ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
+ лани многу позитивни импресии имав за некои игри на Дрејпер и Мусети, иако се за некоја година постари од овие. Ќе видиме што ќе понудат годинава.

Дрејпер можда на прв поглед разочарува со првиве два натпревари 5 сета се изнамучи , али Дрејпер до лани психички беше дно. Успеа сега два пати да се врати од негатива, скоро и да изгуби од Кокинакис денес. Покажува карактер, ждребот сепак вика Карлос му налетува во 4 коло. Може да биде задоволен со втор слем по ред втора недела , треба да го победи Вукич.
Мусети незгоден противник во прво коло му се падна. Еве сеа има по мерка Шапо и ваљда Шелтон. Сличен квалитет ми се со Шелтон , само поразноврсен е италијанецот. Поинтересно би ми било да го гледам против Фриц него отколку Рудевци , Рубљевци...
Од топ 20 они двајца ми се најинтересни освен главните фаци , можда и Руне ако се стабилизира.

Не му е баш Шапо по мерка, јас мислам дека ќе изгуби тука Мусети.

Па не знам , Шапо и тој повреда го осакати.
Стигна еднаш мислам далеку на АО , му одговара тука подлогата , а и крај на 2024 се врати у тек. Ти држи вода муабетот , Мусети ми е позагреан ипак , а и нема поминато 2 коло во Австралија, ќе загризе појако утре.

Стигна еднаш мислам далеку на АО , му одговара тука подлогата , а и крај на 2024 се врати у тек. Ти држи вода муабетот , Мусети ми е позагреан ипак , а и нема поминато 2 коло во Австралија, ќе загризе појако утре.
Четврт финале 2022 против Рафа, кога освои после Рафа против Медо. :D

Ако не влага у црни дупки Шапо тогаш 3-1 за него, подобар играч е на брзите подлоги. Во секој случај очекувам добар меч.

Новак пак изгубил сет, тешка работа да направи нешто на слемов.

Кога го спомнавте Дрејпер,памтете дечкото на Вимблдон ќе иде многу,освен Алкараз и Новак би го ставил тука,нема кој друг да го тепа на трева.
Очекувам до тогаш Синер да јаде казна и да не игра подолг период ова може и му е последен слем годинава.

Кога го спомнавте Дрејпер,памтете дечкото на Вимблдон ќе иде многу,освен Алкараз и Новак би го ставил тука,нема кој друг да го тепа на трева.
Очекувам до тогаш Синер да јаде казна и да не игра подолг период ова може и му е последен слем годинава.
Мусети, пак, мислам дека може да биде сериозна конкуренција на Ролан Гарос. Лани супер играше, ама налета на Ѓоковиќ во трето коло, но водеше 2:1 и против него во тој меч. А подоцна, се сеќавате, на истите терени на Олимпијадата освои бронза.

Не му е баш Шапо по мерка, јас мислам дека ќе изгуби тука Мусети.
3:0

Јесте. Го гледав цел меч, двата први сета ги имаше во рака што се вика, али со 2 дупли просек по гем нема што да бараш на ГС. На крај и МТО бараше и се повреди па третиот сет беше само рутина. Мусети стабилен и добар цел меч.

Кецмановиќ го акна од земја Хуркач со 3-0 во сетови, доста изненадувачки резултат.

Јесте. Го гледав цел меч, двата први сета ги имаше во рака што се вика, али со 2 дупли просек по гем нема што да бараш на ГС. На крај и МТО бараше и се повреди па третиот сет беше само рутина. Мусети стабилен и добар цел меч.

Кецмановиќ го акна од земја Хуркач со 3-0 во сетови, доста изненадувачки резултат.

Еве и Тиафо ќе го јаде курот многу веројатно.. која мизерија од тенисери има во топ 30.

Битно го исфрли грефтарот Рублев :pos:
Ок е , за прв ГС одличен настап, ја претеравме и ние. Ќе го биде мислам.

Синер изгуби сет од овој што е влезен со вајлд карта.
Автоматски споено мислење:

Мусети стабилен и добар цел меч.
Следно коло против Шелтон - тоа ќе биде јак меч.

Има нешто помеѓу Медо и небитните тенисери и играњето во 5 сета. Почна редовно да му се дешава ова.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom