Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

Член од
5 април 2013
Мислења
3.393
Поени од реакции
7.041
Бевме оштетени од судиите според тебе?
Бевме, ама не е тоа главната причина за поразот. Мораме да научиме како да се снаоѓаме во различни ситуации, а не само да плачиме и да бараме правда. Правда во светот секако нема, треба да се соочиме со реалната ситуација и да најдеме начин за победа со картите што ни се доделени. Ќар од плачење секако нема.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
269
Поени од реакции
424
Дечки не се разбирам многу во ракомет немам читано.
Имаме шанси да продолжиме напред сега или завршена е приказната за светсково?

Член од
30 август 2012
Мислења
3.617
Поени од реакции
6.363
Сега одиме во втор круг ако тепаме Гвинеја , а ќе тепаме , а со тоа уште нови 3 утакмици со групата на Франција , само што најверојатно таму за четфртфинале после ќе ни требаат две победи

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.621
Поени од реакции
2.704
прво утре победа ,после ако тепаме со катар,австрија и најмалку нерешено со франција и да се поклопат другите резултати идемо још даље

Член од
2 август 2017
Мислења
292
Поени од реакции
443
Сега одиме во втор круг ако тепаме Гвинеја , а ќе тепаме , а со тоа уште нови 3 утакмици со групата на Франција , само што најверојатно таму за четфртфинале после ќе ни требаат две победи
За четвртфинале за жал ќе ни треба сите 3 утакмици да ги добиеме

Член од
27 јуни 2022
Мислења
229
Поени од реакции
738
прво утре победа ,после ако тепаме со катар,австрија и најмалку нерешено со франција и да се поклопат другите резултати идемо још даље
Ќе ја пушта последната французите :D
Ние за возврат топ судење против Данска

Член од
7 февруари 2021
Мислења
295
Поени од реакции
859
Следнава фаза колку групи ќе има и со кого сме во група?

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.621
Поени од реакции
2.704
Ќе ја пушта последната французите :D
Ние за возврат топ судење против Данска
можит....штета ,подобри сме и од лалињата ,требаше да ги спичкаме и гулашите,ке бевме гарант меѓу 5/8 место....одлична работа прајт кирката....пикерите високи од алкалоид требит да се учат од фабрегас,бахниди и шипржак како да ја примаат топката,комбинацијата со 2 пикери е одлична прв во европа ја праеше Кирката ама фитиљот не е некако.....судиите не масакрираа уште во 2 мин кога близнакот крвареше на усните и не исклучвеја па се виде шо не очекуват, ниедна екипа не можит да напрајт пресврт против судии,ти судат реално кога си во минус 5
Автоматски споено мислење:

Следнава фаза колку групи ќе има и со кого сме во група?

Член од
27 јуни 2022
Мислења
229
Поени од реакции
738
можит....штета ,подобри сме и од лалињата ,требаше да ги спичкаме и гулашите,ке бевме гарант меѓу 5/8 место....одлична работа прајт кирката....пикерите високи од алкалоид требит да се учат од фабрегас,бахниди и шипржак како да ја примаат топката,комбинацијата со 2 пикери е одлична прв во европа ја праеше Кирката ама фитиљот не е некако.....судиите не масакрираа уште во 2 мин кога близнакот крвареше на усните и не исклучвеја па се виде шо не очекуват, ниедна екипа не можит да напрајт пресврт против судии,ти судат реално кога си во минус 5
Топ си е кирцата нека фура негов филм и сигурно ќе напредуваме уште. Ме радува шо и младинците и кадетите направија топ резултати со раде и играат топ систем. И покрај кавгата меѓу раде и кире одлично соработуваат и придонесуваат за ракометот.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.621
Поени од реакции
2.704
Да сум на местото на Мукаетов го правам следново,на сите наши шо имаат карти за утрешната утакмица ке им исплатам под услов после пеењето на Македонската химна напуштање на салата па нека се играт пред празни трибини, само редари внатре ,па нека бараат данците и лалињата казна за публиката....да добијат една шлаканица

Член од
17 август 2014
Мислења
3.752
Поени од реакции
6.157
На ИХФ страната на фејзбук, на постот каде што е резултатот помеѓу Македонија и Холандија, сите наши коментари со по 300-400 лајкови насочени спрема судиите ги избришаа.

