- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 21.714
- Поени од реакции
- 37.693
...не знам зошто не сум јасна, а дали ти оправдуваш притвор да го земат полиција со лисици (таква е процедура) ,,за тоа понашање" дали разликуваш тежина на престап и начин на казнување.Срамно е да оправдуваш вакво понашање.
...јас цело време пишувам за дупките во законот кога се селектираат случаевите и казните и тие членови во казнениот законик се постапува по потреба и волја на обвинителство и не се гледа тежината на престап на обичниот граѓанин, а со тоа и казната.
... сакаш со пример, еве јавен врховен судија и екс правобранител зеле и си поделиле пари од по петоцифрен износ во евра Е (тоа е поткуп или мито) да влијат на некои судски процеси со олеснителна или ослободително делување, значи зеле пари однапред за да се изврши и пресуди некое дело поинаку, и?
![emagazin.mk](https://emagazin.mk/wp-content/uploads/2019/09/lupa3.png)
Кој е судијата Наќе Георгиев, кој призна дека земал мито и се спогоди со Обвинителството - еМагазин
Сега веќе поранешниот врховен судија, Наќе Георгиев е во фокусот на јавноста откако призна дека примил мито и се спогоди со Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција да одлежи три години затвор. ПОВРЗАНИ ВЕСТИ Судскиот совет го разреши судијата Наќе Георгиев, кој...
![emagazin.mk](https://emagazin.mk/wp-content/uploads/2018/07/cropped-logo-32x32.png)
...односно нека направат реконструкција на целиот настан, ама точен и целосен, па нека информираат медиум.
...казни треба да има, но има тука како и на кој начин постапно, а не тука полиција со лисици да го приведе хирургот, ајде вака зошто хирургот не дава јавно изјава, може некој да му влезе во канцеларија и во фиока на бирото да уфрли обележани евра или во џебот на сакото или во мантилот? дали може? дали може негов колега да му се одмазди поради нешто во минатото и да искористи наивниот син учејќи како да постапи? може или не може?
...и пак ќе кажам, ако бил долгогодишен хирург раководител сигурно е партиски определен, денес тие функции се по партиска линија независно од искуство и стаж, кој кого му мести да го тргнат од позиција и да го оцрнат пред идење во пензија?
...дали може такво сценарио? може! каде се тука новинарите да ,,ископаат" - никаде! инфо во медиуми копи пасте исто,
...вака све е сомнително, дискутабилно барем за мене, секогаш сум за правдата да победи и секој треба да го добие тоа што го заслужува, а не тука самоубиство во кофа и затворен процес.
Последно уредено: