Што се случува со животниве во државава?

Член од
23 август 2024
Мислења
501
Поени од реакции
1.112
па нема корист никаква. Каква корист имаш од скитници.
Каква корист има општеството од тебе? Било која улична мачка повеќе вреди од тебе, барем глувци лови.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.071
Поени од реакции
27.543
Од се што немаме корист да убиеме и тоа е.
Евреи, цигани, шипкари, арапи, црнци, педери, воук..
Автоматски споено мислење:

Џукелска држава
Ете само што го спомна главниот проблем.

Покажуваш знаци на интелегенција. Тоа е добро. Но ќе треба да се поработи уште.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.864
Поени од реакции
3.081
Каква корист има општеството од тебе? Било која улична мачка повеќе вреди од тебе, барем глувци лови.
Уличните мачки се хранат по контејнери, не ловат глувци, лично се уверив во тоа кога секоја ноќ кантата ја наоѓав превртена во двор, инаку мачки врие у маало, а во куќата ми зовреа глувци, ако биле мачките ловџии ќе ги изловеле а не да врие глувци.

Тука нема мачки по улици па нема глувци. Не е поврзано. Ова важи и за @мкд владе со мачките теоријата не ти е точна не значи ако ги има дека ловат и корисни се.

Како и да е мачките не се проблем, кучиштата се проблем, цели чопори се како гладни глутници волци, диви кучишта завиваат навечер пред куќа ми завиваа во Велес, ко волци, среќа не сум млада да излагам на корзо па немав проблем.

Инаку да треба да одам чаршија ќе ме изедат уште од вратата, нема да можам нога да ставам на улица.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
140
Поени од реакции
127
Мене ми клика се,тебе не ти клика очигледно!!!! Што ние демек попаметни сме од цел свет па се оддвојуваме од сите. Како прават сите така и ние треба да се водиме по примерот на развиените држави!!!!
А не на Уганда,Узбекистан и Мароко.:bance:
Ги еутанизирале и шо сега, е не!! треба да се мачат по улици гладни и смрзнати?? така ќефот ќе им се прави на љубителите на животни од невладините??Кога гледаат измачени кучиња по улици, среќни се, де молим ти се, провидна им е играта,они пари лапаат од невладините затоа такви ставови имаат, ги заболе Стојанката нив за џукелите. Дур им ги полнат џебчињата од страна.
epten vie nadvor od mk ste civilizirani, i drzavite mislam, ugnetuvaat poslabi i mali drzavi, iskoristuvaat, ako e mozno da se najde i eftina rabotna raka uste poubavo, eutanazija i eksperimenti vrz kucinja i macki a koga snemaat aj ke uvezeme demek za vdomuvanje a potoa gledame drugi skiji od "vdomenite zivotni" //
za vas iselenite sto si doagate na nedela odmor so posledna plata malku da se pocalamite a ustvari zab nekoj da popravite, tamu glas ne smeete da pustite no tuka ko pusteno kuce od lanec, derenje, pustanje muzika do sred nok , nesto ako po doma popravate, tamu znaete kade treba no tuka frlanje gubre kaj ke stignete , t,e kaj vi e najblisku, od takvi "civilizirani" imam deponija na 14m od kukjata itn
sedi si kaj sto si i ne mi tresi tuku leci si stravot i omrazata kon kucinjata i mackite... pa uste pisala macki ne lovat gluvci? jas imam 3 macki i lovat po tugi dvorovi , e ne gi jadat gi ostavaat , i zmii lovat
i kuce imam, i znam deka pamtat ama bas se, dal po miris ne znam no pamti i vrakja
a za vasata bezbednost i na vasite deca , moze poubo e da si sedite tamu, zs znaes tuka i decata ne se za mirisanje, vcera na fb gledav nekoja imase snimano, deca maski i zenski pravat topki so sneg a vnatre kamen i frlaat po minuvaci, stari luge, deca, ne biraat ..za petardi da ne zborime
ustvari uste poubo zatvorete se i ic ne izleguvaj opasnost demne od site strani, moze nesto vrz glava da ti padne, udri avtomobil itn ako si vo "civilizirana zemja"
ostaj ne nas seljandurite
ovaa planeta ne e tvoja tuku na site sto se rodeni tuka i zivotni i insekti, ako ti smetaat ne izleguvaj od doma.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
607
Поени од реакции
1.629
Не се криви што се на улица. Најмалку што може да се направи за нив е да се кастрираат и стационари. Ја тоа зборам. Владо кажува немаме корист од нив зашо да ги чуваме во стационари.
Не е поентата дека немаме корист од нив туку дека се опасни.Ево има многу мачки низ градовите па никогаш не ми пречеле,затоа шо не се опасни.Некако многу себичен е ставот во стилот-мене не ми е страв од кучина ме болит стапот е ако вие се стресирате ,ако ве нападнат или ако нападнат некое дете.Значи главната поента е дека се опасни.Шо ти менува ако те нападнат глутница кучиња кои се кастрирани?