Додека коментарите на "културните" Швеѓани против Начевци за голот на Пранди се кладам дека уште стојат.

Последно уредено:
Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.670
Поени од реакции
4.358
Ако се оладија главите од вчера, редно е да си признаеме дека нема што да се буниме што Данците се во војна со Начевци, а преку тоа и со целиот македонски ракомет, кога знаеме колку се прљави играчи сите од таа фамилија и истите муабети за нив се вртат и тука со децении. Посебно луѓето што не се од Скопје. Па 20+ години се жалите дека ве оштетувале против скопски екипи, ги плукате, колнете, живеете за тоа да може некако да им вратите на скопските екипи онака како што ни враќаат Данците сега на нас, за да сега се буните за овој нивни однос.
И да, колку и да се фрустрираме од тој надмен скандинавски однос, сепак Начевци (а со тоа и ние) ја започнавме оваа "војна" и час поскоро треба да си го најдеме чарето, а како што кажа и @Xsago тоа не се плачењто и сељачкото плукање и фрлање со предмети по противници.
Најжално е кога ќе ми текне како започна се. Ако не се лажам, утакмицата што ги изиритира Данците до степен да тоа им биде и национален скандал беше реванш утакмица од бараж за влез во Лига Европа меѓу Зомимак од Струмица и не памтам која данска екипа. Начевци наместија свои судии на натпреварот кои им дозволија касапска игра на нашите, во стил од 70тите кога немало победа на гостински терен, за да ги прогураат до групна фаза. Брутални фаули се премижуваа, двоцифрен број на очигледни грешки извадија Данците на видео после утакмица и од тогаш тргнаа во кампања против Начевци. И за што? Зомимак ако не се лажам ги изгубија сите утакмици во групна фаза после тоа и за година дена згаснаа како клуб. Нашиот ракомет уште ги трпи последиците откако Данците сфатија дека двајца можат да ја играат таа игра ете.

Член од
17 август 2014
Мислења
3.752
Поени од реакции
6.157
Член од
19 август 2010
Мислења
4.105
Поени од реакции
10.142
Abe dobro jasno e deka i vo nas ima vina za včerašniot poraz. Ne se ni danskite pederi krivi što Smits na postavena naša odbrana si go pominuva svojot čuvar na prv čekor i si se šeta kroz naša odbrana. Isto e i so Steins i so onoj leviot bek nivni zaboraviv kako se vika. Za razlika od našite desni bekovi koi edvaj koristat i čista pozicija da vlezat, a da ne pravime muabet na postavena holandska odbrana . Mitev isto kolku i da otskoknuva kaj nas, ne uspeva taka lesno da gi rešava protivničkite granitni odbrani, ama tuka sekako ima vlijanie toa što desnite bekovi odmagaat dosta. Isto taka včera imame prilika da vidime kako treba da se rešavaat akcii koga imame višok, na primer imaše edna akcija (za žal samo edna) koga Velkovski pušti dijagonala za Kostevski na desno krilo i mnogu ubavo izgledaše toa. Ama kaoo što kažav samo ednaš u cel natprevar što e greška. Koga e gusto u sredina istoto treba da go pravat i Fitilj i Mitev prema levoto krilo, ama od niv pa go nema toa. Ima mnogu akcii koi možat ama ne se praktikuvaat. Sekako potrebno e mnogu da se trenira i se nadevam deka od prvenstvo na prvenstvo ke se sklopuva mozaikot. Isto prethodno dobro kažaa, treba može da mu se dade šansa na Galevski, ako ništo drugo za penali. Deteto e super za penali, pa i za krila. Ja u sekoja situacija bi go biral nego pred Kizič, ne znam koj mu e kurac na Kire. Dali detevo ke bega od Alkaloid pa ovoj mu vrakja ili pa stvarno smeta deka povelje dobiva so Kizič na gol. Uttre treba da mu se dade šansa na Atanasijevič na lev bek, ke izgazi sigurno, i realno povekje treba da go stava vo vatra Kire pošo e mnogu podvižen, žilav i ima muda za vlezovi. Ima li nešto vo mladinskite selekcii što dvoi na pozicija desen bek i tropa na vrata za A tim?

Kajgana Shop

На врв Bottom