TВ права за спортски настани

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.000
Поени од реакции
8.323
Се надевам нема да ја зголемат цената на Арена Спорт каналите во Телеком, пошто сега немаат конкуренција и ги имаат сите можни спортови, би било лошо кога Телеком би ги наплаќал Арена и Премиум каналите скапо во Л пакет.
Aма не одлучува за цената на тој спортски пакет само Телеком Мк веројатно тука се прашува и Телеком Србија Arena Sport. Не се разбирам јас многу но факт е дека за кај нас ќе мора да ги понудат и останатите канали што ние ги немаме од Arena Sport.

Друго што ќе треба Arena Sport е да вработува уште коментатори зошто сега ќе им биде набиена програмата со преноси спорт па ќе може да се паднат неколку спортски преноси во исти термини.

Последно уредено:
Член од
7 април 2015
Мислења
2.813
Поени од реакции
1.714
Aма не одлучува за цената на тој спортски пакет само Телеком Мк веројатно тука се прашува и Телеком Србија Arena Sport. Не се разбирам јас многу но факт е дека за кај нас ќе мора да ги понудат и останатите канали што ние ги немаме од Arena Sport.

Друго што ќе треба Arena Sport е да вработува уште коментатори зошто сега ќе им биде набиена програмата со преноси спорт па ќе може да се паднат неколку спортски преноси во исти термини.
Најбитно им е за кошаркарската Евролига лига, сугурно ќе одат на првиот Премиум канал сите натпревари на нивните клубови со студиски емисии. Исто очекувам и за Вимблдон за нивните тенисачи.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.000
Поени од реакции
8.323
Најбитно им е за кошаркарската Евролига лига, сугурно ќе одат на првиот Премиум канал сите натпревари на нивните клубови со студиски емисии. Исто очекувам и за Вимблдон за нивните тенисачи.
Мене ми е битно за тенисот. Друго не ме интересира али мило ми е што ќе биде се на едно место зошто имам у фамилија кај мене што се гледа и фудбал Лига Шампиони и Премиер Лига. Често одам на пролет и лето во Србија и таму се гледа спорт.

Сега мое мислење ако додадат плус уште канали и во Србија, Црна Гора, Македонија и Босна е дека би било паметно да ги поделат каналите по примерот како што се Sky sport. Посебен канал за тенис, посебен за Премиер лига, неколку за мешано од све по нешто преноси спорт и така натаму.

Покрај телевизии плус да поработаат на PPV (pay per view) услуга како што е Max филмови, серии и плус спорт. Ова би било според мене супер иако би кренало цена на таков премиум спортски пакет.

Последно уредено:
Член од
15 јули 2007
Мислења
16.000
Поени од реакции
8.323
Аrena Sport веројатно ќе се повлече од Хрватска и Словенија.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.813
Поени од реакции
1.714
Аrena Sport веројатно ќе се повлече од Хрватска и Словенија.

Паметна одлука, полесно се работи во Западен Балкан отколку во ЕУ. Нема толку правила и закони, и полесно се договара со политичари и регулатори.

Член од
31 декември 2017
Мислења
322
Поени од реакции
134
Паметна одлука, полесно се работи во Западен Балкан отколку во ЕУ. Нема толку правила и закони, и полесно се договара со политичари и регулатори.
Mislis polesno se podlozni za korupcija

Kajgana Shop

На врв Bottom