Toa e prosek vo Eu.Нешто не ми е јасно, 1 Ха=10.000м2... не може да е 11000 евра 1 Ха ??...1.1 евра/м2 ????Малта со најскапо, а Хрватска со најевтино обработливо земјиште во ЕУ - biznisvesti.mk
Просечната цена на хектар обработливо земјиште во ЕУ во 2023 година изнесувала 11,791 евра, додека гbiznisvesti.mk
Па кај нас мислам е 5 евра/м2
Едино да не има Огромни Казни во ЕУ ако НЕ се обработува казни земјиште?
Ама во Хрватска нема казни, а пишува 0.5 евра/м2????
Па за Соларна енергија може ќе се користи, но и за тоа треба Дозвола, САМО да стои запуштено НЕМА проблем
Тафта ли е или Зурла?Здраво луѓе.
Не сум многу активна на форумов. Мислам да се активирам.
Како може да блокирам член да не ми пишува? Ме вознемирува.
Пријавив, ама дур видат уште пишува.
Многу лесно декларирана е како машина за печатење од страна на декларанотот односно шпедицијата и така си е царинета.Цариник и да бил излезен на преглед од каде ќе знае дека таа е машина за печатење на пари ?Машината за печатење евра и долари била во Северџанија !!...кога кажува машина подразбирам штампарска машина, голема работа, не стандарден ласерски печатач ...знам дека овакви машини порано беа во Бугарија, а печатеа и 100 денарки, ама изгледа Блгарија напраи акција и ги сопра , може им беше тоа Услов за Шенген, па сега кај нас е пикот...Прашањето е Како поминува таква Машина на Царина ??????
Tolku ti e dosadno?
Дали осигурителни компании покриваат штета од Метеорит ???
Дали парчињата се во сопственост на сопственикот на објектот ?
А нели Специјална хартија треба, зарем на Бит Пазар се купува????Многу лесно декларирана е како машина за печатење од страна на декларанотот односно шпедицијата и така си е царинета.Цариник и да бил излезен на преглед од каде ќе знае дека таа е машина за печатење на пари ?
Повторно истиот одговор ќе ти го кажам ,ако до сега никогаш не си царинел нешто неможеш ова што ти го кажувам да го сфатишМашината за печатење евра и долари била во Северџанија !!...кога кажува машина подразбирам штампарска машина, голема работа, не стандарден ласерски печатач ...знам дека овакви машини порано беа во Бугарија, а печатеа и 100 денарки, ама изгледа Блгарија напраи акција и ги сопра , може им беше тоа Услов за Шенген, па сега кај нас е пикот...Прашањето е Како поминува таква Машина на Царина ??????
А нели Специјална хартија треба, зарем на Бит Пазар се купува????
pritisni na username/akaunt na chlenot pa "ignoriraj". ne mozhe da ti pishuva direktna poraka i ne gi sledish postovite od toj chlen.Здраво луѓе.
Па ти шо си се стегнала толкуЗдраво луѓе.
pritisni na username/akaunt na chlenot pa "ignoriraj". ne mozhe da ti pishuva direktna poraka i ne gi sledish postovite od toj chlen.
Паа, прво пошто имам дечко. И доволен ми е. Второ, сакам да ширам познанства ама не во таква насока. Дојдов овде пошто ми се свиѓа како дискутирате. И јас сакам. Сум била по форуми, не ми е нешто нови. Ама не значи дека барам дечко.Па ти шо си се стегнала толку
Скрши два реда муабет, види шо и како сака. Може и ќе ви тргне муабетот
И остај го овој горе со игнор што те лаже
Костиќ не го запира нуклеарка!