Во петок на бојкот? – Секоја акција може да успее ако има масовност! 31.01.2025

Ќе бојкотирате ли пазарување во Петок?

• Да

• Не, не ме интересира

• Да, но мислам дека нема ефект.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.579
Поени од реакции
9.700
Ke se prajs pisman. Domat jabucar so gnoj prihranet, prirodmo zreen imas zaboraveno koga posleden pat si probala :)
Домат последно ич не сакам, само кога ќе си правам ладни сендвичи јас дома, тогаш само ставам. И само тогаш. Така да ќе преживеам без нив. Друго што имаш да видам да направам математики што ќе земам од тебе, што од пријателов со органските.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.010
Домат последно ич не сакам, само кога ќе си правам ладни сендвичи јас дома, тогаш само ставам. И само тогаш. Така да ќе преживеам без нив. Друго што имаш да видам да направам математики што ќе земам од тебе, што од пријателов со органските.
Pa normalno deka ke gi nejkis onie plasticnite so licat na domat a ustvari vrska nema.
Ne si praj matematiki, me naljuti, nisto ne ti davam . Odi kupvaj plastika :mad:

Член од
5 март 2018
Мислења
17.015
Поени од реакции
19.378
Kako mozhe da se spravis so globalna inflacija? Samo krik na nemokj.
Ова кај нас е повеќе вештачка инфлација.
Разбирам да е нутела поскапа ама производи од македонски производство да се уџум со цените.
Агроплод чоколадо стигна да е колку Милка ако не и поскапо, 18 денари беше пред некоја година.
Крали Марко пиво е 55 денари, мислам хелоууу
Да не прам муабет дека намалија и грамажа на некои производи а цените ги кренаа.
Со цените станавме Норвешка а квалитетот на храна да не го спомнувам

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.579
Поени од реакции
9.700
Pa normalno deka ke gi nejkis onie plasticnite so licat na domat a ustvari vrska nema.
Ne si praj matematiki, me naljuti, nisto ne ti davam . Odi kupvaj plastika :mad:
Ви ја знам јас оваа финта, иста ко онаа ако и доаѓа роденден скарај и се, сега и ти мене тие финти, демек ти се налутив сега ништо не давам, зошто немаш што да понудиш повеќе :)

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.337
Поени од реакции
5.713
Чекај ама што мислиш ти дека ќе се вратиме во минатиот век, дека тоа е поентата? Секако дека ќе одам во маркет, јас лично бојкотирам за скапите производи, зошто се прават будали, производителот една година им дава производ по иста цена, а тие во таа година 12 пати ја креваат цената. Не бојкотирм да ги снема сосема, секако дека не планирам да земам од тебе органски тикви, од нивата на Владе домати, од Миле свежи печурки, од Грција да собирам маслинки. Освен ако нудите бесплатна достава во ред ете не одам во маркет.
Епа тогаш не се жали што маркетот си диктира цена која него му одговара.
Нема ем јаре ем паре што викаме у Куманово.

Маркетите си имаат дискреционо право да диктираат цена, државата може делумно да регулира. На крај на ден ќе направат картел (преќутно договарање на цени) а крајниот купувач е тој што ќе вика ќе вика и на крај пак ќе мора да купи од некаде баш ради тоа што 90% од луѓето се зависни од маркетот. Единствен начин да ја изгубат моќта е да почне да се купува директно од производителите. Но ти не планираш тоа да го правиш, а оваму се буниш. Си ја плаќаш цената на комфорот што го сакаш, едностанво е.

А за органските производи, ги носам до врата не се секирај :) Ако сакаш бујрум

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.912
Поени од реакции
40.842
Согласен сум, ама си пробал ли било што од Винчини ? :icon_lol:
Винчини е единственото благо од кое што не можеш да станеш дијабетичар, затоа што ништо од нивните производи не е благо. Едноставно главните од фабриката се скарани со рафиниран шеќер.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.920
Поени од реакции
50.660
Винчини е единственото благо од кое што не можеш да станеш дијабетичар, затоа што ништо од нивните производи не е благо. Едноставно главните од фабриката се скарани со рафиниран шеќер.
Благциња за на помен .