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.567
Поени од реакции
13.997
Шо ти менува ако те нападнат глутница кучиња кои се кастрирани?
Помалку агресивни, нема да се размножуваат и нема да се групираат во групи (најчесто се случува кога ќе има свадба и ќе тргнатпо 10-15 кучиња).

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.237
Поени од реакции
23.791
Помалку агресивни, нема да се размножуваат и нема да се групираат во групи (најчесто се случува кога ќе има свадба и ќе тргнатпо 10-15 кучиња).
Koj ti rece deka ne se grupiraat ?
Kucinjata se socijalni zivotni, instiktivno se grupiraat vo copor za razlika od mackite na primer koj se teritorijalni. Vo coporot si imaat alfa mazjak , koj kaj kuce so stopan po difolt e stopanot, kaj kuce skitnik e drugo kuce. Na kuce genetski vsadeno mu e da bidi pripadnik na grupa, skopeno ili ne.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
607
Поени од реакции
1.629
Нема врска ,зимскиов период се особено агресивни.Баш пред некој ден ме нападнаа од нигде никаде.И нормално еден љубител на кучина присутен во моментот место да ми помогнит, ми објаснуваше дека јас сум бил крив,не сум се поставил добро.Го отерав во П.М.

Член од
23 август 2024
Мислења
501
Поени од реакции
1.112
Круцијален проблем во државата, кучињата скитници, со секири ќе ги тепале. Тенџериња глупи. Државата е каша попара, кој стигне кради, пола држава е под окупација, културата на луѓето во минус влезена, квалитетот на животот катастрофален, правниот систем срушен, биквално сме цивилизациско дно.

Арно ама, кучињата и мачките ви се криви. Тенгала гадни. Фрустрациите на животните сакаат да си ги вадите, затоа што ве гузи кој ќе стигне.

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.393
Поени од реакции
16.590
Нема врска ,зимскиов период се особено агресивни.Баш пред некој ден ме нападнаа од нигде никаде.И нормално еден љубител на кучина присутен во моментот место да ми помогнит, ми објаснуваше дека јас сум бил крив,не сум се поставил добро.Го отерав во П.М.
Крив си, не си носел месни нарезок. Не дај боже до велосипед да си бил...пред 2 недели нападнаа моторцикл пред билетарата во Н.Лисиче, а и коли напаѓаат

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.237
Поени од реакции
23.791
Круцијален проблем во државата, кучињата скитници, со секири ќе ги тепале. Тенџериња глупи. Државата е каша попара, кој стигне кради, пола држава е под окупација, културата на луѓето во минус влезена, квалитетот на животот катастрофален, правниот систем срушен, биквално сме цивилизациско дно.

Арно ама, кучињата и мачките ви се криви. Тенгала гадни. Фрустрациите на животните сакаат да си ги вадите, затоа што ве гузи кој ќе стигне.
So muabet ti e ova ?
Ne e krucijalen ali e problem i za razlika od mito i korupcija, relativno lesno i brzo se resava. Ili ajde republikata ne cini, se kradelo i ne znam sto pa neka setaat glutnici kucinja bez nadzor. So ke bidi sledno, ke se borime za pravata na staorcite i gluvcite oti greoticka se, baska drzavata ne cini pa do niv sega ni dojde. Ednostavno, cinela ne cinela, ne e vo red slobodno da se rasetavaat poludivi copori na kucinja niz naseleno mesto.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.506
Поени од реакции
4.333
Помалку не е нула. Дури и не е гаранција за чопорите
Автоматски споено мислење:

Ти пречи државата ама неќеш да засукаш ракави да ја нервираш државата и преферираш проблемот да остане.

Kajgana Shop

На врв Bottom