- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.451
- Поени од реакции
- 84.858
Ми стаиле Арени. На која Арена има NBA?
Арена 1 премиум најчестоМи стаиле Арени. На која Арена има NBA?
На страна Леброн вс Коби дискусијата, ама секој што гледа кошарка знае дека Коби е ограбен за неколку МВП на регуларна сезона и дека по тој параметар каска позади Брон, Меџик и остали само заради субјективност на гласачи. Така да тоа МВП и не е баш некој wow показател, не дека не е битно ама сепак, ко златните топки у фудбал, исто му доаѓа.IMO, нека се ебе MVP институцијата. Гласање е тоа.
Само 2002 може да се каже дека Коби заслужи да земе , иако Данкан беше каде каде боље дефанзивец тогаш.На страна Леброн вс Коби дискусијата, ама секој што гледа кошарка знае дека Коби е ограбен за неколку МВП на регуларна сезона и дека по тој параметар каска позади Брон, Меџик и остали само заради субјективност на гласачи. Така да тоа МВП и не е баш некој wow показател, не дека не е битно ама сепак, ко златните топки у фудбал, исто му доаѓа.
Latas.Да не напиша долу дека е твое мислење, ке мислев дека е на Славе од Четирце.
Ne, napravil presaduvanje na kosa, 980€ u sistina..Latas.
Kazi dali seuste se dvizis so perika niz grad ?
Воопшто не е глупост што му дадоа на Вестбрук.Само 2002 може да се каже дека Коби заслужи да земе , иако Данкан беше каде каде боље дефанзивец тогаш.
Сите други сезони едноставно не достави доволно победи за Лејкерс, а знаеме кој е секогаш фаворит за МВП,играчот кој е во топ 2 топ 3 тим во неговата конференција.
Нема да гледаме само дал 35 поена во просек на 30 шута , запечатено му е МВП.
Оваа година 99% ќе земе Шаи пошо ќе имаат 60+ победи и ќе бидат пред Нагетс неколку победи, колку и да е историска сезоната на Јокич.
Едина глупост е што му дадоа на Вестбрук 2017 .
Гарнет? Прајм Гарнет може да го спушти на клупа Данкан, зависно од другите играчи у стартна петорка.Воопшто не е глупост што му дадоа на Вестбрук.
Брат, не можам да ти ги сфатам гледиштава. Еден момент гледаш статистики еден момент субјективно.
Таа на Вестбрук, колку и да бркаше братот статистики и остали срања, направи во текот на сезона, нешто што не беше направено 50 години ( ГО НАПРАИ 2 ПАТИ ) а и без него ОКЦ ќе беа тиња.
Глупост е тоа што тимот требало да биди топ 2 или топ 3 во конефренција па да земе некој МВП. Емто ова е катастрофална глупост и истите тие играчи што претходно ги цитираше да си поткрепиш субјективно мислење, говорат дека тој начин на евалуација на МВП не е ок и не е фер.
Прво, генерално тоа се тимови кои имаат минимум уште една ѕвезда и барем еден олстар калибар играч, второ, МВП е човек без кој тимот, ни под разно нема да биде на позицијата која што е.
Во однос на МВП во регуларни сезони,за мене лично, тоа што Коби го изваде со тие селски тимови измеѓу Шек и Гасол, и тоа како вреди повеќе од една МВП титула. Барем една од тие на Неш, сигурно не треба да оди кај него и Шек со право се лути за тоа. Според мене дури и 2те му се „поклонети“. Зошто? Едноставно, ако не беше Неш во тимот а беше еве Џејсон Кид, ќе имаше некоја разлика ? Ќе беше тимот послаб ? Искрено не веруам. Е сеа, коа твојте „перформанси“ се толку зависни од остатокот од тимот и твојот допринос е заменлив со барем еден друг актулен играч во тој момент, како си ти МВП ?
Исто така, бар за мене лично, Дирк никад немал МВП сезона, али ај.
Паралела на тоа, тргни го Коби од Лејкерс во тие 4-5 години и стави ги на негово место .... кој ?
Кој друг играч би го правел тој гомнарски фармерски тим, со Квами Браун, Смуш Паркер и Вујачич +500 тим ?
Нејсе, и ова е мое субјективно мислење. Ама тоа беше и поентата во регулар факинг сезони МВП па и ФМВП. НАГРАДИТЕ СЕ СУБЈЕКТИВНИ И НЕФЕР.
Не можеш да ги земеш како мерило.
Прост пример за да сфатиш што ти се говори.
Неш има 2 МВП титули - Кид ниту една. Стоктон ниту една. Крис Пол ниту една.
Ниту еден бивш/актулен НБА играч или НБА фан, нема да го стави Неш пред било кој од овие 3ца.
И за крај, пошто ме напна муабетов и компарацијава.
Напраи стартна 5ка. Ама седни и направи идеална стартна 5ка што може да доминира во секоја ера, според секои правила, која ќе има перфектен баланс за тактичка игра, шут, пас, одбрана, убиствен менталитет, страшна тимска хемија.
