NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    50
Член од
16 април 2014
Мислења
7.364
Поени од реакции
11.824
Коби не е подобар само од Џордан , Леброн , Карим и Меџик , али и покрај тоа е најдобар Лејкер на сите времиња поради импактот што го има над франшизата. Далеку боље поентер од Меџик , но треба да се имаат во предвид асистенциите на Меџик. Плус вредат повеќе титулите на Меџик во 80тите од тие на Коби 00-02.
Шек би бил пред Коби да го постигнел истото без него , али пошо курац ќе се десело тоа ќе остане под него. Вилт , Расел и Брд никад нема да се пред Коби. Данкан прашање е дали сеуште е топ 10 , Кари треба да е таму.
Зошто е Коби пред овие? Пошто е од нашето време? Пошто сеа се игра подобра кошарка од порано?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.882
Поени од реакции
116.188
Е и ова го прочитав, Коби не е боље од Меџик и Џабар, ама е најдобар Езерџија. :pos:
Автоматски споено мислење:

Овде можеме да ги додадеме и Шек, Лери и евентуално Данкан (според статистики секако
Ај објасни според која статистика Шек е боље од Коби освен што има 1 МВП во финалиња повеќе, 3 вс 2, и секако скокови и блокади, логично нели.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.167
Поени од реакции
11.912
Јас ви коментирам неутрално (колку шо можам), од аспект на кошарка и од аспект на тоа што виделе моите очи и како ја поимам играта, а вие коментирате заради тоа што порано сте се законтрале со некој на темава и/или порано од Леброн не сте виделе со свои очи - за шо не можам да ви замерам, едноставно покасно сте се родиле и тоа е тоа.

Како на тие нешта да одговарам? Лично со никој никогаш не сум се препирал околу Коби пошто никогаш не ми бил омилен играч, Лејкерси далеку од омилен тим (Бостон ми е втор избор после Њујорк) ама не можам да не бидам објективен, иако се работи (ќе повторам) за играч шо воопшто не сум го сакал како омилен додека играл баскет - едноставно сум навивал за други тимови и играчи.

Инаку, за цитатите конкретно со мене, утре... долг беше денов.

Како и да е, никогаш не би го бирал Ле Коњ пред Коби ако животот ми зависи од таа текма и да Коби е најдобриот езерџија на сите времиња, па после Меџик и Карим... ви се свиѓа, не ви се свиѓа - тоа е.

Причините барајте ги кај сите негови соиграчи, кај Меџик, кај сите ѕвезди кои порано играле и сите кои ја коментираат оваа игра и го изјавиле истото, кај мене не.
Јас мислам дека каде и да се наоѓа на таа листа индивидуално можи да се носи со било кој играч од неговото време, вклучително и Леброн и да победи.

За цитирање утре другари, луѓе на мои години одат да спијат ова време :D

Член од
19 март 2013
Мислења
3.299
Поени од реакции
4.952
Е и ова го прочитав, Коби не е боље од Меџик и Џабар, ама е најдобар Езерџија. :pos:
Од истата причина која одбиваш да ја признаеш со Леброн. Цела кариера играше за Лејкерс или поточно многу повеќе од Меџик, повеќе поени, повеќе натпревари , ама затоа Меџик повеќе финалиња и повеќе МВП финалиња во тие помалце сезони што бил дел од Лејкерс.
Но ај фејдавејот и пристапот кон кошарката го прави боље кошаркар... мислам многу глуп муабет.
Како тргнало на 42 години Леброн ќе биде на ниво на кое некои HOF никогаш не биле.
Не знам како тоа се зима како небитно.

Зошто е Коби пред овие? Пошто е од нашето време? Пошто сеа се игра подобра кошарка од порано?
Па многу нормално, потешко се стига до титула. Плус секако Коби во многу битни сегменти е подобар од нив.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.364
Поени од реакции
11.824

Ај објасни според која статистика Шек е боље од Коби освен што има 1 МВП во финалиња повеќе, 3 вс 2, и секако скокови и блокади, логично нели.
Џордан, Вилт, Расел, Џабар, Леброн и Меџик. Го нема Шек во овие, тој го ставив во втората група што е дискутабилна кој е појак од кој. Еве кажи ми од кои 5 од оние 6 е подобар Коби за да биде 2ор, може?

Никаков факт или аргумент не е ''Коби е најдобар езерџија'', тоа е ваша измислица.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.882
Поени од реакции
116.188
Џордан, Вилт, Расел, Џабар, Леброн и Меџик. Го нема Шек во овие, тој го ставив во втората група што е дискутабилна кој е појак од кој. Еве кажи ми од кои 5 од оние 6 е подобар Коби за да биде 2ор, може?

Никаков факт или аргумент не е ''Коби е најдобар езерџија'', тоа е ваша измислица.
Од сите освен од Џордан. За Вилт ти кажаа, играл во време кога бил единствен играч повисок од 210 цм, немало 3 секунди итн... Џабар и Меџик секако се едни од најдобрите икада, ама и тие самите кога кажуваат дека Коби е подобар и дека е најдобар Еџерџија, зошто би му верувал на Ацо од Прилеп? За Расел не знам што да ти одговорам, човекот има трилион прстени ама немам видено некој да го спомнува како најдобар икада, ваљда си има причини зошто. За Леброн не планирам да ти се објаснувам пак.

Секако за статусот најдобар икада во тимски спортови нема точен параметар и тоа е субјективна работа, ама некои работи кога се очигледни не може а да не ги искоментираш. Кажав јас милион пати, немам проблем некому да е Леброн подобар играч, ама секој кој разбира кошарка знае дека тоа не е така, макар уште 9 титули освоил до крај на кариера. Убаво ви вика Генерал, тие што се помали не се свесни изгледа каков бил импактот на Коби, а тек па на Џордан, до душа и ние родени 90-ти не сме до толку свесни зашо сме биле мали кога он го имал пикот на кариерата. Фала богу постојат клипови, роднини, пријатели кои може да го пренесат тоа, али едно е сигурно дека така влијателна личност како Џордан во светот на кошарката тешко некогаш пак да се роди. МЏ бил начин на живот, кошаркарска култура, икона, кај и да се појавел у несвест паѓале луѓето.
Батали ај нема никад да се објасниме и нема крај дискусијава.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.072
Поени од реакции
7.032
Коби беше следниот Џордан, го имитираше на секој можен начин. Затоа и беше толку популарен, ја попуни дупката од пензијата на Џордан.

Се додека не дојде Леброн, после он стана следниот Џордан, али ниеден од двајцата не успеа да го стигне Џордан.

Најобјективен параметар е FMVP пошо значи ем си земал прстен а ем си бил најдобар играч на у тим.

И нормално Џордан е прв тука, па втор Леброн, па после идат Меџик, Данкан, Лери Брд (едно FMVP му е украдено) и Шек па после иде Џабар, Коби итн..

Наградава се дава од 69та што значи ако била порано и Вилт би бил тука у листава а Расел може би бил и пред Џордан ама друга била и играта тогаш.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
1.841
Поени од реакции
4.476
Џабе се карате 3 страници, сега ќе дојде @NakedEye ќе ви каже дека Јокич е најдобриот на сите времиња оти играл со многу слаби играчи.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.299
Поени од реакции
4.952
Иначе Нагетс имаат 31.3 асистенции по натпревар сезонава , само Лејкерс со 31.4 од 85та се подобри. Реков дека им се погоди распоредот сега и искористија максимално. Март им е баш заебан , тогаш ќе добиеме најјасна слика за тоа колку се опасни во плејоф. Али мислам се уиграа и идат накај 52+ победи , секако зад ОКЦ , но пред Гризлис ќе бидат.

Kajgana Shop

На врв Bottom