Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

Член од
22 август 2022
Мислења
742
Поени од реакции
2.121
На пандемијава една од целите ѝ беше и тоа. Веќе презборен е тој спајк протеин што нѐ смени помалку или повеќе карактерно, а затвореноста по дома ги смени здравиот тек и динамика на врските. Но, според мене наместо истите да ги избегнуваме и да продолжиме, на некој начин мисијата на нешто што не е моќно веќе директно да влијае, подобро би било да работиме на случајот на исцелување на раните во меѓучовечките односи. Единствен начин да се спасиме е да пркосиме, да докажеме дека ако сме биле доволно силни да преживееме 4 години хорор, доволно сме силни и да ги санираме последиците од истиот. Тешко ли е, да. Замарање ли е, исто така. Но, ништо убаво не доаѓа лесно во животот.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.891
Поени од реакции
3.146
Koga ke ve "zasaka nekoja" i ke bidete 5 godini v brak.... ako na tebe e 3/4 tovar kako sto e sega momenralniot za pod-prosecen bracen par.....Ke go klnite denot koga ste rekle da.....Toa jas vi go garantiram bidejki sum sega na ovoj level....Site sto gi znam posle koronata ne se vlegle brak ili e vlegol a e bez deca.... bez deca bidejki uzivaat i im e strav od sto gi ceka a ne bidejki probuva i nemoze da ima.......uzivajte vo tracovite, sportot profesijata setanjeto bidejki ako nemate vujko vladika ve ceka teska borba i na drugata strana.....ne e samo da najdam nekoja ke ja oplodnam i ke ja zemam.... stapkata na razvod e nad 70%... sansite za Autizam 1: pod 25 momentalno..... Trosok za dete 10k evra po godina..... treba da st3 svesni deka ve ceka teska zrtva nema poveke sloboda... a vie ste naviknati na toa zatoa i nekoj go smislio naslovot na temata.... Pozdravvv
Искрено да ти кажам размислувањево ти е "младелачко", зашто младелачко? Затоа што кога ќе поминеш 30 години и ќе се завртиш назад, ќе видиш дека сите твои пријатели, колеги, познаници, роднини, имаат свој дом, своја фамилија, свое место под сонцето, а ти луташ, и не знаеш што со сам себеси да правиш..., а нјатешко е за празниците кога сфаќаш колку си осамен и неможеш да ги прегрнеш своите 10.000 евра заштеда во банка, не е толку скапо да се одгледува дете, на детето му е потребна само љубов и малку храна, се разбира тоа што ручаш, ќе му одвоиш од истото и на детенцето, јас со леб маргарин и вегета пораснав па имав најубаво детство, не е скапо да одгледуваш деца кои знаат да ценат.

Не е се во парите, ќе штедиш и заштедиш зашто немаш деца но утре ќе нема кој да те опцуе, а не па да те праша како си, знаеш зашто? Зашто на никој не му е гајле, ете затоа. Децата се антибиотик во староста, а слатки маки во младоста.

Баш пред некој ден си правев паралела, како сум се чувствувала пред да го родам син ми и сега, искрено се чувствував осамена, и празна одвнатре, некако депресивна, иако имав пријатели, имав и партнер покрај себе.

Сега да живеам сама и без пријатели и партнер не би се чувствувала осамено и депресивно ни 1% како што сум се чувствувала порано, ако го имам своето дете покрај себе, знам имам искусено...

Детето ти дава безрезервна љубов, која неможеш да ја пронајдеш на друго место, врската дете родител(ако е правилна) е најмоќната врска што постои, најсилната љубов можеш да ја почувствуваш само за своето дете.

Последно уредено:

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.318
Поени од реакции
10.354
Искрено да ти кажам размислувањево ти е "младелачко", зашто младелачко? Затоа што кога ќе поминеш 30 години и ќе се завртиш назад, ќе видиш дека сите твои пријатели, колеги, познаници, роднини, имаат свој дом, своја фамилија, свое место под сонцето, а ти луташ, и не знаеш што со сам себеси да правиш..., а нјатешко е за празниците кога сфаќаш колку си осамен и неможеш да ги прегрнеш своите 10.000 евра заштеда во банка, не е толку скапо да се одгледува дете, на детето му е потребна само љубов и малку храна, се разбира тоа што ручаш, ќе му одвоиш од истото и на детенцето, јас со леб маргарин и вегета пораснав па имав најубаво детство, не е скапо да одгледуваш деца кои знаат да ценат.

Не е се во парите, ќе штедиш и заштедиш зашто немаш деца но утре ќе нема кој да те опцуе, а не па да те праша како си, знаеш зашто? Зашто на никој не му е гајле, ете затоа. Децата се антибиотик во староста, а слатки маки во младоста.

Баш пред некој ден си правев паралела, како сум се чувствувала пред да го родам син ми и сега, искрено се чувствував осамена, и празна одвнатре, некако депресивна, иако имав пријатели, имав и партнер покрај себе.

Детето ти дава безрезервна љубов, која неможеш да ја пронајдеш на друго место, врската дете родител(ако е правилна) е најмоќната врска што постои, најсилната љубов можеш да ја почувствуваш само за своето дете.

Majko moja nie mazite nejkeme deca poso ne znaeme vakvi srceparatelni postovi da napisheme.

Drugo ti objasnuvashe coekot, deka ako nemas podrska i ti lupas 70% od obvrskite za 5ka ke poludis. Poarno e da poludis bez dete otkolku da imas edno i da te drzi za jajca gospozata so ja mrzi i rucek da naprai. A karierata i nosii 500e, dodeka smara za channel torba

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.891
Поени од реакции
3.146
Majko moja nie mazite nejkeme deca poso ne znaeme vakvi srceparatelni postovi da napisheme.

Drugo ti objasnuvashe coekot, deka ako nemas podrska i ti lupas 70% od obvrskite za 5ka ke poludis. Poarno e da poludis bez dete otkolku da imas edno i da te drzi za jajca gospozata so ja mrzi i rucek da naprai. A karierata i nosii 500e, dodeka smara za channel torba
Неможе да знае додека не добие деца, он тоа го збори сега ама и јас така мислев пред да добијам, едно е што мислиш друго е реалноста и ќе си го смениш мислењето.

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.318
Поени од реакции
10.354
Неможе да знае додека не добие деца, он тоа го збори сега ама и јас така мислев пред да добијам, едно е што мислиш друго е реалноста и ќе си го смениш мислењето.
Kako ne bilo prvite 4 godini fama posle koa ke trrba da sednes i da go vospitas, so ke nauci od tebe?
Kako da se ligavi i udara od zemja ?
Ili mozebi kako da ne prai nisto.
Ne vikam deka nie mazite sme super, ali vie zenite ste vlezeni full retard mode do 31 32. Posle toa ve chuka realnosta i se vrakate na fabricko.
E toj so go izel kurot so vas do 32, toj gospod ne go oprava.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.891
Поени од реакции
3.146
Kako ne bilo prvite 4 godini fama posle koa ke trrba da sednes i da go vospitas, so ke nauci od tebe?
Kako da se ligavi i udara od zemja ?
Ili mozebi kako da ne prai nisto.
Ne vikam deka nie mazite sme super, ali vie zenite ste vlezeni full retard mode do 31 32. Posle toa ve chuka realnosta i se vrakate na fabricko.
E toj so go izel kurot so vas do 32, toj gospod ne go oprava.
Ништо не те разбрав

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.318
Поени од реакции
10.354
Ништо не те разбрав
Kabrio kontenjeri

1. Zenite denes groto sakaat da uzivaat i da rokaat. Retko koja znae mandza da naprai
2. I prais dete na nekoja takva i nejze deteto i e interesno prvite 3-4 godini posle toa si bara nestoto ti da vlozis vreme,maniri i intelegencija za da ne izleze debil
3. Paralelno dodeka ova se slucuva ti go drzis teretetot 70%, dodeka gospozata i e teshko ruchek da naprai
4. Polesno e da si otidam od vrska 5 god bez dete, nego so dete koe znam deka e moe i nema kako ja da si go zemam poso zenite bile ugneteni

Sea razbra ili da prejdam na paint ?

