Каква корист има општеството од тебе? Било која улична мачка повеќе вреди од тебе, барем глувци лови.па нема корист никаква. Каква корист имаш од скитници.
Каква корист има општеството од тебе? Било која улична мачка повеќе вреди од тебе, барем глувци лови.па нема корист никаква. Каква корист имаш од скитници.
I sto ti rekoja, cela godina im e dozvolen lovot ili ima odreden period koga e dozvoleno i zosto?Не зборам напамет, имам зборено и имам блиски ловџии.
Евреи, цигани, шипкари, арапи, црнци, педери, воук..Од се што немаме корист да убиеме и тоа е.
Ете само што го спомна главниот проблем.Џукелска држава
Уличните мачки се хранат по контејнери, не ловат глувци, лично се уверив во тоа кога секоја ноќ кантата ја наоѓав превртена во двор, инаку мачки врие у маало, а во куќата ми зовреа глувци, ако биле мачките ловџии ќе ги изловеле а не да врие глувци.Каква корист има општеството од тебе? Било која улична мачка повеќе вреди од тебе, барем глувци лови.
epten vie nadvor od mk ste civilizirani, i drzavite mislam, ugnetuvaat poslabi i mali drzavi, iskoristuvaat, ako e mozno da se najde i eftina rabotna raka uste poubavo, eutanazija i eksperimenti vrz kucinja i macki a koga snemaat aj ke uvezeme demek za vdomuvanje a potoa gledame drugi skiji od "vdomenite zivotni" //Мене ми клика се,тебе не ти клика очигледно!!!! Што ние демек попаметни сме од цел свет па се оддвојуваме од сите. Како прават сите така и ние треба да се водиме по примерот на развиените држави!!!!
А не на Уганда,Узбекистан и Мароко.
Ги еутанизирале и шо сега, е не!! треба да се мачат по улици гладни и смрзнати?? така ќефот ќе им се прави на љубителите на животни од невладините??Кога гледаат измачени кучиња по улици, среќни се, де молим ти се, провидна им е играта,они пари лапаат од невладините затоа такви ставови имаат, ги заболе Стојанката нив за џукелите. Дур им ги полнат џебчињата од страна.
Ја знам убаво што мислиш и дека не си во право.Чоек многу луди заклучоци си носиш без предходно да знаеш што мислам.
Ама ок, не е битно.
Добро.Ја знам убаво што мислиш и дека не си во право.
Не е поентата дека немаме корист од нив туку дека се опасни.Ево има многу мачки низ градовите па никогаш не ми пречеле,затоа шо не се опасни.Некако многу себичен е ставот во стилот-мене не ми е страв од кучина ме болит стапот е ако вие се стресирате ,ако ве нападнат или ако нападнат некое дете.Значи главната поента е дека се опасни.Шо ти менува ако те нападнат глутница кучиња кои се кастрирани?Не се криви што се на улица. Најмалку што може да се направи за нив е да се кастрираат и стационари. Ја тоа зборам. Владо кажува немаме корист од нив зашо да ги чуваме во стационари.
Помалку агресивни, нема да се размножуваат и нема да се групираат во групи (најчесто се случува кога ќе има свадба и ќе тргнатпо 10-15 кучиња).Шо ти менува ако те нападнат глутница кучиња кои се кастрирани?
Koj ti rece deka ne se grupiraat ?Помалку агресивни, нема да се размножуваат и нема да се групираат во групи (најчесто се случува кога ќе има свадба и ќе тргнатпо 10-15 кучиња).
Нема врска ,зимскиов период се особено агресивни.Баш пред некој ден ме нападнаа од нигде никаде.И нормално еден љубител на кучина присутен во моментот место да ми помогнит, ми објаснуваше дека јас сум бил крив,не сум се поставил добро.Го отерав во П.М.Помалку агресивни, нема да се размножуваат и нема да се групираат во групи (најчесто се случува кога ќе има свадба и ќе тргнатпо 10-15 кучиња).
Крив си, не си носел месни нарезок. Не дај боже до велосипед да си бил...пред 2 недели нападнаа моторцикл пред билетарата во Н.Лисиче, а и коли напаѓаатНема врска ,зимскиов период се особено агресивни.Баш пред некој ден ме нападнаа од нигде никаде.И нормално еден љубител на кучина присутен во моментот место да ми помогнит, ми објаснуваше дека јас сум бил крив,не сум се поставил добро.Го отерав во П.М.
So muabet ti e ova ?Круцијален проблем во државата, кучињата скитници, со секири ќе ги тепале. Тенџериња глупи. Државата е каша попара, кој стигне кради, пола држава е под окупација, културата на луѓето во минус влезена, квалитетот на животот катастрофален, правниот систем срушен, биквално сме цивилизациско дно.
Арно ама, кучињата и мачките ви се криви. Тенгала гадни. Фрустрациите на животните сакаат да си ги вадите, затоа што ве гузи кој ќе стигне.
Помалку не е нула. Дури и не е гаранција за чопоритеПомалку агресивни, нема да се размножуваат и нема да се групираат во групи (најчесто се случува кога ќе има свадба и ќе тргнатпо 10-15 кучиња).
Ти пречи државата ама неќеш да засукаш ракави да ја нервираш државата и преферираш проблемот да остане.Круцијален проблем во државата, кучињата скитници, со секири ќе ги тепале. Тенџериња глупи. Државата е каша попара, кој стигне кради, пола држава е под окупација, културата на луѓето во минус влезена, квалитетот на животот катастрофален, правниот систем срушен, биквално сме цивилизациско дно.
Арно ама, кучињата и мачките ви се криви. Тенгала гадни. Фрустрациите на животните сакаат да си ги вадите, затоа што ве гузи кој ќе стигне.