Буквално во постот пред твојов може да видиш до кај се со промените.Intervju 1 Noemvri 2022 vo Sk nema nikakvi promeni , za kolku odprilika?
Според објавата на фејсбук има следно Движење на статус:Буквално во постот пред твојов може да видиш до кај се со промените.
може да се преведе. Или се полага на ново ако сакаш да ти остане македонската бидејќи со преводот се губи првата тоа секаде важи ама само со државјанство инаку неZdravo na site dali nekoj mozi da mi objasni kakva e tocno procedurata za zamena na makedonska vozacka dozvola so bugarska, i kolku vreme trae procesot od prilika?
Можеш да jа смениш ако ти треба возачката дозвола и мегjунардона возачка да си извадиш. Од 2-3 недели до месец ипол зависи дали ке одиш сам или со посредник. Ако имаш категориjа повисока од Б тогаш ти препорачувам да одиш со посредник зошто за професионалните категории е малку покомплицирано. Инаку не треба да си државjанин за возачка, студент што има повеке од 6 месеци престоj во БГ може да поднесе. Не ме држи за збор ама мислам дека е некаде околу 100 лева ако одиш без посредник за да ja замениш.Zdravo na site dali nekoj mozi da mi objasni kakva e tocno procedurata za zamena na makedonska vozacka dozvola so bugarska, i kolku vreme trae procesot od prilika?
Со еден збор: ГЛУПОСТИ. Неможе легално да имаш македонска и бугарска возачка дозвола.може да се преведе. Или се полага на ново ако сакаш да ти остане македонската бидејќи со преводот се губи првата тоа секаде важи ама само со државјанство инаку не
Okolu 22 000дали знае некој колку предмети има во 2022 година?
Okolu 22 000
2023 si ti ? ako si 2023 sho broj na prepiska si ? oti i jas sum 2023па тоа значи дека не се ни блиску до 2023 година... Со ова темпо, 2022 година нема да заврши до јуни 2025 година.
Ti blagodaram na odgovorot. Konkretno mojata situacija e vakva: jas dobiv bugarsko drzavjanstvo pred mesec dena, i sakam da ja zamenam makedonskata vozacka dozvola (B kategorija) za bugarska (znaci ne prevod, zamena) so cel da ja koristam vo Svajcarija. Dali e potreben 6 mesecen prestoj vo Bugarija ili e drzavjanstvoto dovolno za zamena. Me interesira koj bi bil najlesen nacin za da dobijam evropska vozacka dozvola.Можеш да jа смениш ако ти треба возачката дозвола и мегjунардона возачка да си извадиш. Од 2-3 недели до месец ипол зависи дали ке одиш сам или со посредник. Ако имаш категориjа повисока од Б тогаш ти препорачувам да одиш со посредник зошто за професионалните категории е малку покомплицирано. Инаку не треба да си државjанин за возачка, студент што има повеке од 6 месеци престоj во БГ може да поднесе. Не ме држи за збор ама мислам дека е некаде околу 100 лева ако одиш без посредник за да ja замениш.