Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
18 август 2015
Мислења
184
Поени од реакции
95
Едно прашање/совет...

Сакам да земам некој бензинец половен од причина за помалку обврски кај мајстори.

Моментално возам Пежо 307 (2005 г.), за 4 години и 4 месеци сум поминал 58 000 км.

Дали ми се исплаќа да земам кола на бензин (помалку трошоци за одржување), имајќи предвид км што ги имам извозано со Пежото. Ако годишно имам повеќе од 50, 100 евра вкупен трошок на бензинец, сепак ми е поисплатливо, имајќи предвид губењето време кај мајстори.

Што мислите?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.003
Поени од реакции
42.720
Едно прашање/совет...

Сакам да земам некој бензинец половен од причина за помалку обврски кај мајстори.

Моментално возам Пежо 307 (2005 г.), за 4 години и 4 месеци сум поминал 58 000 км.

Дали ми се исплаќа да земам кола на бензин (помалку трошоци за одржување), имајќи предвид км што ги имам извозано со Пежото. Ако годишно имам повеќе од 50, 100 евра вкупен трошок на бензинец, сепак ми е поисплатливо, имајќи предвид губењето време кај мајстори.

Што мислите?
Мислам дека не се исплати. Поготово ако возиш многу градска. Бензин ќе те соголи гол. Освен ако не ја ставиш на плин.

Член од
14 јануари 2025
Мислења
6
Поени од реакции
0
некој да не има претстава фиксен замаец сет за опел корса 1,3 цдти 2003 год цена ?

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.361
Поени од реакции
1.225
Едно прашање/совет...

Што мислите?
Јас имав Пежо 206+ 2011-та година, низ град трошеше 7-7.5л бензин со домаќинско возење, ефтино за одржување, ефтина рег, за градска вожња само такво.

Roronoa

Македонец
Член од
20 декември 2014
Мислења
88
Поени од реакции
116
некој да не има претстава фиксен замаец сет за опел корса 1,3 цдти 2003 год цена ?

а зошто не се јавиш на 3-4-5 места/броеви од интернет и да прашаш да ти кажат одма по телефон туку чекаш одговор на форум за ваква работа?

Член од
14 јануари 2025
Мислења
6
Поени од реакции
0
а зошто не се јавиш на 3-4-5 места/броеви од интернет и да прашаш да ти кажат одма по телефон туку чекаш одговор на форум за ваква работа?

Ако имаш инфо друже, кажи ..

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.127
Поени од реакции
11.659
Едно прашање/совет...

Што мислите?
Во 4 години во таа кола си инвестирал... дали гуми, акумулатор, шо и да е попатно од вака „тривијални работи“... до посалам кварови, башка имаат убава вожња.
Е сега си ги има годините, ама размисли колку ќе ја дајш и колку ќе му земиш на некој од таа кола, па со тие пари шо ќе купиш и пак идиш на 0 т.е. ќе треба да инвестираш во новата пошто никој кола не продава цакум пакум скоцкана - ретко се наоѓа таква.

Сите го правиме истото, не изморува некоја кола од поправките и ја продаваме на крај оти не уморило тоа, не оти кој знае колку и фали.
Редовен сервис и гурај, не вервам дека имаш нешто ВАУ потрошња на нафта во овие 50к км или во делови за ако мениш на бензин дупло да ти е поевтино.

Стави се' на хартија па размисли.

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.042
Поени од реакции
1.533
Едно прашање/совет...

Што мислите?
Benzinec deka e poevtin od dizel to malce potesko. Da ne zborame deka benzinec na sred vozenje gasni i nepali pa problem so bombina,toj prokletio O2 senzor,lambda sonda kosta 10,000 a za nekoja ponova godina izgor e i taka natamu....
Автоматски споено мислење:

Komplet set so fiksen zamaec ti e 20,000 denari. Ali na toj motor tesko da izdrzi menjacot. Dodusa F17 menjac nosi ali i toj strada na lageri a so fiksen popara mozi da go napraj ili uste poloso da skrsi radilica.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.361
Поени од реакции
1.225
Benzinec deka e poevtin od dizel to malce potesko. Da ne zborame deka benzinec na sred vozenje gasni i nepali pa problem so bombina,toj prokletio O2 senzor,lambda sonda kosta 10,000 a za nekoja ponova godina izgor e i taka natamu....
Автоматски споено мислење:

Komplet set so fiksen zamaec ti e 20,000 denari. Ali na toj motor tesko da izdrzi menjacot. Dodusa F17 menjac nosi ali i toj strada na lageri a so fiksen popara mozi da go napraj ili uste poloso da skrsi radilica.
Од каде се информацииве дека бензин на сред вожња гасни?
Дизелот неможе да изгаси во вожња?
Смешки во боја.
Бензинот е дупло поефтин за одржување, нема бош пумпа или комонреил, нема турбина, грејачите се поскапи од свеќици, па воздух примало итн. Сум имал и бензин и дизел, дизелот е далеку покомплициран мотор од бензин.
Дизелот е поиздржлив во км од бензинецот.

Kajgana Shop

На врв Bottom