На 4ка е Данкан по дифолт.
На 1,2,3 ќе биде некој од Џордан/Коби/Леброн/Меџик
На 5 ќе биде Карим/Вилт/Шек/Хаким
Бирај кој ќе го изоставиш да видам
1.
2.
3.
4. Данкан
5.
Прво за Вестбрук и "моите гледишта".Воопшто не е глупост што му дадоа на Вестбрук.
Брат, не можам да ти ги сфатам гледиштава. Еден момент гледаш статистики еден момент субјективно.
Таа на Вестбрук, колку и да бркаше братот статистики и остали срања, направи во текот на сезона, нешто што не беше направено 50 години ( ГО НАПРАИ 2 ПАТИ ) а и без него ОКЦ ќе беа тиња.
Глупост е тоа што тимот требало да биди топ 2 или топ 3 во конефренција па да земе некој МВП. Емто ова е катастрофална глупост и истите тие играчи што претходно ги цитираше да си поткрепиш субјективно мислење, говорат дека тој начин на евалуација на МВП не е ок и не е фер.
Прво, генерално тоа се тимови кои имаат минимум уште една ѕвезда и барем еден олстар калибар играч, второ, МВП е човек без кој тимот, ни под разно нема да биде на позицијата која што е.
Во однос на МВП во регуларни сезони,за мене лично, тоа што Коби го изваде со тие селски тимови измеѓу Шек и Гасол, и тоа како вреди повеќе од една МВП титула. Барем една од тие на Неш, сигурно не треба да оди кај него и Шек со право се лути за тоа. Според мене дури и 2те му се „поклонети“. Зошто? Едноставно, ако не беше Неш во тимот а беше еве Џејсон Кид, ќе имаше некоја разлика ? Ќе беше тимот послаб ? Искрено не веруам. Е сеа, коа твојте „перформанси“ се толку зависни од остатокот од тимот и твојот допринос е заменлив со барем еден друг актулен играч во тој момент, како си ти МВП ?
Исто така, бар за мене лично, Дирк никад немал МВП сезона, али ај.
Паралела на тоа, тргни го Коби од Лејкерс во тие 4-5 години и стави ги на негово место .... кој ?
Кој друг играч би го правел тој гомнарски фармерски тим, со Квами Браун, Смуш Паркер и Вујачич +500 тим ?
Нејсе, и ова е мое субјективно мислење. Ама тоа беше и поентата во регулар факинг сезони МВП па и ФМВП. НАГРАДИТЕ СЕ СУБЈЕКТИВНИ И НЕФЕР.
Не можеш да ги земеш како мерило.
Прост пример за да сфатиш што ти се говори.
Неш има 2 МВП титули - Кид ниту една. Стоктон ниту една. Крис Пол ниту една.
Ниту еден бивш/актулен НБА играч или НБА фан, нема да го стави Неш пред било кој од овие 3ца.
И за крај, пошто ме напна муабетов и компарацијава.
Напраи стартна 5ка. Ама седни и направи идеална стартна 5ка што може да доминира во секоја ера, според секои правила, која ќе има перфектен баланс за тактичка игра, шут, пас, одбрана, убиствен менталитет, страшна тимска хемија.
На 4ка е Данкан по дифолт.
На 1,2,3 ќе биде некој од Џордан/Коби/Леброн/Меџик
На 5 ќе биде Карим/Вилт/Шек/Хаким
Бирај кој ќе го изоставиш да видам
1.
2.
3.
4. Данкан
5.
Кармата е курва.Патем, немам ништо против овие goat дебати, иако не учествувам во нив, сепак, малку како да ја пропуштивме веста за Дејвис околу повредата која можда ќе биде до крај на сезона и која го направи трејдот уште пофантазмагоричен, пошто они викаа - го напраивме трејдот за побргу/одма титула да освоиме, овие две три сезони, а сега испадна дека можда до крај ќе го немаат Дејвис, а и Гафорд ускоро ќе го нема.
Прајм Гарнет беше чудовиште, само братот одбра да остани во Минесота во златните години од својата кариера заради парите кои ги зеде, потоа кога играше за Бостон и освои веќе беше при крај со прајмот. Комплетен играч, страва. Буквално разликата помеѓу него и Тими е влакно, али и јас секогаш би го бирал него на терен (од емотивни причини, Тими ми е многу аутистичен играч, буквално молчи - толчи) со цела почит кон титулите на Данкан пошто ради истите и доминацијата од сите посериозни играчи/тренери е избран за најдобра 4 на сите времиња.Гарнет? Прајм Гарнет може да го спушти на клупа Данкан, зависно од другите играчи у стартна петорка.
Дури и третиот висок играч (Лајвли) им е повреден у исто време со овие двајца.Кармата е курва.
Арно им се направи, нека играат сега баскет без центар.
Знам и малку им е.Дури и третиот висок играч (Лајвли) им е повреден у исто време со овие двајца.