе океј си сс вокабулар и знаеш да испаднеш некад интересан,ама запамти,куманофци никад не чистиле ништо у Ирак или Афганистан,а не па клозети.

Сто иљаде долари напраисфа по базе,по толко и оштету земасфа.
Некои стфарно имале јаки трауме,некои како у Бањско да га прчиле.
Приказне миљон,од пун камион тиенти на рампу до гледање на срамнување рид сс талибани.
Автоматски споено мислење:

Драшко сељак би сакал да го познавам
Дечко у Боб Марли дрес на Бразил хаха.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.901
Поени од реакции
8.507
Иначе океј си сс вокабулар и знаеш да испаднеш некад интересан,ама запамти,куманофци никад не чистиле ништо у Ирак или Афганистан,а не па клозети.

Сто иљаде долари напраисфа по базе,по толко и оштету земасфа.
Некои стфарно имале јаки трауме,некои како у Бањско да га прчиле.
Приказне миљон,од пун камион тиенти на рампу до гледање на срамнување рид сс талибани.
Абе и у Германија не флипаат сите бургери па така е зборот. Те разбирам што сакаш да кажеш, имам и ја работено силом прилике со Дајнкорп и Флуор овде на нешто сосема трето и отприлика знам кој за што иде. Од кантина до карго хендлинг на тармак.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.996
Поени од реакции
12.644
Затоа деца не треба да почнувате со дроги
Не ги зел во предвид краткотрајното дејство на кокаинот и времетраењето на циркузот, или не му кажале. Затоа почна да буца и да клоца наместо да ќути и да пуши како ,,јебена домачица" што уствари и јè.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
12 март 2009
Мислења
20.855
Поени од реакции
17.087
Јасно беше уште кога федералната војска , тогаш под команда на Бајден дојде на границите на Тексас

Член од
31 октомври 2023
Мислења
44
Поени од реакции
111
Ќе биде многу јако ако Трамп ги тргне забраните и ембаргата кон Русија и САД и Русија станат трговски партнери и сојузници. Ова ќе биде најголемиот геополитички shift после втора светска војна и ќе значи крај за НАТО и веројатно ЕУ ќе добие уште поподредена улога. А целата реторика на Трамп и кампањите кои ги водеше уште пред да стане претседател, во кои избегнува директна конфронтација со Русија, наведува на тоа. На Америка очајно и се потребни ресурси, цели 80 години вртат ко киша око Крагујевца околу Русија со разни воени и логистички бази и прокси војни, за да на крај дојде администрацијата на Трамп и сфатат дека ако не можиш да ги скршиш, придружи им се. На тој начин ја решаваат и Кина, која им е многу сериозна закана. Кина и Русија нема да бидат стратешки сојузници и партнери, кога и Америка ќе влезе во сликата. Во ЕУ ќе останат да се крстат земји ко балканскава боранија пошто се небитни и немаат друга опција.

Последно уредено:
Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.769
Поени од реакции
4.295

:D

Вучиќ уште пред месец-два најави ваква можност, реотварање на северен тек и ангажирање американски инвеститори

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.512
Поени од реакции
10.249
Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.769
Поени од реакции
4.295
Jebo pas mater :eek:
25kata ne da pochna interesno :pos:
Рускиов гас не чинеше, сега откако и американците ќе се внесат во цената ќе чини иако веројатно ќе биде поскап.
Европјаниве се жими куров, не знаат кај тераат..

Член од
24 април 2008
Мислења
11.144
Поени од реакции
12.752

:D

Вучиќ уште пред месец-два најави ваква можност, реотварање на северен тек и ангажирање американски инвеститори
Its gonna be a great pipeline, beautiful pipeline, the best one there is, nothing like it has ever been built, its gonna be HUUUGE !!! :D

Чисто за потсетување, Северен Поток поморски ги заобиколува и балтичките држави Литванија, Летонија, Естонија, како и Полска, кои исто така имаат потенцијал да бидат прекрасна ривиера на Балтикот.

Kajgana Shop

На врв Bottom