Фан Клуб: Пелистер

Член од
23 април 2012
Мислења
437
Поени од реакции
653
НАПОМЕНА: Во договор со ФФМ, одлучено е дека нема да биде дозволено влез со било каков тип на шишиња, како и влез со сончоглед, семки и сл.

Ве очекуваме!

a pukanki ke prodavate ili i to ne smej??

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.452
Поени од реакции
8.582
НАПОМЕНА: Во договор со ФФМ, одлучено е дека нема да биде дозволено влез со било каков тип на шишиња, како и влез со сончоглед, семки и сл.

Ве очекуваме!

a pukanki ke prodavate ili i to ne smej??
Po glupa rabota nemam odamna videno a bas jaki komentari na fb ima za ovaa glupost eve del od niv:

Edinsvten klub I prv co svetot so zabranuva soncogled na stadion bravo legendi

Srekjna 1949 godina

Se poskapi kartata za tie 75 vraboteni vo klubot

Da ne treba i patikite da gi slekvame ?

Druga rabota ne mi e jasno sezonska davaat za 1000 denari a poedinecna karta e 150 denari imame sedum domasni utakmici so znaci 1050 denari i koja budala bi kupil sezonska za 50 denari razlika a nema nisto drugo suva karta abe vrska nemateee kolku samo da se napraj demek nesto namerno ke kupam zimi se da vidat site deka ke nemaat ni karti izvadeno ispecateno tuku deka pisat samo taka radi reda demek nesto prat i rabotata legendite

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.149
Поени од реакции
8.118
da beshe dobra uprava ne e losh chekor ova klubot sam da si prodava i pijacka i soncogled i slichno, voopsto ne e losho, problemot e sho drugoto e se ebivetar pa ova ke go sredvat haha i onaka sto karti ne mozat da prodat sho od mentalitetot sho od koja budala bi platila ona dushobolie da go gleda

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.364
Поени од реакции
7.135
со оглед на амбициите на клубот,ќе се испотепаат луѓето да купат карти

треба со една купена да даваат уште една гратис

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.452
Поени од реакции
8.582
Prodolzuvaat glupostite nekni na sila go teraa da igra Mirko za da go videl sefot na steucniot stab so igrac e kapitenot nas iako pivreden vazno da ne zagubime protiv Novaci arno ama vodevme i me vleze ivaj za da se cuva za utre so e povazano ama za toa Bosko ne moti da reci ne kako Mirko pa taka ja obnovil povredata so e poslednite muabeti deka uste ne pocnat ke pauzira mesec dena so mislat da prat i kako mislat vistina ne mi e jasno kolku se zakoceni to cudo edno
Utre ke ni sudi ako ne se lazam za prv pat nekoj si ristovski done od gevgelija so pomosnici od stip pa osven so ke bidi najinteresno so poceten sostav i formacija ke izvadi srle ke bidi interesno kakvo ke bidi sudenjeto na ffm posebno vo ovie prvi 4ri kola!

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.452
Поени од реакции
8.582
Тепаме денес отпаѓаат сељаците излегоа муабети дека Пандев си напрајл нов клуб исто нели репка да оди кај него да трениеата кампој ова она како шиптарот шо праеше во Кичево кај него сега овај да си врати нешто од вложеното муабето ми е дека ја пушти Брера по вода и дека би треба ако не ги погодија ѓупците шо ги зедоа последните дена да отпаднат тие а не ние

Go gledam sostavot pak imamw problemi no se nadevam deka ke tepame to e najvazno

Најмногу ме интересира која ќе биди разликата не со играчите туку шо го нема Влатко Костов а дојде Захариевски Срџан

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.452
Поени од реакции
8.582
Уште два дена да играме нема гол да дајме лоши сме а лева страна како ич да немаме фали лево крило на средина исто за сега преодна оценка само Стеф ги искина другото слабо или просек а кај Брера интересен ѓупакот заден везен и то крилото мало
Кај нас од новите русинот добар 25 минути после изидша а јапонецот само покрива на крајот вистина ќе излези дека поарни од тие претходно шо ги имавме за србинот ќе го видиме по едно коло но вака шо убо шо сме 4,4,2

Најлошо судење до сега 55/45% за гостите и се мислам дека од шо не значат не дека имаат намера појма немаат а имаше чист пенал за нас не свирна првиот дел

