Сакам да знам!

Член од
12 март 2009
Мислења
20.613
Поени од реакции
16.815
Нешто не ми е јасно, 1 Ха=10.000м2... не може да е 11000 евра 1 Ха ??...1.1 евра/м2 ????
Па кај нас мислам е 5 евра/м2
Едино да не има Огромни Казни во ЕУ ако НЕ се обработува казни земјиште?
Ама во Хрватска нема казни, а пишува 0.5 евра/м2????
Па за Соларна енергија може ќе се користи, но и за тоа треба Дозвола, САМО да стои запуштено НЕМА проблем

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.390
Поени од реакции
8.106
Нешто не ми е јасно, 1 Ха=10.000м2... не може да е 11000 евра 1 Ха ??...1.1 евра/м2 ????
Па кај нас мислам е 5 евра/м2
Едино да не има Огромни Казни во ЕУ ако НЕ се обработува казни земјиште?
Ама во Хрватска нема казни, а пишува 0.5 евра/м2????
Па за Соларна енергија може ќе се користи, но и за тоа треба Дозвола, САМО да стои запуштено НЕМА проблем
Toa e prosek vo Eu.
Zatoa shto 60% od toa zemjishte nikogo ne go interesira.
Otselwni mesta, churuk okoluna,nadmorska visina....

Vo moja okolina pred nekoe vreme beshe 5€ m² i toa vo pristojna okolina.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.855
Поени од реакции
1.607
Како да инсталирам македонски фонтови на андроид телефон ?

Член од
14 октомври 2021
Мислења
74
Поени од реакции
167
Здраво луѓе.
Не сум многу активна на форумов. Мислам да се активирам.
Како може да блокирам член да не ми пишува? Ме вознемирува.
Пријавив, ама дур видат уште пишува.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.892
Поени од реакции
21.825
Здраво луѓе.
Тафта ли е или Зурла?
Тоест Дарк Кнајт или Инвизибл Форс?
Лееееј,никови као за доту двојку.

Они су изглеами најзаебани замарачи у пепе.

Пази се,прф може да те кецне без да приметиш,а фтор,тури му кур,на њега му е сфе рамно,што и да се деси.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.613
Поени од реакции
16.815
Машината за печатење евра и долари била во Северџанија !!...кога кажува машина подразбирам штампарска машина, голема работа, не стандарден ласерски печатач ...знам дека овакви машини порано беа во Бугарија, а печатеа и 100 денарки, ама изгледа Блгарија напраи акција и ги сопра , може им беше тоа Услов за Шенген, па сега кај нас е пикот...Прашањето е Како поминува таква Машина на Царина ??????

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.648
Поени од реакции
791
Машината за печатење евра и долари била во Северџанија !!...кога кажува машина подразбирам штампарска машина, голема работа, не стандарден ласерски печатач ...знам дека овакви машини порано беа во Бугарија, а печатеа и 100 денарки, ама изгледа Блгарија напраи акција и ги сопра , може им беше тоа Услов за Шенген, па сега кај нас е пикот...Прашањето е Како поминува таква Машина на Царина ??????
Многу лесно декларирана е како машина за печатење од страна на декларанотот односно шпедицијата и така си е царинета.Цариник и да бил излезен на преглед од каде ќе знае дека таа е машина за печатење на пари ?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.613
Поени од реакции
16.815
Многу лесно декларирана е како машина за печатење од страна на декларанотот односно шпедицијата и така си е царинета.Цариник и да бил излезен на преглед од каде ќе знае дека таа е машина за печатење на пари ?
А нели Специјална хартија треба, зарем на Бит Пазар се купува????

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.648
Поени од реакции
791

А нели Специјална хартија треба, зарем на Бит Пазар се купува????
Повторно истиот одговор ќе ти го кажам ,ако до сега никогаш не си царинел нешто неможеш ова што ти го кажувам да го сфатиш
Второ секогаш постои шанса и за мито па да помине
Трето на црно да се пренесе на некој див премин
инаку претходно праша за машина
сега ќе прашаш а боја за печатење и сл.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.488
Поени од реакции
10.074
Здраво луѓе.
pritisni na username/akaunt na chlenot pa "ignoriraj". ne mozhe da ti pishuva direktna poraka i ne gi sledish postovite od toj chlen.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.979
Поени од реакции
11.294
Здраво луѓе.
Па ти шо си се стегнала толку :D
Скрши два реда муабет, види шо и како сака. Може и ќе ви тргне муабетот o_O
И остај го овој горе со игнор што те лаже ;)
Костиќ не го запира нуклеарка!

Член од
14 октомври 2021
Мислења
74
Поени од реакции
167
pritisni na username/akaunt na chlenot pa "ignoriraj". ne mozhe da ti pishuva direktna poraka i ne gi sledish postovite od toj chlen.

Thanks. На игнор е.

Па ти шо си се стегнала толку :D
Скрши два реда муабет, види шо и како сака. Може и ќе ви тргне муабетот o_O
И остај го овој горе со игнор што те лаже ;)
Костиќ не го запира нуклеарка!
Паа, прво пошто имам дечко. И доволен ми е. Второ, сакам да ширам познанства ама не во таква насока. Дојдов овде пошто ми се свиѓа како дискутирате. И јас сакам. Сум била по форуми, не ми е нешто нови. Ама не значи дека барам дечко.

Kajgana Shop

На врв Bottom