Кладилница (Генерална дискусија)

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.747
Поени од реакции
4.687
Одлично брату, продолжи (y)
Инаку за тие што не се упатени наше дете е во Фалконс, Дамјан „kyxsan“ Стоилковски.

@Sladoledzija 100% сме биле админ колеги кај Figgy на MAX телеком серверите, можеби и на Табу пред згаснување.
Ne znam za toa, ne sum bil nigde admin. Inace denes najlos bese damjan od svoite..

Член од
24 септември 2023
Мислења
71
Поени од реакции
346
Одлично брату, продолжи (y)
Инаку за тие што не се упатени наше дете е во Фалконс, Дамјан „kyxsan“ Стоилковски.

@Sladoledzija 100% сме биле админ колеги кај Figgy на MAX телеком серверите, можеби и на Табу пред згаснување.
Сладоледџија не би бил админ ни на Вибер група од друштвото, а камо ли на нешто друго.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.747
Поени од реакции
4.687
Ин гејм лидер е и од нив не се очекува да имаат добар скор
Tocno deka e in game leader, ama ne znaci deka treba da e najlos.. Inaku kako sto spomna Stole, na vtorava mapa sega protiv Faze bese najdobar so najvrkje ubistva i najvise round MVP ..

Inace @StoleD utre osvajaat spored mene Falcons, a za 3to mesto Faze ke gi tepaat Astralis..

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.747
Поени од реакции
4.687
Момци да ги скоцкаме за утре добитните, една детална анализа од мене.. квотите од бет365

за 3то место (играат во 2 добиени мапи)
FaZe Clan vs Astralis 1 (1,40) a за похрабрите (како мене :P ) 2:0 точен (2,50)

Фаворити се Фазе иако Астралис ја кренаа формата.. Зошто сметам дека 2-0 ќе биде Фазе.. Бидејќи Фазе не се класична екипа што банира цело време 1 иста мапа и најчесто ја банира мапата каде што спротивната екипа е најдобра.. Така беше и денеска во 1/2 финалето каде што ја банираа Train (najmalku igrana mapa) каде што најјаки се Фалконс (најдобар win %) ..Значи според мене, ќе ја банираат Inferno каде што Астралис дефинитивно се најдобри и им е прв пик мапа.. Астралис доколку се држат на своето, а тоа е бан на Аnubis, тогаш лесно би биле 2-0 за Фазе, јер дека Фазе ќе ја одберат Аncient (воедно им е и прв пик), мапа на кои што се најдобри и годинава имаат само два порази (од 11 одиграно), а еден пораз е денес од Falcons, според мене неочекувано и затоа не се играше тој натпревар во 3 мапи, односно како што типував дека ќе одат во решавачка 3та мапа.. Значи со први банови на Inferno и Anubis, а прв пик на Ancient, Астралис најверојатно ќе ја одберат Nuke или пак Dust2, поверојатно е Nuke дека имаат малку подобар win % но како и да е Фазе се исто така добри на тие 2 мапи... Потоа следат банови на Train (Фазе) и на Mirage (Аstralis).. Се на се гледано, тешко дека би победиле Астралис и на nuke и на dust2, па затоа не се сомневам дека ќе победат Фазе, али ја би играл и поризично со 2-0 победа на Фазе..

финале (играат во 3 добиени мапи, односно вкупно 5 мапи)
Falcons vs Mouz 1 (1,83)

Солидна квота, на бет365 е пата пата по 1,83 за двете, али баш сега видов во спортлајф 1,70 за Фалконс а 2,05 за Мауз.. И јас исто мислам ко спортлајф, дека благи фаворити се Фалконс, бидејќи влегоа во форма а и во групата ги победија Мауз со 2-1 .. Исто така, мора да се напомене дека и Niko (Falcons) влага полека во својата форма, батето во 1/2 финалето беше МОТМ а и останатите играчи го следат, поготово денес во полуфиналето распали нашиот Киксан и баш тоа на мапата Аncient, буквално тој им ја зема мапата на Фазе.. Мауз исто така се јака екипа, да не се лажеме, и тие влагаат во претпознатлива форма, интересно е што на турниров Мауз имаат 2 пораза и тоа баш од Фалконс и Фазе (едната полуфинална двојка), а друго интересно е што Фалконс имаа победа и против Мауз и Астралис (втората полуфинална двојка), па секако ќе влезеа во финалето како фаворити, иако бет365 смета дека се пата - пата (што е добро за нас од финансиски аспект :P ).

Настрана јакото интро од моја страна :ROFLMAO:, да напишеме сега што знаеме.. Прво, нема теорија некоја екипа да победи со 3:0, тоа би било чудо или ептен лош ден на една од екипите.. Втора работа, клаџите даваат само граница на 4,5 мапи, односно или 3-4 или 5 мапи, трето нема.. Затоа настрана тој тип со мапите, јер тешко е да се прогнозираат 5 мапи дека ќе играат.. Поубаво е според мене да изиграш фикс отколку мапа у финале..

Епа вака да почнеме со мапите.. Бидејќи се играат 5 мапи (хипотетички нели), најпрво екипите банираат по една мапа, потоа наизменично бираат 2 мапи, и таа 7ма што нема да биде банирана или одбрана, останува како последна решавачка.. Прва причина што ги ставам фаворити Фалконс се тоа што Anubis е првиот бан на Мауз, значи секогаш без исклучок ја банираат таа мапа, а баш на таа мапа Фалконс се слаби.. Фалконс најверојатно ќе ја банираат Inferno бидејќи тоа е нивни прв бан мапа, иако не секогаш таа ја банираат, али е помалку веројатно друга мапа да банираат.. Мое мислење е дека Ancient и Train ќе бидат избрани од Фалконс, а Nuke и dust2 од Мауз и како решавачка ќе остане Мirage... Во победата од 2-1 во групите, Фалконс ја одбраа dust2 каде што изгубија на таа мапа (8-13), а победија на пикот на Мауз - mirage (13-10) и во третата мапа која што остана не одбрана победија а тоа е Ancient (13-8)..

Најверојатно ќе биде 3:2 победа за Фалконс, а можно е и 3:1 со оглед по кој распоред ќе бидат бирани мапите.. Доколку победат на своите пикови, би било 2:2 и би се решавало на Mirage каде што благи фаворити се Фалконс, иако Мауз често ја бираат таа мапа заедно со Nuke, oдносно немаат прв пик мапа (да речеме омилена) ...
Да надополнам, иако често ја бираат Mirage, сепак Мауз имаат слаб win% на Mirage (4/10 oдносно 40%)

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom