Сакам да знам!

Член од
28 октомври 2019
Мислења
107
Поени од реакции
117
Не знам во која категорија да поставам прашањето.. гледав на алибаба некои трицикли , мислам дека се супер за низ град 2лица може да се возат , е сега ме интересира кај нас има ли такво нешто и која е цената , таму се мн ефтини, или како да си порачам едно такво од алибаба , како иде доставата се плаќа ли царина ако некој знае да ми објасни

Член од
9 февруари 2024
Мислења
3
Поени од реакции
1
Здраво ме интересира постои ли некое карго што например ке нарачаш и на нивна адреса ке пристигне робата конкретно од турција до мк ме интересира за таква услуга дали некој има искуство како може да се донесе од труција до мк одредена нарачка?

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.819
Поени од реакции
1.572
Здраво ме интересира постои ли некое карго што например ке нарачаш и на нивна адреса ке пристигне робата конкретно од турција до мк ме интересира за таква услуга дали некој има искуство како може да се донесе од труција до мк одредена нарачка?
Малку тие неконкретно прашањето значи што ќе носиш ? Прашаај интер европа за мали пратки се ок со цени.
Автоматски споено мислење:

Не знам во која категорија да поставам прашањето.. гледав на алибаба некои трицикли , мислам дека се супер за низ град 2лица може да се возат , е сега ме интересира кај нас има ли такво нешто и која е цената , таму се мн ефтини, или како да си порачам едно такво од алибаба , како иде доставата се плаќа ли царина ако некој знае да ми објасни
Види дали можеш овде да најдеш кај нас на царина ако му текне на цариникот може и да не ти ја пуштат. Инаку за се над 50 долари се плаќа царина од 15 % од вредноста

Член од
9 февруари 2024
Мислења
3
Поени од реакции
1
Малку тие неконкретно прашањето значи што ќе носиш ? Прашаај интер европа за мали пратки се ок со цени.
Автоматски споено мислење:

Види дали можеш овде да најдеш кај нас на царина ако му текне на цариникот може и да не ти ја пуштат. Инаку за се над 50 долари се плаќа царина од 15 % од вредноста

Конкретно мислев некоја облека материја за изработка на облека, гледав доста ги има по инста со нивни страници али процесот на кое карго и како би се извел од таму навака ми е непознаница...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.474
Поени од реакции
114.352
Колку се зима провизија ако префрлаш пари од македонска трансакциска сметка на српска (различни банки)?
Зависи од износот. Околу 25-30 евра одприлика за понормални суми. Ако ти е некој познат поисплатливо е по Вестерн Унион да ти ги пушти парите, или ти нему, во зависносот од тоа кој на кого пушта пари.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.819
Поени од реакции
1.572
Конкретно мислев некоја облека материја за изработка на облека, гледав доста ги има по инста со нивни страници али процесот на кое карго и како би се извел од таму навака ми е непознаница...
Пази во тој дел турците се големи преваранти , може да добиеш погрешна стока , боја или едноставно да останеш без ништо а си платил веќе,

Член од
19 март 2013
Мислења
2.969
Поени од реакции
4.407
Знае некој кај е Верица Карафинловска?
Ја заслушав Заведи ме и каква носталгија ме фукна.

• Хаха
Reactions: msn

msn

Член од
2 декември 2024
Мислења
1
Поени од реакции
0
Како да знам дали сум осудуван? Пошто од лк адресата ми е друга, можда стигнало писмо ради долгови неам појма али ме интересира онлајн дали можам да видам, не физички да идам у полиција.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.819
Поени од реакции
1.572
Како да знам дали сум осудуван? Пошто од лк адресата ми е друга, можда стигнало писмо ради долгови неам појма али ме интересира онлајн дали можам да видам, не физички да идам у полиција.
Се поднесува барање во суд и ќе добиеш одговор

• Ми се допаѓа
Reactions: msn
Член од
2 јули 2008
Мислења
167
Поени од реакции
81
Што напраило детено од 3 одделение што толку узбуна се дигна?

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.780
Поени од реакции
2.755
Има Битола уролог? Било да е државен или приватен.

Член од
23 август 2024
Мислења
429
Поени од реакции
890
Има некаде во источна Македонија голем плац за автомобили каде што носат понови и поскапи возила. Дали некој може да ми даде линк? Го имав некаде и го изгубив, а да ме отепаш не можам да се сетам на името.

Kajgana Shop

На врв Bottom