Vaka napiša ne beše baš precizno, te svativ deka termistorot e kriv ne može da meri od vetrot, a konstruktorot ubavo si predvidel ako za 12 min ne se postigne baranata T na saćeto (ne znaeme dali e 8 ili 10 ili 12C) togaš se otvora nova granka vo softverot da povtori defrost posle 24 min se dodeka ne se postigne uslovot. Toa e navistina ubavo rešenie za ovie nordik uredi.Во некои екстремни услови доколку изменувачот не може да ја постигне бараната температура, термисторот не може да ја измери таа температура за време од 12 минути, тогаш дефростот неуспешно завршува
Moe mislenje deka DAIKIN nema da prodolži so ovoj dizajn, ne se dobiva nešto posebno baš, mnogu e poednostavno i daleku poefikasno so dobro kontroliran greač na tacna da raboti paralelno so defrostot, malce pred toa i malce po toa....Ај ставете некоја слика од кинезите, или споделете искуство како си врвите со климите.
Но1 ги снема само во лето се активни ладење кога треба.
Оваа мојата два дена магловито подесена на 23, дома е топло супер, ама надворешната замрзната.
И тацната ме разочара, потполно е замрзната.
Прегледај го приврзокот 440636
Прегледај го приврзокот 440641
Прегледај го приврзокот 440639
Прегледај го приврзокот 440637
Другарчето @filipinec го снема. И тој е од Битола да кажеше како си врви последниве два дена со неговата далеку прочуена Тошиба
Gree No.1 nema problemi so defrosti, cepaat klimitite kako da e prolet….Ај ставете некоја слика од кинезите, или споделете искуство како си врвите со климите.
Оваа мојата два дена магловито подесена на 23, дома е топло супер, ама надворешната замрзната.
Прегледај го приврзокот 440636
Прегледај го приврзокот 440641
Прегледај го приврзокот 440639
Прегледај го приврзокот 440637
Другарчето @filipinec го снема. И тој е од Битола да кажеше како си врви последниве два дена со неговата далеку прочуена Тошиба
Ne daikin...i sveti daikin da e bez greach normalno deka kje smrzne... mrznenjeto go sprechuva samo greenjeАј ставете некоја слика од кинезите, или споделете искуство како си врвите со климите.
Pa eve kaj mene Sveti Toso e bez greaci e i nema gajle.I da zamrzne vodata na zemja mi e gajle.Klimata si funcionira i bez greaci.Na tarasa ne se montirani,i ne mi treba odvod.Se razmisluva unapred deka ke dojdat vakvi momenti.I da ja sprovedis vo oluci trba greaci vo cevkite ili crevata.Taka da greacot na tacna samo tacnata ke ja odmrzne,koja i taka ne mrzne vnatre posto vodata istekuva niz drenaznite otvori.A za pod tacna neka previ stalaktiti.Ne daikin...i sveti daikin da e bez greach normalno deka kje smrzne... mrznenjeto go sprechuva samo greenje
zatoa si treba greach i vo odvodot po cela dolzina dodeka ne iskapi nekade kondenzatot. kaj mene e smrznata pola terasa od shto kapi voda od site strani. zdravje boze planiram dolna tacna i sekoja so svoj greach a vo odvodnata cefka isto greach i da si bidam raat suv slednoto zimo. bukvalno lizgalishte imam okolu klimi i ne samo okolu niv tuku i site 4 oluci od kukjata se zamrznati. ednostavno ladno e .. na ladno vodata mrzne.
za razlika od olucite i klimite (malku kje go proshiram muabetov) godinava pred da gi izoliram cheshmite vo dvorot si staviv greach vo lenta po 1-2m od ali ekspres i ene ja cheshmata si techi bez problem i na -5 nadvor. a ne e nekoj troshok 20W/m e potroshuvachkata .. vo 2dena kje istroshi 5denari struja
Minco Heat Best Price 20W/m Flame Retardant Cable 0.5~7m Soft Flexible Pipe Freeze Protection Self-regulating Heating Cable - AliExpress 13
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comwww.aliexpress.com
ostro trgna bez da znaesh soodvetni fakti i prichini koj kako kade i shto koristi. aj eve da ti razjasnam nekoi raboti pa da ti bide pojasno.Pa eve kaj mene Sveti Toso e bez greaci e i nema gajle.I da zamrzne vodata na zemja mi e gajle.Klimata si funcionira i bez greaci.Na tarasa ne se montirani,i ne mi treba odvod.Se razmisluva unapred deka ke dojdat vakvi momenti.I da ja sprovedis vo oluci trba greaci vo cevkite ili crevata.Taka da greacot na tacna samo tacnata ke ja odmrzne,koja i taka ne mrzne vnatre posto vodata istekuva niz drenaznite otvori.A za pod tacna neka previ stalaktiti.
Cesmata vo dvorot se prazni pred vreme i taka na vakvo vreme kola ne mijam.Inace za metro dolzno 24h po 20w=500w za meter dolzen na den ili po 6 den sekoj den na metar dolzen.Kolku metri tolku denari.Inace mene na -5 vopsto ne mi treba cesma nadvor.
E de pa ti odma se naluti.Stavaj si greaci ako sakas i vo olucite.I kaj mene se so precnik 80mm pa se smrznati i ne planiram greaci.Zima kako zima ,kako dojde taka i ke si pojdi.NIti bila prva niti posledna.ostro trgna bez da znaesh soodvetni fakti i prichini koj kako kade i shto koristi. aj eve da ti razjasnam nekoi raboti pa da ti bide pojasno.
1. ne moze sekoj nadvoreshnata edinica da ja stavi nadvor na zemja (shto ima drugi negativni osobini), tokmu toa i go kazav deka treba ne samo vo tacnata tuku i vo odvodot po celosna dolzina dodeka ne iskape nadvor vodata
2. tochno, vodata istekuva niz otvorite ama treba SOVRSHENA NIVELACIJA za odma da isteche bez da se nasobere nekoj mm voda/mraz. so sekoe sobiranje malku po malku na kraj kje se napolni i zamrzni cela tacna, zatoa treba i na nea greach za da nemash stalaktiti koi ete tebe ne ti smetaat no ima momenti koga smetaat
3. fala shto mi kaza deka cheshmata se prazni so vreme .. aj sekoj den kje ja praznam dodeka ima sonce nadvor druze ako tebe ne ti treba cheshma nadvor za da miesh kola na nekoj mu treba cheshma nadvor za da izmie chizmi na primer ili da mu napolni na kucheto voda.
4. potroshuvachkata na struja ne e konstantna. 20W/m e maksimalna potroshuvachka pri vkluchuvanje kako temperaturata na greachot se doblizuva do 50C taka potroshuvachkata na struja opagja. vo mojov sluchaj odrzuva konstanta potroshuvachka od 9W. da ti presmetam potochno vo rok od 24h toa e (13h skapa i 11h eftina tarifa) 0.009*(13*(4,2317+2,3032)+11*(1,7784+2,3032))=0.009*(84.9537+44.7876) = 0.009*129.7413 = 1.168 denari. znachi ne e ni 5 denari na 2 dena (povekje struja istroshivme pravejkji se pametni na forumov)
slobodno adminot neka go zabrishe postot oti i ne e bash na tema eftino greenje ama nikade nema da doterame so kurch muabeti od stilot SE PLANIRA TOA PRED VREME i MENE NE MI TREBA CHESHMA. ok e