Член од
21 јули 2022
Мислења
91
Поени од реакции
98
Какви бе засилувања??? Овој русино да оди незнај и најјако од се на зицер топката ја сјеба како аматер и само паѓаше од почеток до крај. Јапонецо слабо. Никаков израз. Против ваква екипа бе распад бод само??! Ај ние шо имавме сомнителна за пенал, имаја и тие второ. Имаја и тие некој шут опасен. Нема овде фудбал истото е ништо не е сменето освен формацијата и нови циркузанти од други држави.
РЕЗИЛ!!!!
Се виде денес колку фали искуството и ногата на Бале оти на 7/8 прекини топка не погодија како шо треба. Мирко како Мирко солиден, нема кој да му дај топки на човеко, одбраната солидна ама се друго аматерски..
И шо се потресвате дали играле од Брера со рака и дали било пенал или не?? Ете кај нас убо беше кога Мирко за нас кладе гол со рака со Беса. Некогаш моментот и среката нема да е на наша страна. Но што е уште поважно.. чекајте бе, на пенал ќе чекаме за гол да дајме против ваков слаб противник??? Значи само од пенал ќе чекаме голој а пари ќе фрчат за засилувања и играчи. Нема проблем.
Екипата ТАПА а одговорност нормално дека не очекувам да има за тие таму шо си играт со клубо. Бравоооо!!!! Продолжете така уште десет години!!! Секоја чест!!!!

Последно уредено:
Член од
30 август 2012
Мислења
3.624
Поени од реакции
6.388
Какви бе засилувања??? Овој русино да оди незнај и најјако од се на зицер топката ја сјеба како аматер и само паѓаше од почеток до крај. Јапонецо слабо. Никаков израз. Против ваква екипа бе распад бод само??! Ај ние шо имавме сомнителна за пенал, имаја и тие второ. Имаја и тие некој шут опасен. Нема овде фудбал истото е ништо не е сменето освен формацијата и нови циркузанти од други држави.
РЕЗИЛ!!!!
И шо се потресвате дали играле од Брера со рака и дали било пенал или не?? Ете кај нас убо беше кога Мирко за нас кладе гол со рака со Беса. Некогаш моментот и среката нема да е на наша страна. Но што е уште поважно.. чекајте бе, на пенал ќе чекаме за гол да дајме против ваков слаб противник??? Значи само од пенал ќе чекаме голој а пари ќе фрчат за засилувања и играчи. Нема проблем.
Екипата ТАПА а одговорност нормално дека не очекувам да има за тие таму шо си играт со клубо. Бравоооо!!!! Продолжете така уште десет години!!! Секоја чест!!!!
Важно семки нема на трибини :)

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.452
Поени од реакции
8.582
Какви бе засилувања??? Овој русино да оди незнај и најјако од се на зицер топката ја сјеба и само паѓаше од почеток до крај. Јапонецо слабо. Никаков израз. Против ваква екипа бе распад бод само??! Ај ние шо имавме сомнителна за пенал, имаја и тие второ. Имаја и тие некој шут опасен. Нема овде фудбал истото е ништо не е сменето освен формацијата и нови циркузанти од други држави.
Многу лошо страмота ние демек засилувања дојдоа ѓупчињата од Струмица со три тренинзи ни ја скрија топката второто среќа не свирна чист пенал за нив после оди трчај по лоши сме од сите оти другите се засилија еј Воска со еден тренинг ги тепа Беса а Беса нас не тепа шо значи ако не вие уште јасно колку сме слаби ќе видите следните три кола !
Уба работа еве денес не играше Костов исто одма се гледа после тоа кој е најслаба карика кај нас цела лева страна ко да ја немаше Фиката и Карче кој поќе одеше да ги истегни гостите ко ќе имаа креч или повреда од колку нешто да покажа исто фиката од другата страна Стеф најдобар овај легендата прв го извади бог да чува одбраната многу лоши Егри и Кице шо значи во иднина се мислам Кице ќе седи на клупа а србинот ќе игра на средина Виктор арен а Керим требаше да го смени се истороши некаде 60 минута исто јапонецот сите требаше да ги смени оти не можеја нашите да одат после 60 минута шо кур се спремаа само тие знаат дали смао беа на крмење во Охрид за шо влегува овај бразилецот кај нас не ми јасно ај моли е ефтин ова она ама не можи дебелото бе поарно бркање сите нека играат барем деца можи некој ќе го биди оти не ги клаваат Јоки и пред се Љамче па еве и прилепчанецот денес 5 минути ама барем бркаше зошто бе толку суета его кај овие тренерите не ми е јасно а Брера ќе извади два три играчи имѕересени се тој Хаџи Драме од ВестАрменија ама и другите не беа лоши

Еј мочковци не можеја Брера да ги победат сега уште Воска да не ја тепаме и толку од нас со лажната слика дека нешто работата легендите,стручниот штаб и играчите !

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
927
Поени од реакции
1.235
Пак в перен прстот кон играчите, треба да сакате појќе... МРШ БЕ КОПИТА ЕДНИ КОПИТОСАНИ, носите играчи од Јутуб, ни видени ни чуени, скаутинг никаков, абе ќе јадам лајна АМА МАНЕ ЗА СИТЕ ОВИЕ БЕШЕ ПЕП ГВАРДИОЛА, сите играчи од македонска лига ги знаеше до 3та лига, а и од регионот цел, овие на ЈуТуб ги гледат, добар бил овај добар бил онај, 3 минути видео секој можи да напрај и? Да не кажваме дека Јовко му имаше пуштено видео од друг, а демек тој пред години...

