Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
11 април 2012
Мислења
4.719
Поени од реакции
5.463
Јас имам hatchback, скоро една година. Обврни внимание на Лед дневното светло, дали работат, во каква боја се. Со фалинка се тие, секое второ во Скопје го гледам или не работи или светат слабо или жолто. Еден фар оригинал 2000 евра, половни растурени за сега ги нема кај нас. Во Србија треба да идеш за половни делови.
Друг проблем сум немал за сега.

За тромав што знам, кај мене е со модови на вожња. На Еко е тромав да, ама на спорт воопшто не е.
На отворено ми троши 4.5литра, градска 5литра.

Давачки зависно од опремата на возилото.
Колку што јас разбирам hatchback е обичен меган, ова е со малку поголем ѓепек (ама ОК не е 500кг потежок :))

ќе го погледнам ова за светлата, мада и гаранција од 1 година иде со него само треба да видам што покрива истата (барем за тој што ми е во близина да одам да го погледнам) ги има доста огласени

вака од ова што гледам има опрема не е сиромашен ама сигурно не е со највисоко ниво али изгледа најубаво да се јават по шпедицииве низ мкд да си прашаат :)
Фала на одговорот

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.360
Поени од реакции
5.481
Бреј, 5 литра градска. Па ова ништо не троши.
Летоска градска ми се движи 4.5 до 4.7 литри, зимно време ми крена на 5 до 5.2 литри.

Искрено има разлика од од тоа што е градска вожња. Јас се движам претежно Маџари, Ченто, Автокоманда, Аеродром, Кисела Вода, помалце семафори, и се движам претежно надвор од шпицот па нема толку тргни застани.
Некој што се движи повеќе центар во шпиц има да потроши повеќе.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
173
Поени од реакции
242
Имаш проблем со дпф/егр, без разлика што се работи за поновс кола?

Kajgana Shop

На врв Bottom