Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.034
Поени од реакции
2.371
Ако има некој во близина MicroCenter (USA/Canada), X1 Carbon 9th gen го продаваат за 599$ https://www.microcenter.com/product/676170/lenovo-thinkpad-x1-carbon-gen-9-14-laptop-computer-(factory-refurbished)-black

Factory Refurbished, ама изгледа комплетно нов. Го зедов за жена ми, таа работи во училиште, лаптопов за парите е перфекција. (обично цената на X1 Carbon е 2000$ - 2800$)

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.360
Поени од реакции
8.053
Ако има некој во близина MicroCenter (USA/Canada), X1 Carbon 9th gen го продаваат за 599$ https://www.microcenter.com/product/676170/lenovo-thinkpad-x1-carbon-gen-9-14-laptop-computer-(factory-refurbished)-black

Factory Refurbished, ама изгледа комплетно нов. Го зедов за жена ми, таа работи во училиште, лаптопов за парите е перфекција. (обично цената на X1 Carbon е 2000$ - 2800$)
Aj da chestish sega! :pos:

Член од
7 јуни 2022
Мислења
26
Поени од реакции
8
Zdravo na site, mozebi prasanjeto ne e za tuka ama pak da si ja probam srekata, imam logitech mx master 3s kupen e pred 2 meseci i baterija drzi mnogu malku prosek 20 dena plus minus, a od toa sto go razbrav treba da drzi mnogu poveke. Pa sakam da znam od vase iskustvo dali e okej ili ne. Fala odnapred.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.764
Поени од реакции
10.069
Zdravo na site, mozebi prasanjeto ne e za tuka ama pak da si ja probam srekata, imam logitech mx master 3s kupen e pred 2 meseci i baterija drzi mnogu malku prosek 20 dena plus minus, a od toa sto go razbrav treba da drzi mnogu poveke. Pa sakam da znam od vase iskustvo dali e okej ili ne. Fala odnapred.
Што батерии користиш?
Ја имам безжичен по 2 до 3 месеца ми траат.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.360
Поени од реакции
8.053
Ne koristam baterii se polni na usb c
Abe teoretski izdrzhuvado 70d .Ama samo teoretski.
Sepak e bitno kako e povrzan so PC , preku Bluetooth ili so Stick.
I mnogu e bitno koi podesuvanja gi imash aktivirano, senzibilnost,rezolucija....
Imam chitano i drugi pishuvaat za okolu 25d.

Jas ne b se zhalel. Ti kako znajsh.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.728
Поени од реакции
5.474
Батериите кои се полнат држат значително помалку од алкалните така да во ред си е се.
Што збориш бе.

@gamingpk85 војаџер ти пиша зависно од конфигурацијата и како го користиш, пример јас имам MX anywhere 3 не е ист како твојот точно поврзан преку донглот по 5-6 месеци трае се заборавам кога последно сум го полнел

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.764
Поени од реакции
10.069
brat imam drugari go imaaat istoto gluvce pa i po stariot model im drzat poveke baterija, za gluvce od 100 evra nema logika na 20 dena da go polnam
Мора нешто да е различно ај пиши го точниот модел, rechargeable батериите обично држат по толку ја имав за хbox контролер на rechargeable батерии толку ми држеа.

У меѓувреме разгледав на reddit, не си единствен што има проблем со маусот.

Последно уредено:
Член од
7 јуни 2022
Мислења
26
Поени од реакции
8
Мора нешто да е различно ај пиши го точниот модел, rechargeable батериите обично држат по толку ја имав за хbox контролер на rechargeable батерии толку ми држеа.

У меѓувреме разгледав на reddit, не си единствен што има проблем со маусот.

https://www.anhoch.com/products/mouse-logitech-mx-master-3s-wireless-7062

eve go modelot

Kajgana Shop

На врв Bottom