Наталиен немаше работа, една добро излезе на корнер и неколку пасој тука до прв чоек.

Кице и егри дефанзивно океј, офанзивно само долги према Мирко и дијагонали, ама без ефект, да не речам лупнати. Штеф се ќе напраеше супер, вишок играч, ќе пробиеше, ама центаршут ниту еден не погоди, сите позади наши играчи, фиката исто од другата страна. Доста со Серафимовски @goranbt , денес имаше катастрофални одлуки, меѓу простор не се отвора, наместо према напред, према назад свртено во фаза на напад. Керим пресебичен во некој филм е влезен си мисли САЛАХ или ЈАМАЛ е, освен шо трча ништо друго. Јапонецот океј, едноставно, единствен шо бараше пас помеѓу линии, ама понатаму ништо конкретно. Карче криминал, од 10 долги лупнати ниту една не погоди. Тарасенко појќе беше на земја отколку на нозе, една шанса стопостотна имаше и не успеа гол да дај. Мирко отсечен најверојатно уште го држи повредата, ама на моменти го фаќаше инает растрчваше одземаше. Онаква Брера да ти држи посед во Битола, вистина шанса не напраја ама па за нив бод како три, за нас 1 како ич. И да ги прашам овие тука шо паѓаат на фората на управата за смена на Мане и Костов дека играле дефанзивен фудбал и такви спиној шо пушташе управата за да бидат напаѓани, ДАЛИ ОВАЈ ФУДБАЛ СЕГА Е ОФАНЗИВЕН? Дали? Против брера ејј шанса да немаш... Пу, ј'зк да му е на сите !! Најмногу на управата шо мисли дека нешто промени напрај на подобро или дека имаме посилен состав...Немам ништо освен оштетен буџет за плаќањето на Влатко Костов и Катаниќ, а не се во клубот. Ај сиктер.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.452
Поени од реакции
8.582
Пак в перен прстот кон играчите, треба да сакате појќе... МРШ БЕ КОПИТА ЕДНИ КОПИТОСАНИ, носите играчи од Јутуб, ни видени ни чуени, скаутинг никаков, абе ќе јадам лајна АМА МАНЕ ЗА СИТЕ ОВИЕ БЕШЕ ПЕП ГВАРДИОЛА, сите играчи од македонска лига ги знаеше до 3та лига, а и од регионот цел, овие на ЈуТуб ги гледат, добар бил овај добар бил онај, 3 минути видео секој можи да напрај и? Да не кажваме дека Јовко му имаше пуштено видео од друг, а демек тој пред години...

Наталиен немаше работа, една добро излезе на корнер и неколку пасој тука до прв чоек.

