Војната на патиштата

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.127
Поени од реакции
8.877
Гомното што ја згазило Фросина, треба да си лежи апсаана и тука нема спор!

Она што мене не ми е јасно, како може некој да вози со 130-160 km/h и ти да не го забележиш тоа и да ти минуваш ете така со мислата дека се околу тебе е розово и дека сите возачи се китки за мирисање. Мене ова ми личи како фрлање пред воз.

Сите зборат за туѓа и правна одговорност, а никој за личната одговорност према самите себе!

После правда ќе бараме, а еве и да ја добиеме, каков е крајниот резултат? Кога личноста не е на овој свет?

Тоа не ми е јасно!

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.175
Поени од реакции
5.377

Она што мене не ми е јасно, како може некој да вози со 130-160 km/h и ти да не го забележиш тоа и да ти минуваш ете така со мислата дека се околу тебе е розово и дека сите возачи се китки за мирисање.

Сите зборат за туѓа и правна одговорност, а никој за личната одговорност према самите себе!

После правда ќе бараме, а еве и да ја добиеме, каков е крајниот резултат? Кога личноста не е на овој свет?

Тоа не ми е јасно!
Ич да немаш гаЉе; ете го Тошко, инсталиса камери на секоја крстосница, и сега...кога тоа камерите ќе почнат да ловат, кога ќе фрчат казни за брзо возење...па кога свеста за опасноста од брзото возење ќе се засили кај широките народни маси (и стослови)...и дур‘ тогаш ќе исчезнат ваквите сообраќајни прекршоци, од кои поединци губат живот.

Се‘ што ни е потребно е...да причекаме нештата и проблемите сами од себе да се решат. :mad: Тошко неуморно работЕ на случајот.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.137
Поени од реакции
6.161
Ич да немаш гаЉе; ете го Тошко, инсталиса камери на секоја крстосница, и сега...кога тоа камерите ќе почнат да ловат, кога ќе фрчат казни за брзо возење...па кога свеста за опасноста од брзото возење ќе се засили кај широките народни маси (и стослови)...и дур‘ тогаш ќе исчезнат ваквите сообраќајни прекршоци, од кои поединци губат живот.

Се‘ што ни е потребно е...да причекаме нештата и проблемите сами од себе да се решат. :mad: Тошко неуморно работЕ на случајот.
Со фиксни цени на казни трајно не се решаваат вакви проблеми туку само со математичка прогресија за оние кои ќе ги повторуваат.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.127
Поени од реакции
8.877

Да се разбереме. Гомното што ја згазило зборат дека бил алкохолизиран, џанак и што уште не?

Дали ваков профил на човек ќе го уплаши камера или казна? Гледаш дека не разсудува правилно!

Имајќи го во предвид ова, дали е ок да минуваат пешаците на пешачки и да си чачкаат телефони или со оние слушалките кои исклучуваат звук?

Па сега и протести, за чија глупост е прашањето?

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.175
Поени од реакции
5.377
Со фиксни цени на казни трајно не се решаваат вакви проблеми туку само со математичка прогресија за оние кои ќе ги повторуваат.
Ваквите...хммм...проблеми, како убиството во сообраќајка, се решаваат на „соодветен„ начин...кој не е за изнесување во јавност.

Никакви казни и никаква прогресија во казнувањето, не вратиле нечиј изгубен живот во сообраќајка.

Бељата на „Партизанска„ не е прв таков случај, оти лудачко возење гледам/е секој ден...што значи дека таква беља ќе се повтори...и пак луѓето ќе излегуваат на марш, и пак се‘ ќе биде исто...како и до сега.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.154
Поени од реакции
11.880

Она што мене не ми е јасно, како може некој да вози со 130-160 km/h и ти да не го забележиш тоа и да ти минуваш ете така со мислата дека се околу тебе е розово и дека сите возачи се китки за мирисање. Мене ова ми личи како фрлање пред воз.

Тоа не ми е јасно!
Ти се пали зелено, гледаш нема кола тргнуваш на пешачки, ти требаат 5 секунди да стигнеш до половина премин.

Манијаков поминува 40 метри во секунда, значи ти кога си погледнал дали има кола тој е 200 метри подалеку од тебе. Затоа пешак нит го гледа нит го слуша на таа брзина

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.127
Поени од реакции
8.877
Ти се пали зелено, гледаш нема кола тргнуваш на пешачки, ти требаат 5 секунди да стигнеш до половина премин.

Манијаков поминува 40 метри во секунда, значи ти кога си погледнал дали има кола тој е 200 метри подалеку од тебе. Затоа пешак нит го гледа нит го слуша на таа брзина
130 km/h на 200 метра дава солиден звук и да сватиш дека нешто не е во ред. Не е ова електрична кола па да не ја чуеш.

Баш кога минуваш на пешачки зеленото не треба да ти дава сигурност!

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.137
Поени од реакции
6.161
Ваквите...хммм...проблеми, како убиството во сообраќајка, се решаваат на „соодветен„ начин...кој не е за изнесување во јавност.

Никакви казни и никаква прогресија во казнувањето, не вратиле нечиј изгубен живот во сообраќајка.

Бељата на „Партизанска„ не е прв таков случај, оти лудачко возење гледам/е секој ден...што значи дека таква беља ќе се повтори...и пак луѓето ќе излегуваат на марш, и пак се‘ ќе биде исто...како и до сега.
Вака,казни со математичка прогресија за брзо возење,погрешно паркирање,незапирање на пешачки премин кога пешак почнува да се движи по зебрите итн настрана од прегазување пешак а доколку загине пешакот обештетување на неговата фамилија од страна на сторителот од 100000 евра па нагоре а ако нема пари му се одзема стан,куќа или слично плус долгогодишна затворска казна.

Член од
24 август 2009
Мислења
89
Поени од реакции
169
130 km/h на 200 метра дава солиден звук и да сватиш дека нешто не е во ред. Не е ова електрична кола па да не ја чуеш.

Ај, утепај се!!!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.378
Поени од реакции
24.088

Ne pocnuvaj so vakvi teorii oti i tebe glup ko Ron ke te napravat.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.137
Поени од реакции
6.161

Јас имам обичај во таков случај додека поминувам постојано да ја пратам таа кола со свртена глава додека не дојдам на сигурно па ми се случило и да потрчувам само да избегнам можна несреќа а башка во 5 сабајле кога нема коли ако некој брзо вози моторот и тоа како се слуша од далеку да знаеш.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.877
Поени од реакции
67.459

Кажи ми дека тролаш... Ликов не возел Ламбругини, Пежо имал. Кур што ке го чуеш на 200 метра.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.127
Поени од реакции
8.877
Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.466
Поени од реакции
4.599
Абе момент на невнимание е, секој може нешто да не примети во даден момент. Факт е дека девојката поминала на зелено, тоа не му дава за право на било кого да ја прегази како да е пластично шише.

Немој да ми кажете дека вие секогаш внимателно гледате лево десно, секогаш, или дека не сте претечале на пешачки…
Преку такво од луѓе што секогаш се безгрешни, внимателни и слични глупави изговори.

Kajgana Shop

На врв Bottom