ТОА е проблемот, шо го фатиле со пари бележани и го притвораат наместо да го упуцаат на лице место или јавно да го обесат на јарбол пред болница па така да го остават на гавраните и до на лето убаво дури не потсуши та после да го симнат, можда тогаш ќе се научи некој шо е ред....не знам зошто не сум јасна, а дали ти оправдуваш притвор да го земат полиција со лисици (таква е процедура) ,,за тоа понашање" дали разликуваш тежина на престап и начин на казнување.
За Скопје не знам, ама за Битола те молам не правдај никој оти романи можи да се напишат за сите срања кои се имаат дешавано и се дешаваат во болницата. Војна и мир лајна да јади, повеќе томови ќе има било кое писание ако запниме со случаи од БТ.
Тоа со детето се имам згрозено од жена да го слушнам, од доктор, не знам шо се сврти муабет бевме на гости и вика абе Викторија (мајката) сама си е крива не беше одговорноста на лекарите тогаш причина за смртта на малото.
Бо чоек ко се напнав, се виде и гости и софра и раат муабет...
Значи за вакви работи нема средина, нема сива зона, нема чекај да провериме, да притвориме, да се судиме.
Менвање законот само и да го пуцаш на лице место ради негрижа ако оди некој јабана.
ЈАКА МУ ДУША на сите родители првенствено чеда шо изгубиле таму, а после останати членови на фамилија оти за секој боли ама за дете најповеќе. Не знам како можат да живеат со себе и да не му пресудат на таквиот „доктор“.
Да не му си во кожата и на никој да не му е пишано таква судбина да си доживее, а дека се гнаси - гнаси се.
Ете шо кажват примери Чоколисимо и Хоупот, онака мене да ми се испонаша или на моја жена има на клоци да ја бркам по оделение па ќе се тужиме после. Та не ќе ми е прв пат по болници да се дерам и расправам со кретени, особено во Битолската.
Нека одат истите малку каде владеат закони (без разлика дали на улицата или правна држава каде функционира) и нека земаат така на душа недолжни бебиња, нека им умираат луѓе стари од негрижа, па има да лежат затвор и тоа двоцифрен број на години.
Ене го онај кретенот татин син на ортопедија шо е, тате доктор и јас доктор ќе бидам (синкир ова некоја видеоигрица е), забораја на чоекот да му стават инекција кога го правеа операција од ебана скршеница на нога. Отиде чоек на 40 и некоја, со 2 деца дома ги остави малечки. Ова пред години беше ама случајот го памтам ко вчера да е.
Кај ќе му оди душата на таквите јас не знам и исто не знам како некој не ги избушил ко швајцарско сирење или не им стегнал метак во глава.
Најтрагичното е шо сами си го напрајвме ваков здравствениот систем, не некој да не терал, сами сме носеле виски, бомбоњери, сме давале под рака и после умирале луѓе, а што ќе прават?
На работа одат или да закачат денес некоја тезга т.е. некоја операција или да се искурваат со некоја колешка или сестра, за друго и не ги барај.
После ќе ти речат презумција на невиност, зошто притвор, зошто вака, зошто така.
Не! Дури не почнат да ги редат еден по еден 2 метра под земја нема никаков ред да се клај и никој нема да се плаши од сопствените постапки. Еден куп фамилии имаат зацрнето.