Кице и егри дефанзивно океј, офанзивно само долги према Мирко и дијагонали, ама без ефект, да не речам лупнати. Штеф се ќе напраеше супер, вишок играч, ќе пробиеше, ама центаршут ниту еден не погоди, сите позади наши играчи, фиката исто од другата страна. Доста со Серафимовски @goranbt , денес имаше катастрофални одлуки, меѓу простор не се отвора, наместо према напред, према назад свртено во фаза на напад. Керим пресебичен во некој филм е влезен си мисли САЛАХ или ЈАМАЛ е, освен шо трча ништо друго. Јапонецот океј, едноставно, единствен шо бараше пас помеѓу линии, ама понатаму ништо конкретно. Карче криминал, од 10 долги лупнати ниту една не погоди. Тарасенко појќе беше на земја отколку на нозе, една шанса стопостотна имаше и не успеа гол да дај. Мирко отсечен најверојатно уште го држи повредата, ама на моменти го фаќаше инает растрчваше одземаше. Онаква Брера да ти држи посед во Битола, вистина шанса не напраја ама па за нив бод како три, за нас 1 како ич. И да ги прашам овие тука шо паѓаат на фората на управата за смена на Мане и Костов дека играле дефанзивен фудбал и такви спиној шо пушташе управата за да бидат напаѓани, ДАЛИ ОВАЈ ФУДБАЛ СЕГА Е ОФАНЗИВЕН? Дали? Против брера ејј шанса да немаш... Пу, ј'зк да му е на сите !! Најмногу на управата шо мисли дека нешто промени напрај на подобро или дека имаме посилен состав...Немам ништо освен оштетен буџет за плаќањето на Влатко Костов и Катаниќ, а не се во клубот. Ај сиктер.
Kakov viktor site rekov deka bea losi edino stef no so rece nafrlenite bea na vtora ili nazad no super za razlika od drugata strana i drugite igraci napred isto i nazad dvajca spicoj se trebase da se dogvorat ili vidat deka ne mozi da pusti na prva i sredina togas da vkrstuvaa ovie napred da cekaat na vtora ustvari oti nikoj nikogas godini ne se ufrla na vtora stativa imame nie krila i bekoj ili godini igrame na dolgi topki da s bori spicot i nekoj prekin ke mozi nekogas da vidime da se ufrli nekoj na vtora da naoraj sansa ili pivratna za gol
Isto rekov site loso ne gi igra joki, ljamce, prilepcanite aj da gi nekji trenerot i upravata ama gledas pagjaat na kondicija tie tvojte klaj gi porano drugite vaka prat revolt posle ko ke treba da mu pomozat ke gi izbusat ic ama ic nemaat oset samo prvo gledaat kako konjite se mislat deka so niv pocnuva i zavrsuva deka site ke gi zaebat a ne se svesni deka ako ne ja tepame i voska ke propadni brodot ne treba mnogu da ja ebat i ovaa sezona e togas ni partijata ni opstina ni skeretar ni gradonacalnik ke gi spasi site ke bidat tepani i brkani kako magarinja od eden do posleden nikoj nema da bidi posteden i zabrana togas jas ke klam za na stadion da vlezat aj demek da ne mu se praj mnogu pritisok ima vreme ke se sredi ama ovie zabegaa i samo kjotek e spasot za site vo klubot sakale ama tolku mozele ako ne mozite be odete si vo krombert vo kladilnici tamu preku partija barajte si rabota ne ke ne ebavate site nas so go sakame klubot za vie da si prajte eksperimeniti i test probi ako pomini arno ako ne ke si odime abe nema da si odite site ke bidite tepani i ebani ako otpadni Pelister vo 2liga ama site da ne misli nekoj deka ke kirtili ebave partali brera be so prajme muabet klub je vodele, trenirale igrale kade be rezil

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.149
Поени од реакции
8.118
podobro beshe denes od kolku prvata polusezona, da ne zaboravame deka tamu so 4ka ne ispratija, denes bevme poarni od brera, edinstven poluobid mu beshe niv toj diskutabilen kontakt za penal, prashanje mozi da beshe drug ke sudeshe, vo sekoj slucaj ne ne mazeja denes ni sudite imashe sitni odluki 50-50 sho ojdoja na strana na gostinot.
spored mene odma gi brkam da sum jas rusniot i brazilecot ne ni trebat ne se poarni od nashite voopsto ne prat razlika
japonecot izdrza 70tina minuti i e korisen, mnogu pokorisen od ostanatire nashi sredni igrsci, rak rana ni e to sersfimovski, kerim se slabi igraci ne dostojni za ova nivo, zaden vezni nema na teren dupka vo sredinata sho doprinesva za otsechen mirko za zal
pak ke recham deka moj stav e deka beshe denes podobro od prvata polusezona i deka opstata slika e preslaba i nivoto e mnogu spushteno, ostavna prashanjeto da lebdi za sposobnosta na upravata srazmerno so potroshenata para dali rezultatite se isti, ne mozam da kazam ne gi znam detalite
igrachite davat se od sebe to e mozi edinstveno pozitivno ama tolku mu sechi sho se veli kapacitetot e toj..

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
927
Поени од реакции
1.235
@Prime истото го мислиме горе долу, само јас шо мислам дека ништо поарни од првата полусезона не беа. Споредваш баби и жаби, таму 4-0, па сеа тука 0-0, НЕ. Таа Брера со оваа нема врска, сите му заминаја, деца од школата играат и овие црнците, а таму и Егри мислам на 1-0 или на 0-0 црвен доби. Пример, дома со Струга топ изигравме, да поголемиот дел беа како оваа очајни, ОЧОБОЛ ама со Силекс пример и Струга добро изигравме, сакам да ти кажам нема разлика. 1-2 шанси за утакмица со сила, не е напредок за мене. Посед немаме, денес немавме врзано 5 додавања, ни ја скрија топката, арно таму не се играше ќе изгубивме. Јасно беше дека требаат КВАЛИТЕТНИ средни играчи, шо се мирни на топка, знат да задржат топка, бараат и напаѓаат меѓу простори, се урлаат од втор или трет план, во модерниот фудбал то се вика "Breaking The Lines", ама то изгледа ние во Битола нема НИКОГАШ да го видиме или евентуално само со Горазд, кај неговите екипи најмногу го забележвам, другото е БОРАНИЈА.

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.153
Поени од реакции
4.037
А зошто Љамчевски не беше во состав, повреден е? И кога би требало Јовчевски да се врати, има шанси наскоро да се врати на терен?

Kajgana Shop

На врв Bottom