Следно за термити и стаорци ќе биде борбата.Па сега комарци спомињаат кои што се најоглеми преносители на зарази. Никој здраво разумен не би жалел комарец затоа што кајде што немаш корист, имаш дури и штета и тоа огромна по здравјето.
Следно за термити и стаорци ќе биде борбата.Па сега комарци спомињаат кои што се најоглеми преносители на зарази. Никој здраво разумен не би жалел комарец затоа што кајде што немаш корист, имаш дури и штета и тоа огромна по здравјето.
Дечиња од 4- 7 години, кога успеале да си накалемат кармички долг?Така што и тие кучиња што ги напраѓаат и јадат се дел од некој кармички долг.
Додека ги чуваат, со што ќе ги ранат? Вегани ли ќе ги правиш....Кастрирање и чување додека не умрат. Оние кои треба да се казнат се оние душегрижници кои зимаат животни по дома па после ги пуштаат на улица....
Пред некоја годиина 4 годишно дете беше каснато за главче од куче скитник.Мислиш дека детево имало зли намери кон кучето?Според твојава логика кога кучињава се растргнуваат меѓу себе дали е тоа космичка карма или кармички долг?Имаш видено каква бруталност покажуваат самите кучиња меѓу себе?Пишав и погоре. Мене ич не ми е гајле за луѓето колку и да е непопуларно мислење. Секој си одоговара за кармата што си ја има нанесено. Така што и тие кучиња што ги напраѓаат и јадат се дел од некој кармички долг. Исто и тие што убиваат кучиња од забава. Мене никад ме нема ни нападнато ни каснато куче ваљда затоа што никогаш не сум имал зли намери кон животни. А со луѓе и обиди од луѓе се потешко функционирам.
Затоа и заслужуваме вонземјани да не држат како екперименти во зоолошка.
Дечиња од 4- 7 години, кога успеале да си накалемат кармички долг?
Кучиња со години чувани ко "бубрег во лој" , што ги сметале ко деца, кучињата или сопственикот или некое од децата партали ќе го направат, викаш кармички долг е.
Прашај им ги мајките и татковците каков кармички долг имаат. Нашиве предци џабе не рекле пази што збориш и што правиш , дека се се враќа се се плаќа. Ако не на тебе на деца или на внуци. Така што ништо случајно не се случува на светов. Од микро работи како вакви глупости па до светски војни на макро ниво.Пред некоја годиина 4 годишно дете беше каснато за главче од куче скитник.Мислиш дека детево имало зли намери кон кучето?Според твојава логика кога кучињава се растргнуваат меѓу себе дали е тоа космичка карма или кармички долг?Имаш видено каква бруталност покажуваат самите кучиња меѓу себе?
Од луѓе што се тренирани за да се борат ?!Според твојава логика кога кучињава се растргнуваат меѓу себе дали е тоа космичка карма или кармички долг?Имаш видено каква бруталност покажуваат самите кучиња меѓу себе?
Еве те прашав за кучињава?Дали имаат за враќање космички долг?Колку пати сум видел како идиот власник на питбул го тера да дави мачка?Дали мачката враќа космички долг?Ако мене ме нападнат глутница кучиња има да ги гаѓам со шо ќе стигнам,не дека оправдувам насилство него во самоодбрана.Ако тебе те нападнат тројца насилници дали тоа значи дека дошло време да го платиш космичкиот долг од твоите предци???Дали треба да ги оправдаме истите,нели враќаш космички долг?Која е разликата меѓу нив и глутница кучиња шо те напаѓаат?Прашај им ги мајките и татковците каков кармички долг имаат. Нашиве предци џабе не рекле пази што збориш и што правиш , дека се се враќа се се плаќа. Ако не на тебе на деца или на внуци. Така што ништо случајно не се случува на светов. Од микро работи како вакви глупости па до светски војни на макро ниво.
Која сакаш војна земи ја и ќе видиш.
Автоматски споено мислење:
Од луѓе што се тренирани за да се борат ?!
Па може да се каже дека си во право. Родителите бидејќи не реагирале на време врска џукелите, кармата ги стигнала. Да ги засукале ракавите или здружено да барале безбедни улици, немало да има џукели.Ако не на тебе на деца или на внуци.
Ако не па да ги остават комарците да касаат луѓе а? Каква глупа споредба еј.
Зашто ми го даваш мојот пример ?Еве те прашав за кучињава?Дали имаат за враќање космички долг?Колку пати сум видел како идиот власник на питбул го тера да дави мачка?Дали мачката враќа космички долг?Ако мене ме нападнат глутница кучиња има да ги гаѓам со шо ќе стигнам,не дека оправдувам насилство него во самоодбрана.Ако тебе те нападнат тројца насилници дали тоа значи дека дошло време да го платиш космичкиот долг од твоите предци???Дали треба да ги оправдаме истите,нели враќаш космички долг?Која е разликата меѓу нив и глутница кучиња шо те напаѓаат?
Голубите увек ми пречеле никад толку да ги ништам но во Мароко ќе бидат колатерална штета на ангро. Камилите..па не гледам како не би дошле во контакт со толку многу отров и да поцркваат голем број.Шо па сеа камилите и голубите ти сметаат?
Ok, imas fobija od kucinja. Nekoj ima fobija od zatvoren prostor, nekoj od letanje, tret od ne znam sto. Sigurno radi toa ne prestanale da pravat tuneli i da zidaat zidovi ili mu izlegle na sekoj sto ima fobija od nesto.Da be, kucinja napagale luge koi imale zli nameri. Daj be izlezete od vakva glupa matrica, mislis kuce e vozdignato duhovno superbitie koe ima intuicija koj e los a koj dobar. Kuce e kuce, vodeno od instikti i nagon za prezivuvanje. Obicno napagaat luge koi se plasat od istite, osekaat strav, valda adrenalin mirisaat ili sto i da e. Jas imam uplav od kucinja uste od 10 godini koga me zbrka glutnica i se spasiv kacuvajki se na hauba i krov na kola pa naide covek gi izbrka. Majka mi pred godina dena ja napadna kuce koi nie go hranevme pred zgrada, sreka samo trenerki i iskina. Ne mu bese prv napad, imase napagano i prethodno, go snema, valda go ulovija ili nekoj mu presudil. Nikogas ne gi sfativ lugeto koi gi stavaat kucinjata pred drugite luge. Ok, lugeto generalno se gomna, razbiram. Kuce e edno od najglupite sustestva sto postojat, totalno nespobni i neevoluirani. Edna koleska pa placese koga i umre kuceto so meseci i zborese na drugite deka ako im umrele decata ke ja sfatele kako i e. Demek isto e kuce i dete da ti umre. Sve poveke mi idat na kurac takvi sektasi.
I jas sakam kucinja i sakam da pogalam i nahranam, ama ne gi smetam za nesto povozdignato od covekot. Skitnicite treba da se resat sekako.
Mecka e zastiten vid. Ako ja istrebis meckata koja e na vrvot na sindjirot na ishrana, ke se napravat drugi problemi. Eden kup imas primeri vo prirodata kade radi covecka intervencija e istreben dominantniot predator pa posle pak so covecka intervencija e vrakjan oti toa napravilo povekje steta otkolku korist.Во ниедна развиена држава нема кучиња по улици. Тоа е доволно за да се тргнат од улица. Нема потреба од други аргументи. Ако се равниме со "земјите од третиот свет" тогаш добро и волци и мечки уште малку ќе се симнат од планините, натаму оди работата, кога ќе се присетам како прекрасни прошетки низ планината нагоре од Маврови анови сум правела со бабите мои, си беревме чај и тук так по некоја срна и Елен ќе се појави во дивина, меѓу густа шума, прекрасни глетка, милина, а сега мечки се спуштиле во Маврово дури до Гостивар ги има, незамисливо е да се шета чоек таму, ама што да очекуваш од држава што со едни кучиња не може да се справи, а камоли мечки.
Знам дека е заштитен вид де. Ама далеку од тоа, да се истреби, и порано се симнувале мечки во Маврово покрај викендиците, само сега е проблемот многу поголем, зашто се симнати малтене до Гостивар и околните села, популацијата мечки е дуплирана, Маврово ко Маврово е туристичко место и имало планинари од времето, кои шетале по шумите, арно ама сега, е тоа веќе незамисливо, да се планинари како порано што сме планинареле, зашто е огромна шансата да те изедат мечки да бидеме реални. Се се менува ама на полошо, за жал.Mecka e zastiten vid. Ako ja istrebis meckata koja e na vrvot na sindjirot na ishrana, ke se napravat drugi problemi. Eden kup imas primeri vo prirodata kade radi covecka intervencija e istreben dominantniot predator pa posle pak so covecka intervencija e vrakjan oti toa napravilo povekje steta otkolku korist.
Чоек не мора да си ти.Значи дека секоја жртва независно дали е напад од чопор од волци или недајбоже болест враќа космички долг од некој луд предок?Чуден ми е твојов став.Тогаш најдобро човек да не прави деца,зошто да исплаќаат кармички долг од некој пра-пра-прадедо?Малку избегавме од темава,ама ок се случува.Зашто ми го даваш мојот пример ?
Секако дека ако 3ца ме претепаат дека имам космички долг. Никој ништо не прави без причина. Така на крај краева финкционира универзумот на акција и реакција. Ништо само од себе не се дешава.