- Член од
- 10 декември 2024
- Мислења
- 22
- Поени од реакции
- 18
Пример кажав за Козле, ја сум од Аеродром цел живот, секако дека сакам во Аеродром да си најдам ама со тие цени (вештачки) можам само паркинг место да си купам (така е зборот), ама најверојатно ќе земам во Аеродром во нова зграда ама гледам и други опции во животот, не само стан. Муабетот е што сите го занемеруваат фактот за имотен лист, што е мислам НАЈБИТЕН фактор во целиов муабет според мене за стан (внатрешно се ќе си преуредиш и преправиш со пари и ќе ти е како што сакаш ТИ, дури и од аспект на цевки, кабли, плочки), џабе ти се пресметки за кредити и исплаќања кога на крајот на денот, може да ти дојде некој X човек (државата) и да ти го земе, како што кажа ти, тој преддоговор ништо не ти значи. Јасно ми е за проблемите со изведбата со занаетчиите (ама има нешто и во материјалите и изведбата внатрешно, како што кажа сендвич ѕид, тип на цевки, тип/вид на санитарија, плочки дали се порцелан или керамика, дали се од Италија или Турција итн.) во таа бранша сум лично и ги познавам работите, само не сум правник.За Козле не знам. За Ѓорче делумно, Хром.
Изведбата однадвор е класика. Внатре е битно како е изведено. Воглавно скоро сите имаат проблем со со занаетчиска изведба. Или негде тече или таркетот се подига или влезните врати се катастрофа...единствено што би земал стан со најмалку фалинки и најголем одзив за нивно исправање е Бонанца, Јован. Сендвич ѕидови направи и меѓу становите, скоро па ништо не се слуша. Единствен проблем беше климата па одма ја корегираа. Другите поголеми фирми кај нас се доста терсене па и при барање во гарантен рок да ти средат некој проблем.
И треба да имате голема среќа со инвеститорите оти многу од нив со години немаат имотни, како овие
одат во стечај или прават други скаламуции и тогаш е тешко вам. А однапред не знаете дали фирмата ќе се одлучи за стечај па да си го собере кајмакот.![]()
Повеќе од 200 семјества над една годинаа чекаат да се вселат во зграда - telma.com.mk
Граѓаните кои денеска излегоа на протест, велат дека ова реченица неколку години ја слушаат 240 семејства. Целата своја заштеда ја дале да купат стан, некои од нив земале и станбен кредит, па сега плаќаат и кредит и кирија. Меѓу нив е и семејството Скорниеви. Тие станот го исплатиле, но како...telma.com.mk
Има такви случаи и Аеродром, К Вода, кај нас без имотни. Ние сме таков случај ради стечај и уцена на т.н. главни доверители да ги земат сите станови-тоа е газдата на една поголема невладина организација, со мноогу пари за адвокати. И џабе ви е преддоговор во тие случаи.
Така да, за нови згради главно тие се проблемите. Ако знае некој конкретно со фирми како е Козле кај што барате али генерално проблемите се тие за нова зграда.
Автоматски споено мислење:
Целиов муабет ми беше конкретно за убедувањево со кредитите и инвестирањето во становите, дека тој што сака да земе, нема да дојде на форум за некој да му направи пресметка, туку ќе си отиде до банка и ќе си праша и ќе си добие најточен одговор од тука.