Член од
30 октомври 2022
Мислења
681
Поени од реакции
1.800
Не ти вртам муабет, ти резонираш со емоција. Ја на емоција не трзам. Ќе дигнеш востание кога ќе бидеш спремен за тоа, а не да искочиш телетабис со 10 дена "република" колку да се каже само. Така е и ова. Непромислено, глупо и залудно и од емоција водено. Не ти учествувам у вакви неосновани глупости. Не ти е проблемот во малопродажбата. Тоа што ти немаш доволно пари да ги следиш цените е твој проблем кој треба на друго место да го бараши решиш.

Дали стварно мислиш дека долгорочно маркетите во кои секојдневно пазариш ќе ги намалат цените на истата побарувачка и истите трошоци за набавка и операција?
Ако некој нема исто мислење со тебе се глупости?Егоизмот шо го имаш е глупост.Како пример некој пензионер со бедна пензија може да ги следи цените?До кога ќе одат цените нагоре,каде е крајот?Шо кога ќе дојде моментот кога и ти нема да можиш да ги следиш цените?Ќе работиш две работи?Ама шо да се објаснувам со чоек шо смета дека за да крениш востание треба да си телетабис.Тоа значи и тие на 11 Октомври шо кренале востание се телетабиси!?

Член од
21 мај 2021
Мислења
791
Поени од реакции
1.664
20-на души што ми спомнаа периодов дека го поддржуваат протестов, било кој од нив две чисти нема од математика, а камоли од економија.
Додека Мирче ја држи цигарата во рака, ти држи демагогии за клетите и алчни газди, а он лично уствари ги пука 5000 денари на цигари месечно.
Просто неверојатно е како овој народец е секогаш поведен од личен егоизам и простотилук.

Рајава тука е совршено предизпозицирана за комунизам.
Да се ограничи, да се цензурира, да се обвинат капиталистите...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.010
Ви ја знам јас оваа финта, иста ко онаа ако и доаѓа роденден скарај и се, сега и ти мене тие финти, демек ти се налутив сега ништо не давам, зошто немаш што да понудиш повеќе :)
Si gi znaela, ne si gi znaela, nema organski domat za tebe :toe:
Ni komova ko sme kaj to.

Член од
28 ноември 2022
Мислења
452
Поени од реакции
860
Eve ,,eden sharen chist primer za makedonec,, kako ,,razmisluva,,.
Toj na ,,visoka koncentracija,, od dopamine, silno ,,otskoknuva od rajata,, koja e ista ,,glupava,, kako Mirce ,,so cigarata vo raka,, dodeka ,,filozofira za alcnite gazdi,,
Screenshot_20250130-180853_Facebook.jpg
Tricko ,,shareniot,, utre ke gi ,,preceka vrabotenite,, vo market i ,,kje ja napolni kolickata so namirnici,,.

Inaku vo Hrvatska
Screenshot_20250130-181407_Chrome.jpg

Член од
30 октомври 2022
Мислења
681
Поени од реакции
1.800
Епа тогаш не се жали што маркетот си диктира цена која него му одговара.
Нема ем јаре ем паре што викаме у Куманово.

Маркетите си имаат дискреционо право да диктираат цена, државата може делумно да регулира. На крај на ден ќе направат картел (преќутно договарање на цени) а крајниот купувач е тој што ќе вика ќе вика и на крај пак ќе мора да купи од некаде баш ради тоа што 90% од луѓето се зависни од маркетот. Единствен начин да ја изгубат моќта е да почне да се купува директно од производителите. Но ти не планираш тоа да го правиш, а оваму се буниш. Си ја плаќаш цената на комфорот што го сакаш, едностанво е.

А за органските производи, ги носам до врата не се секирај :) Ако сакаш бујрум
Имаше еден лик шо јајцата од по продавници ги продаваше како домашни,поскапо.Ама на крајот го фатија. Заборавил да ги избриши печатите на самите јајца.Исто и гравот демек домашен и нормално поскап,од село познато по квалитетен грав.Испадна дека бил Узбекистански од по продавнициве.Така да довербава кај народов во било кого е многу слаба.За медот па да не отвараме муабет.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.930
Поени од реакции
8.291
Искрено не верувам дека нешто ќе смени ниту па ќе учествувам во ова, единствено ќе ми биде драго, ако успее бојкотов, за вработените по маркетиве што ќе имаат еден ден каков таков по лабав. Меѓутоа знаејќи ги нашиве работодавачи, ќе ги тераат да ги средуваат магацините и да ги редат рафтовите за во сабота да бидат полни со роба, така да...
A ти мислиш дека нема да имаат многу работа. Исто ќе биде како и другите денови.

Kajgana Shop

На врв Bottom