- Член од
- 27 октомври 2020
- Мислења
- 126
- Поени од реакции
- 118
Го има, рестартирај го ресиверотНа М пакет го нема овој канал или грешка сум
Го има, рестартирај го ресиверотНа М пакет го нема овој канал или грешка сум
Рестартирав ама го нема ( се пред 115 и после 116 има). Не е толку битен канал секакоГо има, рестартирај го ресиверот
И јас сум на М пакет, го имам без да рестартирам.Рестартирав ама го нема ( се пред 115 и после 116 има). Не е толку битен канал секако
ps Рестартирано софтверски и со вадење на кабелот од напојување
Пријави на 122, јас на вдсл сум и немам такви проблемиПред 3 дена монтирав во Охрид оптички интернет М пакет 100 со 50 брзина, Магента тв знае да сецни гласот малку (обично на програмите со HD слика) ама се случува скоро на сите, да не има некој сетинзи во ресиверот да се подесат.
Или ресиверот да не му треба апдејт.
Интересна работа со каналов. Имам 2 андроид боксој и на едниот го има каналот на другиот не...И јас сум на М пакет, го имам без да рестартирам.
Ресетирај или исклучи го од струја и вклучи и ќе го има, а ако го нема сеуште јави се во контакт центар и прашај ги нив зошто го немаш.Интересна работа со каналов. Имам 2 андроид боксој и на едниот го има каналот на другиот не...
Подобро да ги стават каналите Хистори и Хистори 2, добри емисии имаат и одат со Хрватски превод.Ресетирај или исклучи го од струја и вклучи и ќе го има, а ако го нема сеуште јави се во контакт центар и прашај ги нив зошто го немаш.
На MaxTV кога додаваат некој нов канал во понуда ако го нема со рестарт се појавува каналот.
Туку каналов да вреди нешто баш и не зошто мислам се малку постари емисиите. Емисии каде претежно амерички големи куќи реновираат.
Овие Телеком не му имаат пуштено превод, не знам ни дали воопшто има македонски превод.
За жал Телеком не ставаат било кој превод ако нема македонски или албански. Затоа нема овозможено на Diva, SciFi, MTV Еurope, Nat Geo Wild, Food Network, HGTV. Доколку некој канал има македонски или албански или опција и двата јазика превод тогаш може на некој канал да има и српски. Имаат на некој канали и залепен превод поточно нема во опција превод туку е директно на самиот канал.Подобро да ги стават каналите Хистори и Хистори 2, добри емисии имаат и одат со Хрватски превод.
Штета, пошто ги видов на Мове Тв дека ги имаат во понуда, само не знам дали имаат превод, инаку таму гледав едно шоу пред повеќе од 10 години се викаше Pawn Stars.За жал Телеком не ставаат било кој превод ако нема македонски или албански. Затоа нема овозможено на Diva, SciFi, MTV Еurope, Nat Geo Wild, Food Network, HGTV. Доколку некој канал има македонски или албански или опција и двата јазика превод тогаш може на некој канал да има и српски. Имаат на некој канали и залепен превод поточно нема во опција превод туку е директно на самиот канал.
На Star каналите видов има опција и албански превод ама кога го одбираш нема превод. До пред некој месец таа опција ја немаше. Не знам дали се тие канали воопшто преведени на албански или тек сега почнува да се преведуваат.
Друго мое мислење е дека глупо им е со преводиве што на некој канали не се ставени во опција да може кој сака да ги исклучи и вклучи или да има да бираш повеќе опција преводи доколку нема ни македонски ни албански.
На T Prime 1 M, T Prime 2 M, T Action M веќе ставиле EPG па сега барем се знае кој се филмовите бидејќи самите канали воопшто немаат ни најави а филмовите ги пуштаат без почетниот дел кај што се појавува насловот на филмот.
Ќе биде и тоа. Веројатно ќе дојде денот и за тие канали на Телеком да е гледаат.Штета, пошто ги видов на Мове Тв дека ги имаат во понуда, само не знам дали имаат превод, инаку таму гледав едно шоу пред повеќе од 10 години се викаше Pawn Stars.