Член од
14 август 2018
Мислења
4.962
Поени од реакции
11.243

Сега да живеам сама и без пријатели и партнер не би се чувствувала осамено и депресивно ни 1% како што сум се чувствувала порано, ако го имам своето дете покрај себе, знам имам искусено...

Конечно и ти да уденеш еден саглам пост!
Шуќур... сега може снег да врне!

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.891
Поени од реакции
3.146
Конечно и ти да уденеш еден саглам пост!
Шуќур... сега може снег да врне!
Тури ми 5-ка на рачето, абе моиве се сите саглам, немам несаглам јас пост. Искрена сум, а некои луѓе мразат искреност, сакаат во лаги да си живеат.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.962
Поени од реакции
11.243
Kabrio kontenjeri

1. Zenite denes groto sakaat da uzivaat i da rokaat. Retko koja znae mandza da naprai
2. I prais dete na nekoja takva i nejze deteto i e interesno prvite 3-4 godini posle toa si bara nestoto ti da vlozis vreme,maniri i intelegencija za da ne izleze debil
3. Paralelno dodeka ova se slucuva ti go drzis teretetot 70%, dodeka gospozata i e teshko ruchek da naprai
4. Polesno e da si otidam od vrska 5 god bez dete, nego so dete koe znam deka e moe i nema kako ja da si go zemam poso zenite bile ugneteni

Sea razbra ili da prejdam na paint ?
Друже, по ова што го напиша, ти си изгорен и твојот личен пример го генерализираш!
И не дека генерално си многу грешка.. ама пак не се сите такви.

Затоа постои врска и запознавање!
Ако јас видам дека девојка ми се пали на Шанел и Гучи-гучи долче и габана...
Абе нема шо да барам со неа :toe:
Фино лепо ќе и кажам да си бара некој шеик!
Сигурно нема по 5 години врска да ме фане изненаЏен со тоа што ќе ми бара ташна од 3000€.
Тоа не се мења така преку ноќ, или се омажила па госпоѓа од високото станала.
Твое било да гледаш и очи да отвориш!
И да! Многу има такви, и лично ги знам.
Зима 500€ плата, и целата и оди на шминки, облека и искачање! Дури не и ни стасува.. за одмор од дома и даваат!

Ама исто има девојчиња што купуваат од Зара и Ваикики, бркаат попусти, знаат колку им е чергата, ги ценат парите.. штедат, не претеруваат.

Не можеш сите у ист кош да ги ставиш, као ако ја омажиш, утре на глава ќе ти се качи за пари. Таа или е домаќинка, или не е!
И да! Јебеш ние што се заебаваме, ама ако жена на 30+ не знае да усука зелник, ништо од неа :D

П.С. пред да ми рипнат овие што не знаат да сукаат...
Ова што го напишав се однесува и на мажи! Подеднакво!
Јебеш маж што не знае клинец да закова!

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.318
Поени од реакции
10.354
Друже, по ова што го напиша, ти си изгорен и твојот личен пример го генерализираш!
И не дека генерално си многу грешка.. ама пак не се сите такви.

Затоа постои врска и запознавање!
Ако јас видам дека девојка ми се пали на Шанел и Гучи-гучи долче и габана...
Абе нема шо да барам со неа :toe:
Фино лепо ќе и кажам да си бара некој шеик!
Сигурно нема по 5 години врска да ме фане изненаЏен со тоа што ќе ми бара ташна од 3000€.
Тоа не се мења така преку ноќ, или се омажила па госпоѓа од високото станала.
Твое било да гледаш и очи да отвориш!
И да! Многу има такви, и лично ги знам.
Зима 500€ плата, и целата и оди на шминки, облека и искачање! Дури не и ни стасува.. за одмор од дома и даваат!

Ама исто има девојчиња што купуваат од Зара и Ваикики, бркаат попусти, знаат колку им е чергата, ги ценат парите.. штедат, не претеруваат.

Не можеш сите у ист кош да ги ставиш, као ако ја омажиш, утре на глава ќе ти се качи за пари. Таа или е домаќинка, или не е!
И да! Јебеш ние што се заебаваме, ама ако жена на 30+ не знае да усука зелник, ништо од неа :D

П.С. пред да ми рипнат овие што не знаат да сукаат...
Ова што го напишав се однесува и на мажи! Подеднакво!
Јебеш маж што не знае клинец да закова!

Ja rekov generaliziram. Isklucoci ima i vamu i tamu taka.

Generalnoto mislenje e deka:
1. Nedomakinki zeni > shetanje filmovi macki kucki
2. Nedomakini mazi > komar, nosot pravosmukalka i tinejdzerki

Edit:
I dvata pola gi stiga realnosta posle 30.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.171
Поени од реакции
27.819
На пандемијава една од целите ѝ беше и тоа. Веќе презборен е тој спајк протеин што нѐ смени помалку или повеќе карактерно, а затвореноста по дома ги смени здравиот тек и динамика на врските. Но, според мене наместо истите да ги избегнуваме и да продолжиме, на некој начин мисијата на нешто што не е моќно веќе директно да влијае, подобро би било да работиме на случајот на исцелување на раните во меѓучовечките односи. Единствен начин да се спасиме е да пркосиме, да докажеме дека ако сме биле доволно силни да преживееме 4 години хорор, доволно сме силни и да ги санираме последиците од истиот. Тешко ли е, да. Замарање ли е, исто така. Но, ништо убаво не доаѓа лесно во животот.
Каков е тој спајк протеин ?

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.091
Поени од реакции
6.046
Напишав поодамно за Аутизмот....светски проблем, по мене доведен е во прашање концепт на БраКот и Семејството, т.е. или враќање 200 години назад во големи фамилии или комуни со заеднички деца, како Израел што има...сега е лотарија...читав најново, Во Хрватска 1 на 10 деца има потполно правилна моторика, алармантно...
Се оди секое да биде онеспособено за да не може понатаму да создаде поколение бидеки само преку коренот можеш да го уништиш идниот плод,во овој случај со уништување на идните деца,постпено ќе се намали бројот на светската популација за сатанистите посакувани 500 милиони како што си зацртале пред околу 60 години и тоа јавно го кажуваат и воопшто не се кријат со нивните намери.

Член од
22 август 2022
Мислења
742
Поени од реакции
2.121
Каков е тој спајк протеин ?
Сега лаички одговор е ова, протеин во вакцините и во самиот вирус којшто се смета како одговорен за многу метаболитички и кардиоваскуларни, а и последично бихејвиорални промени во организмот. Се смета дека зголемениот број на луѓе со кардиоваскуларни проблеми се должи на ова. Некои викаат дека тоа што сега луѓето се поагресивни и помалку толерантни се должи на тоа. И навистина е така според мое набљудување на непосредна околина.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.171
Поени од реакции
27.819
Сега лаички одговор е ова, протеин во вакцините и во самиот вирус којшто се смета како одговорен за многу метаболитички и кардиоваскуларни, а и последично бихејвиорални промени во организмот. Се смета дека зголемениот број на луѓе со кардиоваскуларни проблеми се должи на ова. Некои викаат дека тоа што сега луѓето се поагресивни и помалку толерантни се должи на тоа. И навистина е така според мое набљудување на непосредна околина.
Се сложувам со тебе колку и да звучи како теорија на заговор. Боцките од старт како пто ги најавија изгледаа сумњиво.
Само ќе те поправам ова. Боцките и протеинот ги направија луѓето полетаргични и поанксиозни и повлечени.
Треба да бидат вакви за полесна контрола. Нема логика да ги прави агресивни. Над агресивен народ немаш контрола.

Kajgana Shop

На врв Bottom